Почина популярната журналистка Нери Терзиева

През последните дни тя не се чувствала добре
Обновена: 2 юни 2022 12:31 | 2 юни 2022 12:16, Нели Христова
112
Почина популярната журналистка Нери Терзиева

Известната журналистка Нери Терзиева е починала тази нощ в пловдивска болница, съобщават от "24 часа".

Тя страдаше от диабет, който се е влошил.

Според нейни близки телевизионната легенда напоследък не се чувствала добре, била и много отслабнала.

Тя е родена през 1952 година.

Между 1975 и 1989 година работи като репортер и водещ в Пловдивския телевизионен център, а от 1990 до 1993 година е продуцент и водещ на новинарската емисия „По света и у нас“ с Асен Агов и програмен директор в Българската национална телевизия. Основател и директор на Ефир 2.

В периода 1996 – 2002 г. Нери Терзиева заема длъжността прессекретар на президента Петър Стоянов.

Чете лекции по медиазнание и връзки с обществеността в Пловдивския университет, а в Софийския университет – Новинарство в катедра Европеистика на Философския факултет.

Екипът на Dnes.bg изказва съболезнования на близките и роднините й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
4
 
! Отговори
Странно преди 1 година
В днешно време диабетиците ги поддържат много по-дълго време доживотно на инжекции. Могла е да си поживее поне още 10 години.
76
2
 
4
 
! Отговори
681 преди 1 година
Това нищо до кога ще виси тук??
75
4
 
5
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
До Ангелина- продължение От думите им личеше искрена благодарност и респект към Нери Терзиева ,които те определяха ,като добър човек ,който не е позволил на политическите и пристрастия да влияят на журналистическата и работа.Това за мен е достатъчно ,за да определя ,че за жалост си е отишъл поредният стойностен човек.Младите хора влизайки в политиката нека се водят от нейният пример !Факта ,че има хора на Земята ,които са се учили от нея говори ,че тя тя е изпълнила своя земен път !
74
2
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
Изказаха се много от нейните колеги ,на които тя е била началник в БНТ 2 - хора ,които ,въпреки липсата на обективна и разследваща журналистика в България са един от малкото дръзнали да имат критична принципна своя позиция в нашето "безвремие" ,като Силвия Великова ,Крум Савов,Сашо Диков и др. Казаното от тях ,не беше от "куртоазия" и лицемерие на принципа :"За мъртвият само добро или нищо",както са си го избрали "привидно възпитаните",защото този цитат има продължение - ,"освен истината "
73
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Червеите те чакат терзиева!!!
72
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 77Защото се презираме сами. Вярваме, че презираме другите край нас, но всъщност презираме себе си.
71
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До *** ***"Приятна вечер и късмет" беше израз на Диляна Грозданова.
70
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо против починалата госпожа, но нито е била журналист, нито е била популярна.
69
7
 
11
 
! Отговори
Прост селяк преди 1 година
Вижте си Вие коментарите и ще разберете защо половин България Ви презира, скапани седесарски изтривалчици! Защото сте продажна ***, която направи всичко за да унищожи България! Тази помакиня или кадъна беше изключително нагла! Икона на прехода, икона на сините, икона на разрухата! "Приятна вечер и късмет!" - Помните ли я как пожелаваше късмет всяка вечер от телевизора!? Изпълнена със злоба и антибългарски настроена винаги!
68
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поклон пред паметта й. Беше добър журналист и страхотен човек.
67
6
 
8
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Националността и не е толкова важна ! Важното е че тя излъчваше енергия - позитивна, красива, потенциална, уважителна, красноречива !Помогнала е на много хора, за което не е казала нищичко, но го е правила защото е вярвала в любовта си към тях и че това и е дадено да го прави и тя го прави !Благодаря ти за твоето голямо слово..... от малкия екран !Почивай в мир !
66
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте коментарите и ще разберете защо половината свят ни презира !
65
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за мъртвите или добро, или нищо. за нея нищо.
64
20
 
13
 
! Отговори
Star преди 1 година
Бог да я прости Нери.Тя бе едно от лицата във свободният ефир които дадоха надежда за по-добър живот на България след мрачното 45 годишно комунистическо иго докарано ни от интернационално ориентираните кремълски подметки в България.Срам за идеята на българските герои и възрождрнци,и опозиционери на девизът и логото на В.Левски (Дякона) .,,Чиста и Свята Република".Дори днес виждате промъкналите се в Българският Парламрнт кремълски плъхове излъчващи омраза към Майка България.Какъв позор за народа!
63
5
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Добре,че дойде "демокрацията",та да изпъкнат всякакви евроДжурналисти.Все едно при социализма нямаше журналистика,и то на високо ниво,без всякакви недоразумения,които ръсят бисери от екрана.Бог да я прости.
62
7
 
19
 
! Отговори
Заинтригуван преди 1 година
Някой знае ли ваксинационния й статус? Да не е поредната жертва ***Brought to you by Pfizer*** ?
61
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ботев колко турци е утепал ...А масона Лъфски той колко е утепал... Докато са ни клали и клатили жените масона Левски проповядвал братство ,равенство и надупване на жената и дъщерята...Евроатлантически ценности. Цялата история ви е за боклукчийскатакофа
60
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мир на душата и!
59
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Популярна, популярна - колко да е популярна? От 20 години все заемаше висши административни длъжности, за каква журналистика говорим?
58
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли човек, най-вече сънародник, който да не е оплют от българите? Днес е ден на Ботев и някои го дават за пример. Да, той няма да бъде оплют днес и даже се кичим с портрета му, защото са минали много години от смъртта му и никой вече не помни реалния човек. А приживе е бил оплют и по-някои теории даже убит от ближните си. Не зачитаме никой, ни спортисти, ни културни дейци, ни научни работници. Май от "силно да любят и мразят" е останало само мразят.