Доналд Туск получил заплахи след опита за убийство на Фицо

Сигурността му е удвоена
16 май 2024 20:25, Стела Стоянова
12
Доналд Туск получил заплахи след опита за убийство на Фицо
Снимка БГНЕС, архив

Премиерът на Полша Доналд Туск заяви днес, че е получил заплахи след опита за убийство на словашкия му колега Роберт Фицо вчера. Същевременно местният новинарски сайт „Виртуална Полска" съобщи, че сигурността на Туск ще бъде засилена, предаде Ройтерс.

„Вчера имаше много подобни", заяви полският премиер в социалната мрежа „Екс", споделяйки екранна снимка от коментар, също в „Екс", на който пише: „Днес словаците ни дадоха пример какво да се прави с Туск", ако реши да се откаже от инвестирането в голямо летище в централната част на страната, предаде БТА.

Политическата атмосфера в Полша се промени през последните години, особено след убийството през 2019 г. на либералния кмет на Гданск, който беше критик на мигрантската политика на управлявалата тогава консервативна националистическа партия „Право и справедливост", отбелязва Ройтерс.

„Виртуална Полска" съобщи днес, цитирайки източник от Държавната служба за охрана, че сигурността на Туск ще бъде засилена след опита за убийство на Фицо.

Говорител на органа, отговорен за защитата на важни личности в Полша, отказа коментар, аргументирайки се, че това е конфиденциална информация.

„Разбира се, ние анализираме и си правим изводите, но не можем да говорим публично за тях", заяви вътрешният министър на страната Томаш Шемоняк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от ЕС
Кой е Юрай Цинтула, който стреля срещу Роберт Фицо
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
13
 
! Отговори
Юлиян преди 2 седмици
Е,те сега почти всичките ще получат"заплахи",ама стреляха само срещу Фицо!Словакия преди да дойде на власт Фицо,беше една от страните,които даваха най-много оръжие и особено боеприпаси на Украйна.Боеприпаси останали и от съветско време.Фицо рязко сложи край на това.За останалото всеки сам да търси "бенефициента",а не да "дъвче" несъстоятелната версия за "руска връзка".
10
0
 
9
 
! Отговори
краят на ЕС преди 2 седмици
дебне зад ъгъла
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Фашистите заплашват европейците!
8
3
 
5
 
! Отговори
Уа преди 2 седмици
Тоз и той да не остане назад и него заплашвали.Фондъра и приятели не са ли заплашвани?
7
1
 
11
 
! Отговори
Страх преди 2 седмици
Които стрелят не предупреждават.
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Айде па сега тия нежните. То, ако някой има интерес ще гръмне Зелю, ама сега всичко живо у Юропата ще се пише потенциална жертва.
5
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И той ли е отказал помощ за Украйна?
4
20
 
1
 
! Отговори
Ушеф преди 2 седмици
Последния никой не го познава...........въпросът е за "бъдещето" на Тиквата....Смърт на Русия...
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Политиците прекалиха, играят си игрички, правят се на интересни и най-много страда бедния човек. Ще дойде видовден за алчните боклюци
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Някакъв от Антифа (сор0соид-либерал) с опит за покушение срещу кандидат-републиканец в Ирландия днес следобед. Нещо много се сгъстиха събитията.
1
0
 
24
 
! Отговори
Лудите преди 2 седмици
Се раздвижиха. Тия слънчеви изригвания явно им влияят! Главчев нещо не чува днес и Певски също. Да не са получили и те поздрави колктива.