По-здрава и лъскава коса през зимата - пробвайте с естествени масла

Правете си маска поне веднъж седмично
25 яну 2022 23:30, Иванка Гъркова
3
По-здрава и лъскава коса през зимата - пробвайте с естествени масла
IStockphoto

Зимата е сезон, в който много от нас подценяват подхранването на косата. Заради ниските температури навън и сухия въздух в помещенията, триенето с четки, гребени и заради контакта с шапката, се получават накъсвания, цъфтящи краища и сухота. При някои се наблюдава и липса на блясък. Тези проблеми могат да бъдат съпроводени със сърбеж, зачервяване на скалпа, както и пърхот, особено при нанасяне на неподходящи продукти.

Ако не ползвате балсам, имате някакъв дискомфорт и искате да подсилите косъма в дълбочина, то е време да изпробвате лечебното действие на някои масла. Сигурно някои са във вашата рутинна грижа за кожата, но за други дори и не подозирате колко полезни свойства имат.
 
Дали под формата на маска, масаж или намазване един път седмично, етеричните масла стимулират кожата на главата, заздравяват косъма и подобряват растежа му.

На кои масла да разчитате за здравето на вашата коса през зимата?

1. Масло от розмарин
 
Оксидативният стрес или натрупването на свободни радикали, влияе негативно на скалпа и може да компрометира растежа на косата. Това обяснява пред Mindbodygreen Йоръм Харт, дерматолог.
 
Тютюнопушене, замърсяване на околната среда, токсични съставки в козметиката, са сред причините за поява на оксидативен стрес. С него успешно се справят съставките на маслото от розмарин, което да си набавите този сезон. То намалява до минимум стреса, който атакува космения фоликул. Освен това омекотява и намалява накъсването, казва специалистът по косопад Уилям Йейтс.
 
Според едно проучване, прилагането на масло от розмарин или миноксидил (лекарство за косопад) два пъти дневно, в продължение на шест месеца, подобрява структурата на косъма и насърчава растежа. Това се дължи на антиоксидантите в него. То прониква в скалпа, като подобрява притока на кръв към фоликулите.

Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стара българска рецепта за здрава и лъскава коса: мас, газ и оцет...