Брижит Макрон: Французите биха предпочели по-млада първа дама

Тя не разбира обаче агресията към нея
15 ное 2021 20:30, Нели Христова
79
Брижит Макрон: Французите биха предпочели по-млада първа дама
Снимка: БГНЕС

Брижит Макрон, съпругата на френския президент Еманюел Макрон, каза, че е разтревожена от враждебността, с която се сблъсква, тъй като е 24 години по-възрастна от съпруга си.

В рядко интервю първата дама, която е на 68 години, заяви, че е осъзнала, че бракът й е "нетипичен", но не може да разбере нивото на генерирана "агресия". Макрон сподели, че е била наранена от представянето й като Мария Антоанета от последните дни, която живее луксозен живот и няма връзка с обикновените семейства.

Първата дама подчерта, че играе ключова роля в управлението на Макрон, като има думата в политиката и назначенията наравно с Алексис Колер - неговият началник на кабинета.

Интервюто с Le Monde дойде, когато 43-годишният президент се подготвя за кампания за преизбиране през следващата година. Първата дама, която е израснала в буржоазно семейство и е ходила в частно католическо училище в северния град Амиен, се разглежда от неговите специалисти като предимство в опита му да ухажва десните избиратели.

Макрон обаче е предпазлива да не разкрие политическата си ориентация. "Хората ме класират вдясно заради моя произход и образованието ми", казва тя. "Но никой не знае."

Тя добавя, че образованието й е дало "гръбнак", "строгост", научило я е на "приемане на ограничения", но и на свобода.

Макрон среща бъдещата си съпруга, когато тя е учителка в друго частно училище в Амиен, а той е тийнейджър. Тя напуска първия си съпруг, от когото има три деца, за да се омъжи за Макрон през 2007 г.

Пред Le Monde тя признава,  че тогава не е предполагала, че той ще влезе в политиката, мислейки, че ще стане "писател или пианист". "Бях убедена, че Еманюел ще има културна професия", споделя тя. "Това е животът, за който се бях подготвила."

Вместо това той става министър на икономиката в правителството на Франсоа Оланд, бившия държавен глава на социалистите, преди да създаде центристката си партия и да спечели президентския пост през 2017 г.

След това личният живот на Макрон започна генерира обиди и подигравки в социалните мрежи.

"Французите несъмнено биха предпочели по-млада първа дама", казва Брижит. "Знам, че не сме типична двойка. Имаме разлика от 24 години. Разбирам, че това може да изненада хората, че хората може да не ни разберат. Но това, което не мога да разбера, е агресивността."

По време на протестите на жълтите жилетки срещу Макрон, недоброжелатели казаха, че той е ухажвал богатите, осмивайки жена, наричайки я Мария Антоанета. Брижит признава, че се е почувствала "наранена" и "отвратена".

"Как моето отношение породи тази идея?" попита тя и добави, че подобно на предшествениците й са й давали дизайнерски дрехи за обществени поводи. "Защото французите, които не ме познават, ме виждат на стъпалата на Елисейския дворец в красива рокля и красиви обувки, те си мислят: "Тя няма връзка с реалността!"

Макрон заявява, че ролята й се простира отвъд благотворителната дейност, традиционна за съпругите на френските президенти. Нейното противопоставяне на затварянето на училища, когато случаите на COVID-19 нарастваха през април, се оказа решаващо за решението на президента Макрон да ги остави отворени.

"Избухнаха злоупотреби по времето на локдауна", каза тя. "Трябваше да се уверим, че децата вече не са зад затворени врати със семействата си. Когато съм уверена, говоря с Макрон за това. Никога не съм го карала, не съм  казвала: "Направи това, направи онова." Но той винаги ме пита какво мисля, както прави с Алексис Колер. А след това той прави каквото си иска."

От Le Monde твърдят, че Брижит е интервюирала и кандидати за съветник по комуникациите на съпруга си. Твърдение, което тя частично потвърди. "Преди Емануел да наеме някой много близък до него, той ми казва: "Провери го". Но никога не съм му казвала: "Не вземай такъв и такъв човек"."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
La France преди 2 години
Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Vive la Republique! Vive la France!
64
1
 
2
 
! Отговори
ало, преди 2 години
как е баба
63
3
 
4
 
! Отговори
И.Б. преди 2 години
Щом има още такива гъсти коси, все още я бива.
62
1
 
7
 
! Отговори
бамбум преди 2 години
До Макрон Той Е ляво ориентиран!В нета има папарашка снимка как гол до кръста се хили щастливо между двама млади яки африканци!Само дето не припада от кеф!А тая е френската Йончева!Нищо повече!Далаверата е изпипана перфектно!
61
1
 
10
 
! Отговори
МП преди 2 години
Аз мисля че тази баба всъщност играе роля на спътница на Президента.Той всъщност има друг таен спътник от същия пол. Какво да кажа: "Европейски ценности" Да ви таковам ценностите.
60
5
 
6
 
! Отговори
майтап! преди 2 години
Бабата има страшни устни! Ако е пресъхнала долу, има с какво да работи!
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То си има дума за такива като Макрон - геронтофил! Но това не е чудно след като в с всичко което завършва на фил или рас се толерира и се издига в култ.
58
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Французите биха предпочели да имат нормален човечен президент, а не настоящия продажен изверг на новия световен ред. Това биха оценили французите най-много. А бабето измества фокуса от истинския проблем, че бил странен брак. А за това че мъжа й е кукла на конци?
57
2
 
7
 
! Отговори
Уоук марксис трансдж преди 2 години
Поне от старателно подбраните снимки от медиите, изглежда много добре за възрастта си. На тези които казват: "Ама нали мъже също се женят за много по-млади жени" ще кажа- не е същото. Жените се развиват по-бързо от мъжете. И такива разлики са по-нормални. Разбира се и там прекалено големите разлики са съмнителни. Повечето млади жени го правят това от интерес. Но при Макрон не виждам да е от интерес. По-скоро психическо отклонение. Слаб мъж търсещ майка си. Не напразно го курдисаха глобалистите!
56
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква е тая бабушкера бре?
55
3
 
14
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 2 години
Дреме ми на мене за мераците на французите. Аз бих предпочел Макрон да не си отваря плювалника по темата Северна Македония.
54
3
 
4
 
! Отговори
Косплей Комиксов преди 2 години
Тая прилича на Рахан от Пиф. Очевидно това е някакъв национален фетиш.
53
3
 
3
 
! Отговори
Саксофонов преди 2 години
Емката нещо не е добре психологически, според мен.
52
9
 
17
 
! Отговори
Всичко си и е наред преди 2 години
Само *** може да му се подигава на Макрон. Всяка жена ще остарее, но не всяка жена ще изглежда на 68 като Бриджит. Тия дето ги избива на агресия са млади женички които не могат да приемат че младият и красив президент на Франция е предпочел 24 години по-възрастна от него жена, пред тях.Това ги влудява. Макрон е истински разбирач и ценител на жените.Между другото дъщерята на Бриджит е била лудо влюбена в него и си е мислила че той ще и е годеникът,когато той изтърсва,че ще се ожени за майка и
51
5
 
5
 
! Отговори
Макрон преди 2 години
Прилича ми на ляво ориентиран ама много ляво
50
4
 
5
 
! Отговори
feri преди 2 години
Макарончо е ***. Не е за всеки да мандръса мумия.
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя има яко любовници
48
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не одобрявам такъв брак, но хората не са справедливи. Подиграват се на Макрон, че е женен за майка си, но защо никой не се подиграваше на Тръмп или Саркози, които бяха женени за дъщерите си? И извинявайте, но в една страна, световно известна с разврата си и в която има хомосексуални бракове, провинението на Макрон ми се струва доста незначително.
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажи баба тенкю! Инфант и агресивен Кугър...Това остава за правия мъж според NWO.
46
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така се дэржахме за ръчички в детската градина. Влюбени гугутки.