Принц Йоаким е обиден, че майка му отне титлите на децата му

Маргарете II лиши внуците си от техните титли принц и принцеса
10
Принц Йоаким е обиден, че майка му отне титлите на децата му
Снимка: Getty

Принц Йоаким от Дания заяви, че е възмутен от това, че майка му - кралицата на Дания Маргарете II, реши да отнеме титлите на четирите му деца. Той също така каза, че е имал едва „5 дни предизвестие“, за да обясни на наследниците си странното и съкрушително решение на баба им. Датският принц, който е вторият и по-малък син на кралицата, наруши мълчанието си относно семейно решение.

53-годишният Йоаким не приема леко факта, че майка му лиши децата му от техните титли принц и принцеса - решение, което Датският кралски двор обяви в сряда.

„Всички сме много тъжни. Не е забавно да гледаш децата си да бъдат унижавани по този начин“, каза той пред националния вестник "Ekstra Bladet" в четвъртък. „Те се оказаха поставени в ситуация, която не разбират. A аз получих пет дни предизвестие“, добави Йоаким.

Според медиите в Дания, Йоаким е научил за плановете на кралицата още през май, но не е очаквал това да стане факт. Принцът, който е шести поред за наследяване на трона, обясни следното: „През май ми беше представен план, който основно гласеше, че когато всяко от децата ми навърши 25 години, това ще се случи“, каза Йоаким. „Атина става на 11 през януари“, добави той за най-малкото си дете.

На въпроса на журналиста „Как това е повлияло на отношенията му с майка му?“, емоционалният Йоаким отговори: „Не мисля, че трябва да обяснявам тук.“.


Цялата статия за кралската драма в Дания можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Данияпринц Йоаким
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох, и сега ще им се наложи да бачкат като всички нас на горките дечица, като пораснат... Ми не е честно, верно!
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доколкото съм чувал, на двамата по-големи принцове не им е допаднало традиционното за монархиите военно образование и след два месеца са решили, че са родени за модния подиум. Явно там не им пречи добавката " принц", но доколко на датските поданици им харесва да субсидират такива представители на короната е друг въпрос.
4
5
 
8
 
! Отговори
ГОГО преди 1 година
След тази страхотна новина веднага ГО преместих в другия крачол!!!
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нас какво трябва да ни ингересува таьи "новина"?!? Защо изобщо я публикувате тук?!? И датското посолство ли плаща за ПР?
2
1
 
23
 
! Отговори
По същество преди 1 година
"Унижавани?" Отнели са им титли и са унижени до положението на обикновените простосмъртни богаташи? Кучета ви яли, монархисти.
1
1
 
14
 
! Отговори
Ха преди 1 година
Има нещо гнило в Дания!