Алек Болдуин заведе дело срещу свои колеги от "Rust"

Той съди реквизиторите и част от екипа
17 ное 2022 21:23, Петя Славова
6
Алек Болдуин заведе дело срещу свои колеги от "Rust"
Снимка: БГНЕС

След като куршум уби операторката Халина Хътчинс, животът на Алек Болдуин се промени. Фаталният изстрел бе произведен на снимачната площадка на филма Rust. На Болдуин се наложи да отговаря пред органите на реда за случилото се, но сега актьорът е решил и от свое име да обвини снимачния екип в небрежност.

Болдуин реши да съди реквизиторите и няколко членове на екипа на Rust за небрежност, след като те са му предали зареден с бойни патрони пистолет на снимачната площадка, което доведе до трагичната смърт на операторката.

Болдуин обвинява общо четирима членове на екипа – Хана Гутиерес-Рийд, Дейв Холс, Сара Закри и Сет Кени – за това, че не са гарантирали безопасността на снимачната площадка.

„Тази трагедия се случи поради факта, че истински патрони бяха доставени и заредени на снимачната площадка. Гутиерес-Рийд не успява да провери внимателно патроните, Холс не успява да провери внимателно пистолета и въпреки това заявява, че оръжието е безопасно, предавайки го на Болдуин. И Захри не каза, че Гутиерес-Рийд е действал безразсъдно извън снимачната площадка и е представлявал риск за безопасността на другите“, пише адвокатът на Болдуин, Люк Никас, в делото.

Алек Болдуин постигна споразумение със семейството на Халина Хътчинс

Споразумяха се: Мъжът на загиналата операторка става част от продукцията

Алек Болдуин почете паметта на Халина Хътчинс, но се сдоби с критики

Той добави, че холивудският актьор „се стреми да изчисти името си“ и да държи членовете на екипа на филма отговорни за несериозното им поведение.

Още новини за кино и звезди ще откриете в Tialoto.bg 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
0
 
! Отговори
Надя преди 1 година
Но така не е ли по-реалистично с истински патрони? Уча в НАТФИЗ режисура и си мисля, че ще е добре да го приложа в някоя сцена един ден. Например при бойна сцена между руснаци и украинци, бих раздала на актьорите играещи руски бойци истински патрони. Така ефекта ще е много по-голям дори от продукции на Спилбърг.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
значи тоя дърт *** наел тотален безхаберник да му проверява оръжията. Работите били толкова зле че друг пистолет вече бил гръмнал няколко дни по-рано, а предния ден голяма част от екипа (оператори) напуснали понеже снимачната площадка била опасна. И вместо този да спре снимките и направи проверка, се излакомил понеже забавянето за проверки ще му коства пари и вместо това продължил снимките. Сега щял да съди други
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема кво да ги съди! Да ги стреля и тех и да не се занимава с глyпocти.