Осъдиха на 20 г. любовницата на Епстийн

Гислейн Максуел е набирала момичета за сексуални контакти
29 юни 2022 20:20, Йоана Цонева
1
Осъдиха на 20 г. любовницата на Епстийн
Снимка: БГНЕС

Гислейн Максуел беше осъдена на 20 години затвор за това, че е помагала на сексуалния престъпник и неин бивш любовник, финансистът Джефри Eпстийн да извършва сексуални посегателства над тийнейджърки, което съдията нарече "ужасяваща схема", нанесла "неизчислими" щети на жертвите, предадоха световните агенции.

Решението бе взето във вторник.

Прокурорите поискаха от съдиите от 30 до 55 години затвор за Максуел, а нейните адвокати поискаха между 4,25 и 5,25 години.

Тя бе осъдена и да плати глоба от 750 000 долара, за която нейният адвокат казва, че не може да заплати.

Четири жени се отзоваха в съда, за да говорят за дълготрайните вреди, които са им били нанесени от Епстийн и Максуел. „Съдия Нейтън, надявам се когато обмисляте подходящата присъда за ролята на Максуел в тази операция за сексуален трафик, да вземете предвид продължаващите страдания на многото жени, които тя е малтретирала и експлоатирала, тъй като ние ще продължим да живеем със спомените за начините, по които тя ни е наранила", каза една от жертвите.

Още по темата

60-годишната британска светска дама беше осъдена през декември по пет обвинения, включително за трафик на малолетни и непълнолетни, за това, че в периода 1994-2004 г. е набирала и склонявала четири момичета да имат сексуални контакти с Епстейн, тогава неин приятел.

По време на изслушването си във федералния съд в Манхатън, преди да научи присъдата, Максуел нарече Епстийн "манипулативен, хитър и контролиращ човек", който заблуждавал всички в орбитата си. Тя заяви, че "съжалява" за болката, която са изпитали жертвите му.

"Най-много съжалявам, че някога съм се срещала с Джефри Епстийн", казва Максуел.

Епстийн се самоуби в затвора в Манхатън през 2019 г. на 66-годишна възраст, докато чакаше обявяването на присъдата си по обвинения в трафик на хора с цел сексуална експлоатация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари