Валери Йорданов е на системи заради стрес, от НТ не му вярват

Актьорът събира подписка в подкрепа на Александър Морфов
Обновена: 6 дек 2022 13:42 | 6 дек 2022 13:12, Нели Христова
34
Валери Йорданов е на системи заради стрес, от НТ не му вярват
Снимка: БГНЕС

Валери Йорданов, който играе главната роля в спектакъла „Хъшове“ в Народния театър, е в болница от понеделник. Актьорът в момента е на системи. Тази вечер той трябваше да излезе на сцената в образа на Бръчков, но лекарите отказват да го пуснат от лечебното заведение, тъй като е с високи нива на кръвната захар, и представлението трябва да бъде отменено. Заради конфликта от театъра са му поискали доказателство, че е в болница, пише "Площад Славейков".

Още по темата

Йорданов е диабетик и е получил криза след двата дни, в които събира подписи в подкрепа на Александър Морфов на площада пред Народния театър. Чрез подписката той опитва да окаже подкрепа на режисьора, чието бъдеще в театъра е под въпрос заради надрасканата врата на пиарката Велислава Кръстева. В края на октомври вратата на кабинета на Кръстева – бивш пиар на ДПС – осъмна с надписите „ДПС“ (12 пъти), „връзки с обществеността на Ахмед Доган“ и „изчезвай“, след което Морфов призна, че той е извършителят и мотивът му е протест. Разрешението на последвалия конфликт все още се чака.

В понеделник вечерта Йорданов е получил обаждане от Народния театър, за да му поискат доказателство, че е в болница. Актьорът лежи в ендокринологията на „Майчин дом“.

По време на обаждането е бил с кръвна захар 20, 15 минути по-късно захарта му е паднала на 1,2, което е опасно за живота.

Ден по-късно, във вторник сутринта, актьорът научава, че въпреки бележката, която е изпратил, сценичните работници започват да строят декора за „Хъшове“. Тогава сам се обажда в театъра и казва, че за съжаление лекарите отказват да го пуснат от болницата и няма да може да играе. За ролята на Бръчков той е титуляр, няма дубльор. От Народния му искат да им прати болничния си лист. Лекуващата лекарка на актьора обаче казва на пациента, че болничен се вади накрая на лечението. Налага се Йорданов да даде телефона на лекарката, за да обясни лично на колегите си от театъра защо не може да даде болничен.

Пред  „Площад Славейков“ Валери Йорданов разкри диагнозата, с която е постъпил в болницата – „диабетна кетоацидоза с прием по спешност“. Получена е в резултат на стрес и нервно напрежение, което актьорът обичайно контролира със спорт.

Актьорът все пак помолил да го пуснат от болницата за представлението, но лекуващата му лекарка категорично отказала.

Днес ще има прегледи при невролог и кардиолог.

От театъра междувременно са поискали писмени обяснения от режисьора Александър Морфов защо „Хъшове“ във вторник не може да се играе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
0
 
! Отговори
Големия памперс преди 1 година
Така става в догановия султатат.
24
0
 
4
 
! Отговори
До 20 преди 1 година
Александър Невски е строена с помощи и дарения от народа а АЕЦ Козлодуй пряко от националния бюджет на НРБ!!! От Русия само мракобесие и лагери!!!
23
6
 
4
 
! Отговори
Гражданина преди 1 година
Много пъти вече ви казаха, че Кръстева не е шеф в Народния театър, а отговаря за рекламата, ама вие си дрънкате едно и също
22
3
 
10
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 1 година
Бре чепата гьостерица бре кютек, раздавайте мотиките и лопатите в Народния и под строй тея миххлюзи парраззити на къра. Емоции и талант на чист въздух че от тия бирхалета много стрес събират.
21
11
 
4
 
! Отговори
Мария Антоанета преди 1 година
Дайте му една тава баклавички и да мирясва .
20
13
 
16
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Този открай време си е откачен то по физионимията му личи
19
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те артистите по принцип са долни хора.
18
20
 
11
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Тази Кръстева ли определя програмата на НТ? Защо да не може да работи в НТ, ако е професионалист?! Това не разбирам!
17
4
 
15
 
! Отговори
Тъжно преди 1 година
Тъжно ми става като чета коментари, които подкрепят разделението, поощряват го и не си дават сметка за последиците. Това е истинската причина да не ни приемат в шенген!
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквото и да ви казват, да знаете, че става въпрос за харченето на държавната субсидия.
15
12
 
13
 
! Отговори
до 13 преди 1 година
Русия ни е Подарила църквата Александър Невски , построила ни е АЕЦ , а турците само вземат със съдействието на бг еничари като тебе -изкупиха Земята ,тецове,болници,хотели,фабрики .... Ти какво искаш да прекръстят Народния театър на али раза ли Бе ? дпс им дали по 100лв и те готови да предадът Род и Родина-жалки мешунгери
14
3
 
8
 
! Отговори
Срам преди 1 година
Срам и позор. Да се делим по партийна, етническа и религиозна принадлежност!?! ЛЕВСК!!! Къде си!?
13
17
 
12
 
! Отговори
Вазов преди 1 година
Едно е сигурно, заради тоя бездарен Морфов, който политизира една от малкото качествени дейности у нас, както и заради тоя бездарен актьор Йорданов, на който цялата игра се изразява в истерично крякане и пръски слюнка, докато фъфли, който също политизира, моят крак няма да стъпи на тяхно представление, както няма да стъпя и в Народния повече. когато културата се политизира и се ползва за политически цели, предпочитам други дейности...
12
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как в Народният работеше Стефан Данаилов със своите партийни пристрастия а тази госпожа не може? Не мерим ли с двоен аршин?
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не е от някой бустер?
10
4
 
21
 
! Отговори
Майна преди 1 година
ВЕЛИСЛАВА КРЪСТЕВА Е ОТЯВЛЕНА ДПС ПОДДРЪЖНИЧКА. А ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ АХМЕД ДОГАН Е ДОКАЗАН АГЕНТ НА ДС!!!
9
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той да внимава ,че тея от дпс са опасни ! Да му сложат въоръжена охрана на Човека ! вън дпс от Народния Театър Иван Вазов ,който написа Под игото.
8
3
 
13
 
! Отговори
Народе не се сърди преди 1 година
Про ст народ, слаба държава, театъра е отражение на държавата.Народе не се сърди че си толкова про....
7
2
 
19
 
! Отговори
До5 преди 1 година
Със сигурност става на въпрос за пари,ама тоя цирк където го въртят,вече почва да става досаден!
6
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аре, глупости! Болничен се издава предварително за определен период и се удължава по усмотрение... Иначе... малиии, ква ранима натура!!! Да си зима инсулина там и толкоз... ама, Сашко -йок, Вальо - йок...