Прокуратурата ще разпитва и актрисата Диана Димитрова

Тя се самосезира след поста й за физическо насилие
30 ное 2022 11:25, Петя Славова
148
Прокуратурата ще разпитва и актрисата Диана Димитрова
Снимка: БГНЕС

С разпити на свидетели прокуратурата ще установява какви телесни повреди е получила актрисата Диана Димитрова. За насилие на снимачната площадка призна самата тя на страницата си във Facebook.

Районният прокурор в София Невена Зартова заяви пред БТА, че Диана Димитрова ще бъде разпитвана. Прокуратурата се е самосезирала вчера след статуса на актрисата.

Зартова обясни, че няма опасност да изтече давността за разследване, особено ако се установи, че става дума за тежка телесна повреда.

Дори и Димитрова да не даде сведения за случая, прокуратурата продължава с разследването. А ако то стигне до съд, актрисата ще може да се конституира като частен обвинител и граждански ищец.

Районният прокурор допусна, че ако се установи още по-тежко престъпление, разследването може да бъде поето и от градската прокуратура.

 

Диана Димитрова пусна пост със снимки, на които се виждат следи от физическо  насилие. По думите й, това е станало преди пет години, когато се е снимала в български сериал.

 "5 години си задавам въпроса, защо в онзи момент не намерих сили да си извадя медицинско и да подам жалба. Защо избрах кариерата си в зародиш, пред достойнството си. Защо позволих на този... човек да ме ''докосне'' по време на снимки и да се измъкне безнаказано. Защо този човек, никога не осъзна деянието си и никога не се извини, а напротив, дори ме заплаши, пред 30 души екип, че ще го направи пак. И се наложи да работим пак и пак, а аз само стисках зъби. Толкова силно, че започнаха да се чупят в устата ми.", пише актрисата.

По думите й, найстрашното е било това, че много хора, с които е работила тогава са станали свидетели, но са "предпочели да си затворят очите за случилото се, все едно е нещо нормално".
"И аз ги затворих. И всичко продължи, както преди.", допълва още тя.

Актрисата заявява, че е допуснала грешка и насилието не е допустимо под никаква форма и ако това се било случило днес, не би мълчала. Все пак тя предпочете да не съобщава името на човека, който й е причинил физическо насилие.
"Защо избрах това?
Защото живеем в България. Бях г-н Никой, а медиите г-н Никой, щяха да го смачкат, ако подаде жалба срещу толкова силен авторитет. Това означаваше да си подпиша присъдата предварително.
За мен, днес беше изключително трудно да напиша тази публикация. Но знам, че колелото се върти и за всичко и за всеки си идва времето и равносметката. Не търся внимание, няма да назова име, не искам да разравям и трупове.
Искам само да ви кажа, да не допускате моята грешка. Мълчанието не е решение", написа тя.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разпитът е най-сложната следствена операция в един процес! Всички лъжат както знаят, не знаеш на кого да вярваш! Едно са казвали пред полиция, съвсем друго пред прокурор, а още по-друго в съдебна зала. Отиди и се оправи
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хиляда процента, че се е консултирала с адвокат и той я подучил, че може и парички да измъкне:))) ако почне процес съдебен:))
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 30 - "Тук става въпрос за НПО акция, а целта е да се прокарат едни закони, да се усвояват едни пари," -ей това е в дъното на историята, очевидно е!
22
2
 
18
 
! Отговори
Жоро Павето преди 1 година
На голямата снимка освен размазан грим не виждам нищо....по скоро е замижала като след полов акт, като най-вероятно партньора я е уцелил в окото еякулирайки :)
21
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"5 години си задавам въпроса, защо в онзи момент не намерих сили да си извадя медицинско и да подам жалба. Защо избрах кариерата си" - аз си задавам въпроса защо сега се сети да хленчиш? Нещо с кариерата ли не се получава? Ако се получаваше, щеше да си траеш, нали? Или някакви конвенции сега имат нужда от популяризиране и рекламно лице? Получи ли вече превода? За колко вноски по кредита се продаде?
20
24
 
11
 
! Отговори
kris преди 1 година
Уау ... коментарите са потресаващи! Няма надежда за жалката ни държавица, нито за кофти генетичния материал, който е останал тук, а за съжаление и се размножава! Успех, Диана!
19
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АхаСинините също могат да се имитират с грим, но тук идеята е съвсем различна - на тази посредствена актриса й е платено да бъде лицето на скандала. Нали се сещаш, че без подходящите ПР-и тези постове никога няма да бъдат разпространени в медиите. Тук става въпрос за НПО акция, а целта е да се прокарат едни закони, да се усвояват едни пари, едни наши хора да бъдат овластени и т.н. - класически мозъчни промивки.
18
1
 
12
 
! Отговори
Един с една преди 1 година
Ами повярвала си е , помислила се е за некоя голема звезда и е гризнала кожения господ...нормално.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно Гешев дали този път ще се намеси в работата на прокуратурата
16
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Между другото, ако се докаже телесна повреда ,наказанието е лишаване от свобода.
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те тия актриси и актьори знаят само да се друсаат, пият и хленчааат. Мислят си, че са в постоянен филм
14
6
 
22
 
! Отговори
Тед Бънди преди 1 година
Нещо ми омръзна да ги гледам тия ''страдалки'' , да не говориме, че е много съмнително защо точно е яла кютека...те тия ''актьори'' само по запивания и оргиии ходят, така, че не ми е миродавна тази.
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почна се!
12
2
 
15
 
! Отговори
боко преди 1 година
преди 5 години *** шибаха,моля да ми плати държавата и ебачо
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
100% прокуратурата няма да внесе обвинителен акт за подобни глупости.
10
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
5 години е добре, в САЩ се сещат след 20-30 години как някой богат и известен ги е травмирал за цял живот, като ги е погледнал неправилно и ги е докоснал по ръката - мъка голяма. Общо вземето днес всяка жена може да те обяви за сексуален насилник, пък ходи после обяснявай че нямаш сестра - болно общество, с лицемерни и извратени ценности.
9
3
 
21
 
! Отговори
господин петров преди 1 година
Актрисата май ще трябва да използва целия си актьорски талант, за да бъде убедителна на разпит в полицията. Едно е да пускаш снимки в интернет, друго е пред полицаи и прокурори.
8
6
 
23
 
! Отговори
аман преди 1 година
И тая си търси своите 5 мин. слава!
7
3
 
29
 
! Отговори
Аха преди 1 година
Единствената ѝ синина е на ръката. Другото е грим и сенки. Нашите посредствени певици и актриси се опитват да прокарат Ми Туу и Истанбулската конвенция в България.
6
4
 
23
 
! Отговори
a преди 1 година
Га яде кифтетата ни рива!