За трагедията с Болдуин: Само оръжейник може да дава оръжие на актьорите

Каскадьор за това какво може да се е случило при фаталния инцидент, при който загина операторка
Обновена: 23 окт 2021 15:36 | 23 окт 2021 14:18, Елка Василева
81
За трагедията с Болдуин: Само оръжейник може да дава оръжие на актьорите
Снимка: архив, БГНЕС

Информацията, че асистент-режисьор е дал оръжието на Алек Болдуин и  го е уверил, че е безопасно, показва, че е прескочена много важна позиция – оръжейникът. Това обясни каскадьорът Тони Давидов, участвал във филмите "Вещерът" и "Бодигард на убиеца", пред bTV.

„Именно последният е трябвало да се грижи за оръжията на сета и никой освен него няма право да подава на актьорите и каскадьорите оръжия“, добави Давидов.

Той обясни и че в никакъв случай не е работа на актьора или каскадьора да проверява даденото му оръжие.

Още по темата

Вчера стана ясно, че Алек Болдуин е убил операторка и ранил режисьор на снимките на филм.

Тони Давидов обясни и каква е процедурата при екстремни сцени във филмите.

„Обикновено на снимачната площадка се използват бойни пистолети, пълни с халосни патрони, но дори при сцени на зареждане не се слагат истински куршуми“, поясни каскадьорът.

Процедурата при екстремни сцени и такива с оръжия е строго обговаряне преди началото на снимките, а оръжейникът обикновено отива и при артиста, за да разбере държал ли е някога оръжия и как ще се случи сцената.

При подаване на пистолет на актьор оръжейникът пред него пълни пълнителя и подготвя оръжието, след което го дава на актьора и той участва в сцената. След края на сета то се взима отново от специалиста по оръжия на снимачната площадка, обясни каскадьорът.
При Алек Болдуин вероятно заснемането е било срещу камерата, за да се спести някакво време, предположи Давидов.

Според него е странно, че операторът и режисьорът са били зад камерата в този момент, без да е имало защитни стъкла.

Обикновено при такива сцени има камера, но не и хора зад нея, каза още Давидов.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жената която комунистическата гнида болдуин уби, е работила в/у материал за педофилията в холивуд. Пак съвпадение начи, ц-ц-ц-ц.
54
0
 
0
 
! Отговори
Явор преди 2 години
Така е. Това е въпрос на отговорност, на съвест и на способност да предвиждаш последствията.
53
0
 
3
 
! Отговори
Петърчо преди 2 години
До 59 В случая със сина на Брус Лий който загива по време на заснемане на сцена от Гарванът The Crow не е имало бойни патрони а специално направени халосни патрони от екипа за визуални ефекти. Един от тях засяда в дулото и при следващата стрелба се превръща в снаряд който убива актьора. Така че не е задължително да е имало боен патрон за да стане белята. Друг е въпроса защо не са спазвали процедурата и че някой поне за това трябва да бъде съден. Но Болдуин няма вина.
52
1
 
0
 
! Отговори
Баш майстора преди 2 години
Мошенници !!
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости на търкалета! Защо на снимачната площадка е попаднал боен патрон? Патроните не вървят с пистолета задължително. Каквото заредиш, това ще изстреля. И друго което прочетох, шрапнели от халосен патрон!? Това пък що за дивотия беше?
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За янките ксанакса,прозак и нам си още кво е като за нашенеца ракията....Особено в холивудската лудница .Сигурно ди си изпържили мозъжите.Не,че с ракията е по различно.
49
0
 
3
 
! Отговори
Вероятности много преди 2 години
До Анонимен 37. Вероятно мaйкa ти и баща ти са брат и сестра.
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 31 Абе ти като не знаеш английски, кво се пънеш? Смехория.
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе и тия се не наснимаха на уестърни. Но случката е пълен абсурд. Е защо ттрябва да използват истински оръжия???. Да ги правят с детски играчки. па, па... и готово.
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как може да произвеждат в такава мизерия и хаос? Да бяха поръчали в Бояна и да са биви и здрави!
45
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Той обясни и че в никакъв случай не е работа на актьора или каскадьора да проверява даденото му оръжие." Сигурно е така. Но въпреки всичко, когато на мен ми дадат бойно оръжие, винаги го проверявам! Патрон по патрон! Стрелял съм много пъти с АК-47. Винаги го пълня сам.Никога няма да стрелям с оръжие, което ми е дал някой друг без да го проверя!
44
2
 
7
 
! Отговори
?! преди 2 години
И гранатите ли дето ги хвърляте по филимите са Ви такива ( на късмет и каквото стане ) ?! Те затова хонорарите Ви такива големи , че то да снимаш филм си било 1-ва категория труд , щом не знаеш дали ще се прибереш в къщи след снимки ?!
43
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болдуин е пълен ***! Още от когато плюваше по Тръмп се видя колко е елементарен! Как така стреляш по хора с бойно оръжие без да погледнеш какво има в пълнителя?Нас ни учеха в казармата че, и празно оръжие не се насочва към човек а, камо ли да натискаш спусъка без да си погледнал с какво стреляш!!***! Жалко за жената!
42
2
 
20
 
! Отговори
Злобар преди 2 години
Ле ле ами ако снимаха някой гангстерски филм за мафиоти и стреляха не с пистолети а с автомати , тогава щеше да опустее снимачната площадка.
41
4
 
5
 
! Отговори
Запомнил преди 2 години
Да си спомним за гражданската доблест на Ицко Артистчето и разни мисири и ***, когато Сидеров и още двама-трима негови съмишленци бяха "нахлули" в сградата на НАТФИЗ. Сега същите мълчат както за "мерките" на Кацаров, така и за деянието на Алек Болдуин. Впрочем, те мълчаха и когато простосмъртни българи преди 10-12 месеца умираха пред вратите на големи болници в София, защото не се намираше кой да ги погледне.
40
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обзалагам се, че повечето англосаксонци имат някакъв генетичен бъг, който ги лишава от емпатия. Смятам, че има и други народности лишени от това качество.
39
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американците и техните огнестрелни оръжия, които по грешка или не, убиват, когото трябва. Гледах отново убийството на Д.Ф.Кенеди. Вижда се огнен блясък от изстрел от упор, докато Джаки се е надвесила над мъжа си, изстрел в лицето, след което главата е деформирана. Срещу Кенеди седи някакъв човек вътре в колата, който не мръдва и като да стреля от нивото на джобовете си. Както и да е. Подмяната на вота за Байдън също стана пред очите на всички.
38
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жертвоприношение за Холивуд.Поредното.
37
2
 
16
 
! Отговори
Are begai преди 2 години
Добре, че не са снимали за Втората световна, че ако оръжейникът подаде вместо халостен, боен снаряд.
36
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че не са снимали екшън с Рамбо, защото тогава нямаше да остане жив човек в Холивуд.