Замесиха Пласидо Доминго в скандал с проституция

Името му излезе при разследване в Аржентина
27
Замесиха Пласидо Доминго в скандал с проституция
Снимка: БГНЕС

Името на оперната звезда Пласидо Доминго се появява в разследване на подобна на секта организация в Аржентина, която има и офиси в САЩ и чиито лидери са обвинени в престъпления, в това число и сексуална експлоатация, предаде Асошиейтед прес.

Самият Доминго преди време бе обвинен в сексуален тормоз от редица жени. Сега той не е обвинен във връзка с аржентинския случай. "Пласидо не е извършил престъпление, не е част от организацията, а по-скоро е бил консуматор на проституция", заяви представител на правоприлагащите органи, пожелал да запазил анонимността си. Проституцията не е незаконна в Аржентина.

Полицията е извършила дузина обиски в Буенос Айре, като е взела на прицел "Йога училището на Буенос Айрес", което е изградило култ около лидера си и е свело членовете си до ситуация на пробване и/или сексуална експлоатация, се казва в документи на прокуратурата по случая.

Организацията е имала най-малко три офиса в САЩ - в Лас Вегас Чикаго и Ню Йорк. Досега 19 души са били задържани в Аржентина, докато най-малко трима заподозрени се издирват в страната, както и четирима в САЩ.

В хода на разследването е имало и подслушвания. При тях са били записани разговори на мъж, за който властите казват, че е Пласидо Доминго, с член на групата, идентифицирана като Сусана Менделеевич. По време на разговорите са се обсъждали срещи с Доминго, докато той е бил в Буенос Айрес за серия от концерти през април. Менделеевич, която е аржентинска пианистка, е смятана за отговаряща за дейностите за сексуална експлоатация в организацията.

В някои от разговорите на Доминго с Менделеевич се споменава и името на Хуан Перкович, който е на 84 години и е лидер на групата.

Сексуалният трафик и експлоатацията са били основен източник на приходи за групата, чиито постъпления на месец се оценяват на около 500 000 долара. В "Училището за йога в Буенос Айрес" е имало много групи жени, принуждавани да имат сексуални отношения в замяна на пари, твърдят прокурорите по случая. Най-малко седем жени са били включени в групата, когато са били все още деца или тийнейджъри и са били сексуално експлоатирани. Хора са идвали от САЩ в Аржентина, за да правят секс с тези жени,  а понякога жени са били транспортирани до съседен Уругвай и до САЩ за сексуални срещи.

Организацията освен това е вършела търговия и с медикаменти за сънотворна терапия и е изпращала психотропни вещества в САЩ. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Обвинен от редица бездарни жени,които освен да се изплющат с някой известен мъж,друго не могат.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбра го целия свят какъв женкар е. Не ги разбирам жените, които се занимават с женкари. Все едно да пият вода от тоалетната.
19
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
На сн. горе: - Не съм в норма! Не съм в нормаааа...
18
0
 
0
 
! Отговори
до 6-ти клоун преди 1 година
Яд те е, че не можеш да се доредиш до Лената.
17
0
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
Коги бико одрътее, всички стават ножари
16
2
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 13 преди 1 година
Как ходенето по *** те прави ***? В крайна сметка и тези момичета работят. Стига да не е насила , не виждам какъв е проблема.
15
1
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Пласидо Доминго роден 21.01.1941г. - Як жребец е :)))))))))))))))))))))))))))))))))) И какво ако е замесен? Да им е вадил зъб на жриците? :)))))))))))))))))))))))
14
4
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 1 година
Elita na Ispania.To mai kavto e elita takav e i naroda.15738
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно е казал нещо хубаво за Русия
12
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вече си мисля, че всички известни са просто долни изр0ди
11
3
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
.......Хуан Перкович, който е на 84 години и е лидер на групата......... Хахахааааа, е тоя ги "работи" най-много :)))))))))))))))))))))))) Твърд като стомана е :))))))))))))))))))))))) Вече се чудят какви глупости да измислят за пари :))))))))))))))))))))))))))))))) На дедо Пласидо не му е рипал от времето на бай Тошо :)))))))))))))))))))))
10
5
 
3
 
! Отговори
Бедняк преди 1 година
Що жени съм "експлоатирал" сеексуаллно за толкова години .... След като минах 350 бройки и спрях да ги броя ..... А нито една не ме е обвинила и съдила до сега в сеексуално посегателство. Що тъй ? А не съм чак толкова беден . Имам и едни екстра чифт *** в торбичката . На набора Доминго мога да ги изпратя след като му миннат всички съдебни дела . Ще му трябват, да не ходи бос човека , че много ми харерсва как пее......
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 4 - Да ги получава където си иска, но само при отношения с пълнолетни лица и на доброволен принцип.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова мислете много, преди да станете членове на каквато и да било организация, чийто устав ви задължава да вършите или да не вършите нещо. За деца, ненавършили пълнолетие пък трябва да е забранено да членуват в каквато и да било организация освен в екологична. Патриотичните също биха били добро място за възпитаване на подрастващи, но за съжаление подобни организации биват лесно обсебвани от политически групировки.
7
3
 
5
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Кирето е американски човек, морален лидер на човечеството, това, което е разрешено на него и на американците не е разрешено на другите.
6
6
 
9
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Каква е разликата между П.Доминго плащал на *** и жененото Кире Петков, плащал 16 бона заплата на Ленчето, когато й подпирал парапета? Или като хвъркаха двамката до Солун. Кирето по-морален ли е?
5
2
 
8
 
! Отговори
Петров преди 1 година
жените напоследък все ги тормозят сексуално, мине не мине - ама той обеща че ще ме заведе в чужбина а само ме....подавам иск за сексуален тормоз.
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука някаи си мислят, че Пласидо може и трябва да получава оргазми само докато пее на сцената. Ало... много са ви криви разсъжденията.
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е , няма само да пее, може да си ходи и по жени. Пък и си е плащал колкото трябва.
2
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отврат! Сред известните и талантливите също има много психопати, които злоупотребяват със славата си и този повече никога няма да го гледам или слушам!