Атакуваха Гордън Рамзи за скъпото му новогодишното меню

С таксата за обслужване струва към 800 лв. без напитки
30 дек 2021 12:23, Петя Славова
71
Атакуваха Гордън Рамзи за скъпото му новогодишното меню
Снимка: БГНЕС

Известният британски готвач Гордън Рамзи си навлече критиката на съгражданите си като обяви новогодишно меню на стойност 300 паунда (около 700 лв. – бел.ред.), и цената е без включени напитки. След добавянето на автоматична такса за обслужване от 15 процента, цената на вечерята става 354 паунда (800 лв.)

55-годишният шотландец сервира седемстепенно меню в своя ресторант Petrus, който притежава звезда Мишлен и се намира в Югозападен Лондон, предава БГНЕС.

Основното ястие в менюто за 31 декември е гълъб Анжу с круши и специален сос, а изисканият вкус може да бъде задоволен още със салата от пушена змиорка с картофи, пастет, стриди, печена риба морски език, мармаладово сорбе и лешников мус.

Но не вечерята е скъпа. Листът с вината, които се предлагат в ресторанта, всъщност са скъпи. Те се плащат отделно от вечерята. Винената листа на ресторанта включва вина по хиляди паунда бутилката.

Цените дори не са посочени в онлайн менюто и посетителите се съветват да изпратят имейл до сомелиера на ресторанта за списък с цените на виното.

Друг ресторант на готвача - The River, обаче, държи рекорда по най-скъпо меню. Там празнуващите в новогодишната нощ ще трябва да платят 402,50 паунда (около 935 лв.), за да се насладят на гурме-вечерята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и тук цените са долу горе толкова. Тези цени като за великобритания не изглеждат нещо кой знар какво.
57
1
 
9
 
! Отговори
Кравата преди 2 години
Да не съм луд да му ходя на Гордън Рамзи, ще дам още 200-300 лева на вечер и отивам във Велинград.
56
2
 
4
 
! Отговори
Ами, преди 2 години
Като има балъци да ги дават, ще има тарикати да ги вземат! Какво повече може да се каже?
55
1
 
13
 
! Отговори
Ani преди 2 години
Че той неможе да стигне цените в Банско дето едни спагети са 80 лева .лайк :))
54
0
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Ахахахахахахахаха :))) Нашите прости джурналя как смятат само вечерята по курса за деня. Абе 300 паунда при заплата 2000 - 3000 паунда са като 300 лева при заплата 2000 - 3000 хиляди лева. А колко взимат нашите кръчмари за Нова Година без да имат звезда Мишлен и без да са световно известни? по 500, че и по 1000 за една нощ. А аз като живеех в Лондон веднъж реших да си направя паеля и след като купих продуктите и си я направих сам вкъщи ми излезна 55 паунда. САМО ЕДНА ПАЕЛЯ, не 7 степенно меню
53
1
 
6
 
! Отговори
Гьз преди 2 години
Мани го Гордън. Ходил съм му в ресторанта във Версай. Средна работа, но на тройни цени. Виж на човек който закусва боб с мармалад и наденици може и да му се стори много така хай клас фръц пръц гурме.
52
0
 
18
 
! Отговори
хахах преди 2 години
Вие виждали ли сте цени в Пампорово? На в Гордън заведението си е евтинийка...
51
3
 
7
 
! Отговори
Джон преди 2 години
Впрочем, дори и да сте си заложили апартамента в "МъниПлюс" и да стискате в шепичката си тия 800 лева в ресторант на Гордън Рамзи нямада ви сервират дори вода... Там работят с Паунди и стандарта е няколко пъти по-висок от този на който са свикнали уважаемите български читатели. Ако още не сте разбрали подобни "критики" в страни като Англия, САЩ, Франция целят да ПРЕКЪСНАТ ПОТОКА ОТ НЕПЛАТЕЖНОСПОСОБНИ БЕДНЯЦИ дето стоят с часове на една сода до подобни Ресторанти за да има място са хората С ПАРИ.
50
1
 
4
 
! Отговори
шопендар преди 2 години
*** статия,И ТРИСТА ПАУНДА НЕ СА 800 ЛЕВА,ТАМ СЕ ЖИВЕЕ ПО АНГЛИЙСКИ СТАНДАРТИ
49
0
 
6
 
! Отговори
ЧерпакоВ преди 2 години
Ба друго си е АНДРЕ ТОКАРЕВ ДА МУ СПИХНАТ И 4$-те ГУМИ ЕДНОВРЕМЕННО.И да лапaш козе сиренаре по 100 лв. парченцето сАс рукОла в собствен сос.
48
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то 800лв направо си е евтиния. У Велинград за 1 вечер за нова година те одрусват 8000лв. Чичо Горди направо без пари ще те нахрани!
47
0
 
1
 
! Отговори
До "До BG Търси преди 2 години
Много проекции демонстрираш. Успокой се малко.
46
5
 
8
 
! Отговори
До BG Търси преди 2 години
Мен ме вълнува как готви Шотландеца и вкусно ли му е менюто ,а не колко дебели кифли е пребил.Отдохте от село в Английцку и много големи станахте. Само дето селото никога няма да излезе от вас.
45
0
 
10
 
! Отговори
пфффф преди 2 години
Ми ще струва, като си нямат инигилизите другарката Нинова да им наложи мораториум върху цените на манджата така ще е!Добре че тука е комунизъм и кифтета и кибапчитътъ са по лев за две!
44
2
 
13
 
! Отговори
Мдааа 45 ти преди 2 години
Тук, хората, българите са свикнали с продукти от село, плодове, зеленчуци, месо, вино и ракия, за гурме се избира дивеч от гората, ако дай Боже имаш приятел, ловец или самият си ловувал, и си със слука. Смешно е да се подценява вкуса на българите. По-вероятно е да ядеш подобни *** в ресторанта, с големия куверт. Все още не сме изгубили афинитета си към качествените, естествени продукти за ядене и пиене.
43
8
 
15
 
! Отговори
На всекиго според... преди 2 години
930 лева за качествена вечеря или 25 лева за полуфабрикат с изтичаш срок на годност..... Всеки избира какво да яде . Тия дето са свикнали на "примоцията" в Лидл и Каугланд и обожават да пазаруват стоки със съмнително качество и липсващи етикети от палетите в приличащите на складове магазини на "световни" хранителни вериги МНОГО ЯСНО че няма да са доволни от предлаганото от Гордън Рамзи и другите като него .... то и за това има "Хепи" ... "Subway"... "Дюнерите на Ахмед"... и луксозния "МакДоналс"
42
4
 
3
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 2 години
....tozi e produkt na reklamata inache kato gotvach e posredstven !!! Britancite niama kuhnia.....pri tiah ima samo balvochi !!! Tova e samata istina !!!
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ден година храни!
40
1
 
13
 
! Отговори
ВБ търси тиранти преди 2 години
Това телевизионерче някой в един момент ще му хвърли един здрав бой. Абсолютен ***, биещ жени извън студиото. А и там също си избива комплексите, като обижда всеки. Има един подобен на него - пак богаташче телевизионер - Саймън Кауъл - който е същият. Жалко, че хората се прехласват именно по тинята.
39
8
 
18
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 2 години
Като му четем менюто и мога да повърна!....