Лиса Мари Пресли отслабнала с 20 кг преди да почине

Тя искала да изглежда добре за сезона на наградите
30 яну 2023 18:29, Нели Христова
11
Лиса Мари Пресли отслабнала с 20 кг преди да почине
Снимка: БГНЕС

Лиса Мари Пресли отчаяно се е опитвала да отслабне за сезона на наградите. Тя присъства на всяко събитие, свързано с биографичния филм за баща си "Елвис". Единственото дете на краля на рока дори е приемало опиоиди.

Звездата се е подложила на пластична операция два месеца преди Златните глобуси и е загубила близо 20 килограма като част от строг режим, твърдят нейни близки пред TMZ.

На церемонията по връчването на "Златните глобуси", само дни преди внезапната й смърт от сърдечен арест в дома й в Калабасас, Калифорния, 54-годишната жена завалваше думите си и изглеждаше нестабилна на червения килим.

В клипа, който се разпространява в социалните мрежи, те се обръща към приятеля си Джери Шилинг и казва "Ще те хвана за ръката", докато й задаваха въпроси преди събитието. Тя отговаряше бавно и заваляше думите си, докато говореше за звездата от филма Остин Бътлър и бурите и наводненията в Южна Калифорния.

Лиса Мари преди това се бореше с пристрастяване към опиоиди, след като й беше дадена краткосрочна рецепта по време на възстановяването й от раждането на дъщерите й близначки Харпър Вивиен и Финли през 2008 г.

До 2013 г. тя злоупотребява с кокаин и се регистрира в рехабилитационен център най-малко пет пъти.

Смяташе се, че тя е била трезва през последните години, но след смъртта на сина й, бившият й съпруг Майкъл Локууд каза, че се страхува, че тя може да се разболее отново.

Като тийнейджър Лиса Мари експериментира с наркотиците от 13 до 17-годишна възраст, но майка й я настанява в The Castle, сциентологичен център в Холивуд, за да я откаже от вредния навик.

"Взимах всичко, но не и гъби, хероин или крек", казва тя. "Кокаин, успокоителни, марихуана и пиене – всичко едновременно... Не знам как го преживях. Събудих се един ден с куп хора на пода. Закарах се до Църквата на сциентологията и казах: "Някой... да ми помогне веднага".

За известно време това работи и Лиса Мари се отървава от наркотиците на 17-годишна възраст.

На 27-годишна възраст тя се омъжи за Майкъл Джексън - вторият й брак, след шестгодишен съюз с актьора Дани Киоу, баща на Бенджамин и неговата сестра актриса Райли, сега на 33 години.

До сватбата им през 1994 г. той е бил пристрастен към опиоидите повече от десетилетие, след инцидент през 1984 г. на снимачната площадка на реклама на Pepsi, който го оставя с тежки изгаряния.

В предговора към книгата от 2015 г. на Хари Нелсън "Съединените щати на опиоидите: рецепта за освобождаване на нация в болка“, Лиза Мари разкрива за първи път степента на собствените си зависимости."

"Може да прочетете това и да се чудите как, след като изгубих близките си хора, също станах жертва на опиоидите", пише тя. "Възстановявах се след раждането на дъщерите ми, когато лекар ми предписа опиоиди за болка. Беше ми необходима само краткосрочна рецепта за опиоиди в болницата, за да почувствам необходимостта да продължа да ги приемам."

"Никога не съм говорила открито публично за собствената си зависимост към опиоиди и болкоуспокояващи", добавя тя. "Не бях сигурена, че съм готова да говоря за толкова лична тема."

В книгата от 2015 г. тя каза, че е изправена пред "труден път" с възстановяването си.

"Време е да се сбогуваме със срама от пристрастяването В Америка и по света хората умират в умопомрачителни количества поради предозиране с опиоиди и други наркотици. Много повече хора страдат тихо, пристрастени към опиоиди и други вещества. Пиша това с надеждата, че мога да играя малка роля в фокусирането на вниманието върху тази ужасна криза. Докато пиша това, мисля за моите четири деца, които ми дадоха целта да се излекувам“, написа тя, което я накара да се сети за „безбройните родители, които са загубили деца от опиати и други лекарства", пише още тя.

Тя завършва с думите, че е "благодарна, че е жива днес" и е особено благодарна "да имам четири красиви деца, които ми дадоха чувство за цел, което ме преведе през мрачни времена".

Мащабът на нейния проблем беше разкрит на фона на тежкия й развод през 2016 г. с Локууд, след десетилетие брак. В показания от 2017 г., получени от Radar Online, тя призна, че е злоупотребявала с кокаин, опиоиди, болкоуспокояващи и алкохол.

„През последните три години... трябваше да ходя на рехабилитация няколко пъти“, каза тя, като по-късно посочи точния брой някъде между три и пет престоя в мексиканско лечебно заведение. Бях съсипана. Не можех да спра", казва тя.  "През последната година от брака ни злоупотребявах с кокаин ужасно", сопделила звездата, според съдебните документи.

Попитана дали е била тежка употребата на наркотици, тя каза: "Беше лошо, да. Не смесвах хапчета и алкохол до, например, последните две години."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Абсолютно съм съгласен с коментар N3...била е набодена,както и много други ,които умряха през последните няколко месеца .И вчера е умряла някаква актриса на 46 г .....та наистина да му мислят набодените.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все едно има значение просто явно е била една нормална жена без власт, която не е чула съвета на Британия Спиарс, че при живеят не иска да създават филм за нея.
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Драстични диети, съчетани И с операции, до нищо добро нямо да доведат. В цялата им фамилия няма нито един надживял 50 години. Тя е първата. Имат явно нещо генетично.
5
9
 
4
 
! Отговори
Йосарян преди 1 година
Щом има няколко страници писание - в официалния формат на Министерството на Истината, с удебелени подзаглавия на абзаците - относно една жена, единствено известна с родството си с отдавна починал музикант - значи без съмнение, починала е от смъртоносните инжекции, и сега усилено се хвърля прах в очите, за да се разсее вниманието.
4
2
 
17
 
! Отговори
Рендето преди 1 година
Абе тези "селебрита" у Щатите наркотиците за закуска ли ги вземат? То 90% от тях я алкохолици, я наркозвисими...
3
0
 
17
 
! Отговори
Пари, пари, пари преди 1 година
Ако дилърите разберат , че могат да изцедят пари от вас - няма нито съвест нито морал който да ги спре да ви оплетат в мрежите си...и да погубят живота ви. Затова и на богатите е толкова трудно да устоят на набезите им И колкото по-млади толкова по- лесно ги зарибяват. Пазете децата си - хиените искат само пари и смъртта и мизерията на жертвите им само ги натъква повече
2
1
 
17
 
! Отговори
Тъжен преди 1 година
Мда, това доста прилича на края на нейния собствен баща.
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялата им фамилия се затри с наркотици.