Проблемите не спират да съпътстват принц Андрю

Нов сблъсък с двореца
27 яну 2022 19:47, Петя Славова
14
Проблемите не спират да съпътстват принц Андрю
Снимка: БГНЕС

Принц Андрю настоя да говори пред съдебни заседатели по обвиненията за изнасилване, отправени срещу него от една от секс робините на Джефри Епщайн.

В официалния си отговор на твърденията, отправени от Вирджиния Робъртс преди пет месеца, синът на кралицата направи 41 опровержения, като отхвърли всички обвинения в неправомерни действия и заяви, че "не разполага с достатъчно информация, за да признае или отрече" други твърдения, предаде БГНЕС.

Той представи и 11 защитни възражения, с които искаше делото да бъде прекратено, включително че исковете на Робъртс следва да бъдат отхвърлени поради "собственото ѝ неправомерно поведение" и "нечисти ръце". Решението му да продължи делото го поставя в противоречие с кралското семейство, което, според източници, "отчаяно" иска да се споразумее и да избегне спектакъла на съдебния процес в Ню Йорк по-късно тази година по време на честванията на платинения юбилей на кралицата, пише Daily Mail.

Източник на изданието заяви, че "Андрю е в конфликт с двореца по този въпрос. По-рано този месец кралицата "бързо и безмилостно" принуди Андрю да се оттегли от останалите си кралски протекции и да се бори по случая като "частен гражданин".

Андрю не е отговорил официално на гражданския иск от 73 точки, тъй като адвокатите му почти веднага са подали молба до нюйоркски съдия той да бъде отхвърлен.

Това беше отхвърлено по-рано този месец, което означава, че сега той трябва официално да отговори на обвиненията срещу него, включително твърденията, че Робъртс, която подаде иска под брачното си име Джуфре, е била продадена на него от приятеля му педофил Джефри Епщайн, и принудена да прави секс с херцога три пъти, когато е била на 17 години.

Тя твърди, че става въпрос за изнасилване, сексуално посегателство и побой, като иска неуточнено обезщетение, което се предполага, че ще бъде в размер н милиони паунди. Осемте признания на Андрю се ограничават до информация, която вече е публично достояние, като например, че той е гражданин на Обединеното кралство и живее в Royal Lodge в имението Уиндзор.

Той признава, че се е разхождал с Епщайн в Сентръл парк през 2010 г. и е отсядал в имението на педофила в Манхатън по време на същото пътуване - и двете събития са заснети с камера. Но в своето опровержение на жалбата Андрю отрича да е упражнявал сексуално насилие над нея и отказва да "признае или отрече" твърденията ѝ, че е била жертва на Епщайн.

Той дори отрича да е бил "близък приятел" на приятелката на Епщайн - осъдената за трафик на хора Гислейн Максуел, което е доста впечатляващо, като се имат предвид фотографските доказателства за връзката им през годините.

Адвокатският екип на Андрю отхвърля също така обвинението на Робъртс, че той е отказал да сътрудничи на американските власти в разследването срещу Епщайн и неговите съучастници, въпреки че официалните лица твърдят, че той е направил точно това. Андрю уточнява, че продължава да оспорва факта, че мис Робъртс пребивава в щата Колорадо, което й позволява да заведе дело в САЩ. Сега тя е 38-годишна майка на три деца, живее в Пърт, Австралия, и се предполага, че правният екип на Андрю все още възнамерява да използва този факт в опит да прекратят случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Педо Беър преди 2 години
Напълно подкрепям принца, един самоуважаващ се педофил никога не би "мърсувал" със 17 годишни бабички.
7
0
 
3
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Джипсумът на тези години вече има по 2-3 деца. Впрочем продължението е дело на щатските съдилища, а там милост няма - президент, конгресмени, сенатори, бизнесмени и т.н. са "под ножа".
6
1
 
10
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Склонен съм да вярвам, че Джуфре (или Робъртс) живееще понастоящем в Пърт и майка на 3 деца, иска да измъкне няколко милиончета и да си оправи финансовото положение. От тогава са минали повече от 20 години. Не оправдавам в никакъв случай принца, че е мърсувал с малолетна, но трябва да има давност за всяка човешка грешка. Още повече, че това не е тежко престъпление. Една колежка казваше на времето: "Секс до 3 пъти с някого, не се брои за връзка!". Благодаря за вниманието, дами и господа
5
2
 
3
 
! Отговори
Shshs преди 2 години
До кога ще ни занимавате с този палятропс, истинско чудо е че все още не е последван от Канадския премиер негов добър приятел и любим партньор на острова на малолетните. Вместо властите да го тикнат в затвора медиите го изкарват мъченик.
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е този! Станаха много трзи "принцове" и "принцеси". Вече не моха да ги оправя кой кой е. Не че ми пука особено.
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди 20 годИни се хвалила че била спала с принцът, сега се почувства изнасилена. Кога летя с частни самолети и пи шампанско не рева
2
6
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Андрю крал след бабата
1
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярвам му. Тая иска пари.