„Титаник“ без Лео ди Каприо?! Няма начин

Ето защо за малко да не го вземат за ролята, донесла му голямата слава
26 ное 2022 13:50, Дарена Найденова
2
„Титаник“ без Лео ди Каприо?! Няма начин
БГНЕС

„Титаник“ без Лео ди Каприо и Кейт Уинслет? Звучи безобразно, но всъщност е имало много голяма вероятност това да се случи.

 
Преди светът да се влюби в Джак Доусън и Роуз Бюкейтър, а двама от най-успешните актьори да започнат обещаващата си кариера и да се превърнат в най-добри приятели, режисьорът Джеймс Камерън е имал съвсем други планове. Това сподели самият той в интервю пред GQ, където говори за успешния си филм, който тази година навършва 25 години от премиерата си.
 
Камерън участва в специално видео, в което поглежда назад към всичките си успешни проекти, обяснявайки малко повече за тях и споделяйки нечувани досега тайни от процеса на създаване. По думите му, Ди Каприо първоначално отказал да чете за ролята на Джак заедно с Кейт Уинслет по време на прослушването. Интересното е, че Уинслет също не била първи избор за Камерън, що се отнася до ролята на Роуз.
 
В клипа режисьорът казва, че обмислял Гуинет Полтроу за червенокосата героиня, като Кейт била предложена просто като резерва. Камерън се страхувал, че тя вече твърде много е участвала в исторически драми и може да е омръзнала на публиката. По думите му, актрисата е придобила репутация на „Корсетната Кейт“, като е участвала в цели три исторически проекта преди „Титаник“, включително „Разум и чувства“ през 1995 година, а също в „Джуд“ и „Хамлет“ година по-рано.
 


 
Камерън споделя, че се страхувал да даде ролята на Уинслет, защото това щяло да изглежда като твърде очевидно и мързеливо нещо. Все пак той решава да се срещне с нея и да направи прослушване. Разбира се, актрисата се справя чудесно, получава ролята и останалото е история.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари