Главчев отменя решението за частната детска болница, иска още една смяна на министър

Причината са острите политически реакции
1 май 2024 17:30, Нели Христова
106
Главчев отменя решението за частната детска болница, иска още една смяна на министър
Снимка: БГНЕС

Днес министър-председателят Димитър Главчев разпореди да бъде отменено приетото вчера решение за създаване на "Многопрофилна болница за активно лечение "Мама и Аз" в гр. София, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

Още по темата

Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет., се уточнява в съобщението.

Ако докладът за отмяна на решение не бъде депозиран днес от министъра на здравеопазването, премиерът Главчев ще предложи на президента Румен Радев министърът на здравеопазването Галя Кондева да бъде освободена от поста, пише още в съобщението.

Причина навярно са острите реакции на политици, медици и на Обществения съвет за изграждането на Национална детска болница.

Почти никой в държавата не реагира добре на новината. Делян Пеевски призова правителството да отмени решението си. ПП-ДБ пък се заканиха, че ще сезират ДАНС. Президентът Румен Радев също призова МС да преосмисли решението си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от Общество
170 000 българи празнуват Великден в чужбина, от тях 58 000 в Гърция
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
6
 
! Отговори
Х преди 4 седмици
честито. Ако се надявате на държавна, имам лоши новини...
50
5
 
3
 
! Отговори
НАРОДА преди 4 седмици
,частната детска болница била бизнес,а когато пенсионерите продадоха децата си по чужбина за да им смучат кръвчицата,какво е не ли бизнес,а не,то си е направо прос ти ту ция,само дето не продаваш оная си работа,а най-скъпото-детето
49
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Аз предлагам Главчев да се наеме с тежката задача да съвместява и министър на здравеопазването, защото тези министри правят само бели. За какво са му министри изобщо, както каза един анализатор? Отива при Кой и иска разрешение, не е твърде сложно дори и за капацитет като Главчев.
48
7
 
1
 
! Отговори
Българин преди 4 седмици
Мане капиталистическия строй по ме кефи от комунистическия искам да има часна собственост и да си увеличавам капиталите да живея богато като капиталист, а не като комунистите без часна собственост.
47
2
 
8
 
! Отговори
Янка преди 4 седмици
Обичам Главчо Главчев!
46
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ама разбира се, Главчев го прие като си мислеше, че министъра работи за Пеевски. А то се оказа, че го е направил без разрешението на лидера на малцинството - каква наглост и безхаберие, веднага да се смени!!! Ще обърква премиера мизерника му с ***. Главчев е на път да издаде заповед, преди всяко решение да се иска одобрението на Пеевски като му се целуне ръка, за да не стават такива нелепи грешки.
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Добре познатата тактика при управление на ГЕРБ . Пробват се ако мине някой лобистки закони или акт, ако не мине Борисов се дистанцира от него...и така един път мине, един път не мине, никаква управленска визия ...изглежда след изборите нещата продължават по този начин, и по някой бонус за пенсионерите да им замажат очите.
44
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Хихихи, Пеевски като каза, че не одобрява това, в същата секунда този *** отмени решението. Сигурно пак ще лъже пред медиите, че двете събития нямат нищо общо. После съвета на директорите да не лъжат че са отменили интервюто при Волгин чисто случайно, и там Пеевски ги изплаши до смърт, щом тези плу жеци организираха заседание в 21ч и до 8 сутринта бяха готови с решение...
43
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
То цел месец министри сменя
42
1
 
2
 
! Отговори
до 30 преди 4 седмици
До Анонимен,българина при всички строеве живее добре,анали самия господ му трепери отгоре като над писано яйце,частната детска болница била бизнес,а когато пенсионерите продадоха децата си по чужбина за да им смучат кръвчицата,какво е не ли бизнес,а не,то си е направо прос ти ту ция,само дето не продаваш оная си работа,а най-скъпото-детето
41
3
 
12
 
! Отговори
Не, Анонимен преди 4 седмици
Не е заради това. Не мислиш, преди да коментираш. Държавни пари, да се наливат в частен сектор, след което пациентите да се лекуват пак с държавни средства от Здравната каса, но при такова страхотно доплащане от пациентите, че може свят да ти се завие, не е ок. Ама никак. С тези пари могат да изградят държавна детска болница, да налеят пари и в другите детски болници, които са в окаяно състояние, вместо да пълнят джоба на Търговска лига.
40
0
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 седмици
Това правителство няма и една седмица, а вече наниза гаф след гаф. Служебното правителство има за задача да организира честни избори. Но по традиция служебните правителства се занимават с всичко друго, но не и с това. Направо Главчев да подаде оставката на цялото правителство, а не през три дена да си сменя министрите. И като някой министър предложи нещо, да гласуват против, а не за!
39
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А защо да няма частна болница? Нали сега сме демокрация? Или ще връщаме комунизма когато нямаше тоалетна хартия и банани?
38
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Неприемането в Шенген е ясен знак, че България не се счита и никога няма да се счита за интегрална част от ЕС.
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Обрязване по здравна каса
36
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ГЕРБ да изтрезнеят, и ДПС се отмятат от тях, а главчев къде е бил като се е вземало това решение, да не се оправдава с министри
35
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Падишаха се разпореди и готово .Тези верно ни подариха наТурция
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 32 Много ми е забавно тия, които правят такива "прогнози" какво мислят, че ги чака тях лично.
33
5
 
10
 
! Отговори
Българин преди 4 седмици
До Анонимен 31 Прави се нарочно - целта е сваляне на избирателната активност и цялостно понижаване нивото на заинтересованост на гражданите към политиката, за да може платените електорати да вкарат колкото се може повече проруски играчи в парламента. Главчев е знаел за това решение, Борисов е знаел за това решение, Пеевски е знаел за това решение и т.н. преди въобще да е внесено. Всеки който е запознат с това как функционира администрацията знае, че решенията минават през няколко етапа.
32
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
След края на СВО следва разпада на ЕС, ще има ново разпределение и България се връща към историческите си корени, където беше 500 години.