Бъкингамският дворец ще заведе дело заради твърдението, че Чарлз III и Катрин са расисти?

2 дек 2023 09:42, Нели Христова
17
Бъкингамският дворец ще заведе дело заради твърдението, че Чарлз III и Катрин са расисти?
Снимка: БГНЕС

Твърди се, че Бъкингамският дворец "проучва всички възможности" след разкриването на имената в нова книга на двама кралски особи, за които се твърди, че са обсъждали цвета на кожата на неродения син на херцога и херцогинята на Съсекс, в намек, че може да има заведено съдебно дело.

На въпрос на BBC относно съобщенията, че се разглеждат съдебни процедури относно назоваването на висшите членове на кралското семейство, говорител на двореца каза, че "проучваме всички възможности".

Бъкингамският дворец е потърсен за коментар.

Крал Чарлз и принцесата на Уелс бяха посочени в холандската версия на книгата Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy’s Fight for Survival от Омид Скоби като участници в разговори за цвета на кожата на неродения син на херцога и херцогинята на Съсекс.

Телевизионният оператор Пиърс Морган използва своето шоу на TalkTV в сряда, за да назове имена на кралските особи, споменати във вече изтеглената и объркана преведена версия на книгата на Скоби.

В четвъртък вечерта Скоби каза на BBC Newsnight, че не знае как холандският превод на книгата е включил имената.

Той се закле "в живота си", че разкриването на имената не е трик. По думите му се провежда "пълно разследване", за да се установи как имената са били включени, добавяйки, че в английската версия няма имена.

По време на интервю с Опра Уинфри през март 2021 г. Меган заяви, че поне един член на кралското семейство е имал "разговори" с Хари относно цвета на кожата на нероденото им бебе.

Холандският кралски репортер Рик Евърс публикува видео, посочващо пасажите в книгата, които споменават имената на Чарлз и Катрин във връзка с обвинението.

В сряда вечерта Морган повтори твърденията, като каза, че прави това, за да предизвика открит дебат.

Той каза на своите зрители: "Ще ви кажа имената на двамата висши кралски особи, които са посочени в тази холандска версия на книгата, защото, честно казано, ако холандци, които се скитат в книжарница, могат да я вземат и видят тези имена, тогава вие, британците, тук – които всъщност плащате за британското кралско семейство – вие също имате право да знаете."

Издателят на книгата, Xander, каза, че прередактирана холандска версия на книгата, без имената, ще се появи в книжарниците в Холандия в петък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Знаете ли защо точно кралят и принцесата на Уелс са посочени от пудела на Маркъл като расисти? Кралят спря финансите на чехъла и некадърницата, дето единственото, което е постигнала в живота, е да се омъжи за въпросния чехъл. А Катрин пък е всичко, което некадърницата не е - и затова я мрази в червата си - иска нейното място наглата коза.
12
0
 
5
 
! Отговори
Im-дртiйУАЙТBOY! преди 4 месеца
Що се отнася до тая - повлекана ММ и аз авто ставам такъв, щото тая е НЕпоносима с претенциите и желанията и изискванията и капризите си - просто не знае спирачка и бариера за прекалените си щения...
11
0
 
1
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 4 месеца
Историята започва в Шумер..............Арийците са по-късни техни директни наследници от МОХЕНДЖО ДАРО разпространили ШУМЕРИЗАЦИЯТА в КИТАЙ личащо си по микроскопичните фигури в ЗАБРАНЕНИЯТ град както и сред индийци и пакистанци...............В сегашни времена област МОХЕНДЖО ДАРО е част от Пакистан но с афганистанци етносите ДАРО и пущуни от Бялата раса.............Индия, Пакистан,Аборигените в Австралия имат друга раса
10
2
 
2
 
! Отговори
ХИТЛЕРАНТИФА преди 4 месеца
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ създава 1947 ислямски Пакистан като им подарява столицата и прародината на всички АРИЙЦИ от Бялата раса населявали Индия и околностите наречена МОХЕНДЖО ДАРО ............... БЯЛАТА РАСА на АФГАНИСТАН живее предимно в района на пакистански МОХЕНДЖО ДАРО на арийците от бялата раса...............около 1960 Афганистан обявява тотална истинска ВОЙНА на Пакистан да си върнат територията около МОХЕНДЖО ДАРО но губят войната
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Така и не разбрах за коя Катрин става дума. Чалз казвате на крал Карл III ли?
8
1
 
1
 
! Отговори
Бяла раса Египет преди 4 месеца
Египетският ИСЛЯМСКИ емир ОСМАН е живял по времето на Хан Крум и искал да унищожава всичките Пирамиди и даже почнал да ги унищожава но Египетските Пирамиди го разгромили и емир Осман обявил пълна безусловна капитулация пред тях!Далеч по късен е Египетският Емир МОХАМЕД АЛИ арабин от БЯЛАТА РАСА!Този чернокожия боксьор от САЩ Мохамед Али да не е ЧЕНГЕ на когото ЦРУ му уговаряло победите по бокс?Чернокожите в САЩ да се боядисват с бяла боя че още един 11.09.2001 ще докарат на САЩ
7
1
 
3
 
! Отговори
Мизантропи преди 4 месеца
100%, не само расисти
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Безделници, занимават се с интригантски пикантни истории, с единствена цел печалба . Хора без морални ценности, с печална известност, чудят се какво да измислят за да тровят живота на другите.
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
то се знае че са
4
3
 
5
 
! Отговори
От хората преди 4 месеца
Новини.Всичко в България ни е наред и ще се занимаваме с тъ,,по,,тии.
3
1
 
22
 
! Отговори
лъжи и интриги преди 4 месеца
Кой нормален ще седне да чете подобна интригантска бълвоч!? Аз не намирам нищо укоримо в това да се интересуваш от цвета на кожата на един човек. Книжката е писана за пари и за да дразни двореца. Вероятно вътре е пълно с лъжи и интриги и напълно отговаря на манталитета на авторите си.
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От кога съдят за говорене на истина?
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не са расисти, просто мразят *** особенно ако се казват Меган или Маркъл