Шест години затвор за похитител на кучетата на Лейди Гага

Поп звездата е особено привързана към домашните си любимци
12 авг 2022 14:35, Елка Василева
11
Шест години затвор за похитител на кучетата на Лейди Гага
Снимка: архив, БГНЕС

Втори мъж, обвинен в насилствено нападение над служител на американската певица Лейди Гага с цел да отвлече кучетата на звездата, беше осъден на шест години затвор в Лос Анджелис, предаде Франс прес.

Двадесет и осем годишният Лафайет Шон Уейли е пледирал виновен в опит за грабеж, признавайки, че е бил част от групата, която стреля по Райън Фишър, докато той разхождаше трите френски булдога на изпълнителката на "Poker Face" в Холивуд през февруари 2021 г.

Кадри от камери за видеонаблюдение показват как двама мъже излизат от кола близо до служителя на певеца, след което го прострелват в гърдите.

Нападателите след това грабват две от кучетата - Коджи и Густав, и побягват, оставяйки кървящия Райън Фишър на земята. Третото куче, Мис Ейша, успява да избяга, но после се връща и се сгушва до човека, който има грижата да я разхожда.   

Лейди Гага, известна с хитовете си "Just Dance" или "Bad Romance", предложи награда от 500 000 долара за връщането на скъпоценните й френски булдози, припомня агенцията.

Кучетата бяха върнати от жена, която твърдеше, че ги е намерила вързани за стълб и впоследствие беше арестувана. Според полицията тя е имала връзка с бащата на един от нападателите и е била натоварена да вземе наградата вместо тях.

Присъдата на Уейли идва седмица след тази на неговия съучастник - 20-годишния Джейлин Кийшоун Уайт, който получи четири години затвор, и след втория арест на 19-годишния Джеймс Хауърд Джаксън.

Джаксън, който е заподозрян, че е стрелял по Райън Фишър, беше освободен на 6 април поради административна грешка.

Случаят илюстрира популярността на тези кучета сред звездите...и престъпниците, за които малкият им размер и висока цена ги превръщат в основни мишени за препродажба на черния пазар.

Лейди Гага е особено привързана към своите кучета, които често я придружават на публични събития. Поп звездата редовно публикува техни снимки в социалните мрежи.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
аман от кучкари и кучкарски истории!!!!...Тук,където съм,е направо ад..От 22 часа до 02 след полунощ гърмят зверски мотори,с които селянията от околността се прави на "голяма работа"...След 02 до 04 часа обаче настава нещо повече от ад:..-Може би десетки кучета от околните сгради започват да вияти лаят с децибелите на излитащ изтребител и да спиш на отворен прозорец просто е невъзможно...Направо е кошмар..На всичко отгоре глутница улични *** внасят своя принос с грубите си улични дърления..
7
0
 
4
 
! Отговори
Браво преди 1 година
А в БГ надрусаш се, блъснеш човек и го убиеш и после.....няма присъда!
6
1
 
6
 
! Отговори
Лайкучка преди 1 година
А кандидати за похищение на котето и, няма ли?
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаш пара, имаш човек.
4
1
 
2
 
! Отговори
kirasirrav преди 1 година
А за нейното отвличане стресираните съдии и съдебен с-ав ( от фейса и ) най много да дадат на похитителя 3 месеца условно.Даже сигурно тя трябва да си плати на някой да се прежали, че да я отвлича :) :)
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая като я гледам мяза на такава, която се ши ба с кучетата си
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е да имаш закони..
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А при нас за убийство на човек дават по-малко