Мразя да съм известен, работата си... Последните съобщения на Антъни Бурдейн

Нова книга хвърля светлина върху последните часове на шеф-готвача
29 сеп 2022 19:40, Нели Христова
29
Мразя да съм известен, работата си... Последните съобщения на Антъни Бурдейн
Снимка: БГНЕС

И аз мразя феновете си. Мразя да съм известен. Мразя работата си. Това са едни от последните думи на знаменития шеф-готвач Антъни Бурдейн часове преди да посегне на живота си. Последните коренспонденции на звездата рисуват една картина на човек, който е дълбоко недоволен от славата и от връзките си с хората.

"Самотен съм и живея в постоянна несигурност", пише Бурдейн, който се самоуби на 61 години, до бившата си съпруга Отавия Бусия-Бурдейн.

Последните му думи бяха разкрити в откъси от Down and Out in Paradise: The Life of Anthony Bourdain, публикувани в изданието на The New York Times. Неоторизираната биография, написана от журналиста Чарлз Лерхенсен, се основава на текстове и имейли от телефона и лаптопа на Бурдейн. Той описва подробно начина на мислене на шеф готвача, преди да се самоубие във хотелската си стая във Франция на 8 юни 2018 г.

Едно съобщение, изпратено часове преди смъртта му до бившата му приятелка Азия Ардженто, гласи: "Добре съм. Не съм злопаметен. Не те ревнувам, че си била с друг мъж. Аз не те притежавам. Вие сте свободни. Както казах. Както обещах. Както наистина имах предвид. Но ти беше небрежна. Ти беше безразсъдна със сърцето ми. Живота ми."

Изглежда, че Бурдейн изпраща съобщението на Ардженто, с която започва връзка през 2016 г., след като вижда снимки, на които тя танцува с журналиста Уго Клеман в хотел в Рим.

В книгата се твърди, че двойката се е разделила поради "чувството за притежание" на знаменития готвач. Историята на интернет браузъра му показва, че той е търсил името на Ардженто онлайн "стотици" пъти, след като е видял снимките.

"Не мога да приема това", отговорила му Ардженто.

"Има ли нещо, което мога да направя?", пише той.

"Спри да ме тормозиш", отвръща актрисата.

"ОК", казва Бурдейн.

По-късно същата вечер Бурдейн се обесва в хотелската си стая.

Статията на New York Times не посочва как журналистът е получил телефона и лаптопа на Бурдейн - Бусия-Бурдейн контролира имуществото му, тъй като двойката не се бе развела официално до момента на смъртта му.

Лерхенсен описва живота на Бурдейн, довел до самоубийството му, като "изолиран" и твърди, че той си е "инжектирал стероиди, пиел е до загуба на съзнание и е посещавал проститутки, както и, че почти е изчезнал от живота на 11-годишната си дъщеря".

New York Times добавя, че книгата на Лерхенсен "привлича критики от много от неговите приятели и семейството".

Братът на Бурдейн Кристофър казва пред вестника, че е изпратил два имейла до издателя на книгата Simon & Schuster през август, наричайки я "нараняваща и клеветническа измислица".

"Всяко нещо, което пише за взаимоотношенията в нашето семейство като деца и като възрастни, той е изфабрикувал или е напълно погрешно", казва Кристофър Бурдейн.

Издателската компания отговоря: "С цялото ни уважение, ние не сме съгласни, че материалът в книгата съдържа клеветническа информация. Ние стоим зад нашата предстояща публикация."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 година
Теория на махалото. Ако си помпиш допамина с разни препарати за да си работоспособен и мотивиран идва момент, когато това се обръща и те налазва депресия и ставаш като дроб. После си отрязваш вените. По-дължина, за не ги зашият.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
алкохол, кокаин, хероин, ЛСД и тем подобни - не прощават, няма спасение. а пък да хлътнеш по мъжемелачки, напрао си слагаш въжето ... жалко за наборо! но по е достойно от тва да се влачиш по болници..., като мен!
15
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оскотели и опростачени коментират тук с филия намазана с мас в ръка.Същите утре пак ще гласуват и ще си изберат крадливата муттра-комунист путинослугинаж,даже ще го боготворят,защото си мислят,че той милиардерът е човек от народа като тях...
14
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ни интересува!
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Написал е 6 книги, като водещ и продуцент притежава авторски права върху над 20 филма, сериали и телевизионни предавания за изискана френска кухня, които още се въртят по сателитните телевизии, бил е главен готвач на верига свръхскъпи ресторанти Brasserie Les Halles във Вашингтон, Маями и Манхатън - най-скъпият и най-престижен район на Ню-Йорк, където живеят само милионери и ходят да пазаруват и да седнат в ресторант само хора с 5-цифрен месечен доход в долари, обаче БИЛ В БЕЗИЗХОДИЦА???
12
15
 
11
 
! Отговори
Селяк преди 1 година
Много изчанчени манджи правеше, определено не ги харесвам. Друго си е един нашенски боб с наденица!
11
9
 
16
 
! Отговори
Един преди 1 година
90% от хората по света си мислят, че с пари се купува щастие, но грешат. Почти всички богати са пристрастени към нещо- алкохол, дрога, хазарт, и т.н. Единственият начин да бъде човек щастлив е да се уповавана Аллах/ Господ/ Яхова/ Тангра.
10
5
 
5
 
! Отговори
Killary преди 1 година
The Clintons send their regards .
9
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Антъни беше пиич. Истински бохем и човек. Недорасли създания като пишещите тук и разни коне с капаци никога не могат да разберат. При всипки положения е по-добре да опиташ от вдичко и живееш на макс, отколкото да си някаква писарушка по форумчета.
8
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в един епизод с местен грузинец,на брега на една река,пресушиха три бутилки водка без да им мигне окото - алкохолът разрушава мозъка и води до депресии и самоубийства. Не съм талибански фундаменталист, точно в момента също пия биричка, но само една, леко и с мярка.
7
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Типична евроджендъризпращялка! Бил самотен и живеел в несигурност. Толкова хора са бездомни и безработни, спят върху кашони в подлези и входове, няма какво да ядат, а той мразел работата си и феновете си. Ами смени си работата, престани да публикуваш снимки и съобщения във Фейсбук и няма да те коментират фенове и други. Толкова хора се борят за живота си а той го захвърля, евpoгей.
6
7
 
21
 
! Отговори
Johnny преди 1 година
"Ям,пиша,пътувам...и съм гладен за още".Ех,колко петък вечери по 24 kitchen ми липсват.Уникален беше,с непоправими монолози,на които и Тарантино би завидил.А алкохолните му запои?Няма да забравя в един епизод с местен грузинец,на брега на една река,пресушиха три бутилки водка без да им мигне окото.R.I.P Chef Bourdain
5
4
 
23
 
! Отговори
астора преди 1 година
И тоя живот не е лесен. Изглаждаше голям пич
4
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винаги гледам с огромно удоволствие предаването му No reservations по 24 kitchen. Все още го дават понякога. Човекът беше много готин и е един от хората, за които ми е мъчно, че вече не са сред нас.
3
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мусака знае ли да прави?! Не знае!
2
25
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
някакъв маниакален тип със сериозна психоза...добре че се е утрепал сам вместо да хване ножът или пушката и да убива случайни хора защото се чувства нещастен.
1
25
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
И мен това кво ме интересува? Тоя изперкал и се виснал. Кой го е еня? Сега ще прави манджи в ада.