Къщата за игра на кралицата - сантиментално наследство за нейните правнуци

Тя я получава като подарък, когато е на 6
25 сеп 2022 15:08, Иванка Гъркова
19
Къщата за игра на кралицата - сантиментално наследство за нейните правнуци
БГНЕС

 Кралица Елизабет II бе погребана в мемориалния параклис на крал Джордж VI в замъка „Уиндзор”. На траурната церемония на 19 септември присъстваха нейните близки, сред които две от децата на принца и принцесата на Уелс. Принц Джордж и принцеса Шарлот отдадоха почит към своята прабаба, която несъмнено ще помнят с добро. След като камери показаха как момиченцето се покланя и проронва сълзи за покойната кралица, британски медии писаха, че тя оставя на нея и останалите деца в двора сантиментално наследство. 

 
По данни на списание Hello, Елизабет II e споделила с правнуците си нещо много ценно, свързано с нейното любимо място в Royal Lodge в Уиндзор. 
 
Къщата за игра на Елизабет II - мечта за всяко дете
 
Като дете Лилибет, както са я наричали, прекарвала голяма част от свободното си време в къща за кукли, построена в реален размер. Там тя и нейната сестра Маргарет обличали куклите и пиели чай заедно с тях. 
 
Къщата, която сякаш излиза от приказките, е подарена на Елизабет, когато тя е на 6 години. Тя я получава в знак на признателност на хората от Уелс към нейното многуважавано семейство. По-интересното е, че в нея има течаща вода, електричество, както и напълно оборудвани кухня, спалня, всекидневна и баня. 
 
Снимки на фотографи от 1933 г. показват как кралската наследничка позира до къщата с бели прозорци, разполагаща с дебел сламен покрив. Около нея има малка тухлена ограда и прекрасна градина, пълна със зеленина. По онова време малко са децата, които могат да се похвалят с подобно място за игра на Острова. 

Къщата за игра е от малкото подаръци, приети от кралското семейство 
 
По протокол всички членове на британския кралски двор нямат право да приемат подаръци от обикновените граждани. През годините те са получавали безброй, но се налагало да ги връщат. Но тъй като въпросната къща за играе е била подарена на самата Лилибет, тя успява да да я задържи и запази за идните поколения. И днес на нея могат да се наслаждават нейните внуци и правнуци. 
 
Още по темата четете в материала на Тialoto.bg 

Източник: Тialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
крал Чарлз III преди 1 година
Ще направя къщата на камиларник!
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко време след смъртта душата и ще се срещне с тази на принцеса Даяна?
8
1
 
3
 
! Отговори
стига бе преди 1 година
е колко време ше пишете за починалата кралица и всичко свързано с нея ? я ни информирайте за дневното меню на кучетата и кончето и .
7
3
 
2
 
! Отговори
до 5 преди 1 година
Никва англо-сакска не е. Чиста юдео-хазарска кръв. 2-3 хазарски рода през последните 200-300 години, чрез сватби, спогодби, узурпация и сродяване са превзели кралските родове в Европа отвътре. И нашия мадридски тарикат е рода с Баба Яга. Същата хазаро-унгарска кръвна линия Кохари. Ще има тепърва да гледаме войни, пандемии и всякакви циркове. Векове кръвосмешение и резултата е генни дефекти в мозъка. Те това са тия със "синята" кръв.
6
1
 
2
 
! Отговори
В къщата има ли преди 1 година
ГАЗ?? Или са го спряли евроатлантиците?
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълен противовез на Путин. Кралицата я изкараха ангелица. Нали е наглосакса. А то между другото руското кралско семейство и е рода.
4
2
 
6
 
! Отговори
Трябва преди 1 година
Да си тотален роб, за са се кланяш на простосмъетен индивид.
3
1
 
12
 
! Отговори
БОГ ДА ПРОСТИ преди 1 година
Бог да прости кралицата, но малко в повече ми дойде това събитие. Нашият Спасител Исус Христос беше разпънат и възкръсна на третия ден. Празнуваме Великден в един ден в светския живот, не говоря за църковното празнуване. Смъртта на тази кралица започва да изглежда по-важна за смъртните от Рождеството и Възкресението на нашия Бог. Издигането на кумири е грях!
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Принц Джордж как гледа прабаба си.....:)))Голям сладур!
1
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Великата Елизабет Втора! Последният монарх си отиде! Светла да й е паметта!