Денков: Силовите структури оглушително мълчат по случая с Нотариуса

В крайна сметка Нотариуса е бил "информатор", пише той
Обновена: 30 апр 2024 15:26 | 30 апр 2024 15:25, Нели Христова
209
Денков: Силовите структури оглушително мълчат по случая с Нотариуса
Снимка: БГНЕС

В крайна сметка Нотариуса е бил "информатор" на МВР и МВР е заличавало криминалните му регистрации от масивите си. Това написа бившият премиер Николай Денков в своя фейсбук профил.

"Въпреки всички опити да бъде обезкървен и заглушен с пудел-скандали, случаят „Нотариуса" продължава да е най-потресаващото проявление на скритата власт на службите и прокуратурата, която изнудва, заплашва и съсипва всеки, който застане на пътя й."

Той допълни, че три месеца след началото на разследването резултати няма.

"Няма повдигнати обвинения, няма действия срещу служители на МВР, за които излязоха достатъчно данни, че са били в контакт с Мартин Божанов - Нотариуса. Вчера Антикорупционният фонд разкри, че още през 2022 година, според справка на ГДБОП, изпратена до прокуратурата, Нотариуса е бил "информатор" на МВР и МВР е заличавало криминалните му регистрации от масивите си. Силовите структури оглушително мълчат по случая, но без никакви задръжки подхвърлят внушения - снимки, документи с неясна автентичност, свидетели с неясни мотиви и още куп следствена информация по измислени скандали", пише още Денков.

"Най-големият проблем не е, че такива средства се използват срещу политици в предизборна кампания. Ние трябва да можем да понесем и повече. Най-страшното е, че абсолютно всеки може да се окаже на мушката на скритата власт, ако засегне интереса на онези, които държат институциите-бухалки. Много невинни хора и честни бизнеси наистина стават жертва на този октопод и сега – и ще става все по-зле, ако не довършим правосъдната реформа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от Избори 2024
Новатори в Пловдив: Ще возят бюлетини с градския транспорт и "Чистота"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
2
 
! Отговори
Милост няма да има!- преди 1 седмица
От оглушителното мълчание на силовите структури, Денков може да разбере защо Буда и Шиши така яростно се противиха на промените в Съдебната система и Службите. Прочее, истината за дълбоката държава на пето-колонниците ще научим догодина от съдебните протоколи на Военния трибунал, предвождан от военния юрист Николай Ненчев.
160
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Серафим Серафимов Не се разследват, защото няма работеща Прокуратура, а няма работеща Прокуратура, защото нейн шеф е Борислав Сарафов. Нито правосъдният министър е на мястото си, нито главния прокурор.
159
0
 
0
 
! Отговори
Серафим Серафимов преди 1 седмица
Питам защо не се разследват такива нотариуси в цялата страна, има ги навсякъде, те са част от корупциата. В Б-я незаконните забогатявания са много и навсякъде, защо държавата ни мълчи и действа по действащите ни законви, или чакаме Кьовеши да ни управи, едва ли?
158
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен Е как очакваш ПП да ти вдигнат стандарта за някакви 9 месеца като преди това се е крало на поразия поне едно 15 години? С магическа пръчка ли да стане? Още повече, че те управляваха по неволя с ГЕРБ и бяха контролирани постоянно от ГЕРБ. Сега пак гласувайте за ГЕРБ за да изпаднем в същата ситуация.
157
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Случаят "Нотариусът" показва мафиотската същност на тройната задруга ГЕРБ-СДС-ДПС и ИТН. Явно те държат беззаконие в България да продължава. Ако ПП/Дб не спечелят тези избори може да се наложи да закриваме и държавата скоро!
156
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Питай аратлика си с часовничето от 50 000, той нали е от силовите структури и бил много честен при това.
155
0
 
1
 
! Отговори
Затвор за Денков преди 1 седмица
!00 godini ЗАтвор за престъпника Николай Денков участвал в НАГЛА ИМИТАЦИЯ НА УПРАВЛЕНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪлгария.. По време на неговото управление са ограбени десетки милиарди живи кървави лева от народа.. Позлваха МРЪСНИ ПИАР ИЗЦЕпки вкл "НОтатируса". Вместо да ЗАЛОВЯТ УБИИЦИТЕ// Следят ги по лични документи автоматично и в момента. Се ХВЪРЛИХА Да ПРОМИВАТ СЪЗНАНИЕТО НА МИЛИОНИ С ЦЛЕ ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА ГРАБЕЖИТЕ !!
154
0
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 1 седмица
Оглушително мълчат... не знаех че тишината може да оглуши някого, но тъпотията да. Един милиционер е вписан в книгата на Гинес: обединил време и растояние в едно. Казал на затворник да копае от тук до обяд....
153
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хванаха Лената на кикито в измами и сега айде нотариуса! Добре, и нотариуса е важен, но защо това веднага се търгува- Лената за нотариуса- и двамата са измамници с документи и двамата да се разследват!
152
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Горката украинска почва,не смогва с толкова много налична тор.Иначе ,лошо няма.Тараканочки тарят аспешно.
151
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А защо не се разследва машинния вот в полза на ППДБ, отказа от два платени и годни чисто нови реактора, Корал, превземането на ББР, чистката в ББР, записа от пет часа на ПП в които се говорят незаконни неща, как правителство е съгласувано с посолствата, митниците, и още много подвизи на вашите пребоядисани комунисти-демократи.
150
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Българския данъкоплатец с години и десетилетия трябва да ви плаща това как си купувате западно благоволение с разхищения на държавна пара. ЕЙ ТОВА ТРЯБВА ДА СДЕ РАЗСЛЕДВА С КОЛКО МИЛИАРДА НИ ЗАГРОБИХТЕ. ДА СЕ РАЗСЛЕДВА ТОВА ЧЕ ДАВАТЕ ДВА ГОТОВИ И ПЛАТЕНИ РУСКИ РЕАКТОРИ, ЗА КОИТО ИМА АМЕРИКАНСКО И ФРЕНСКО ГОРИВО НА УКРАЙНА. ТОВА Е БЕЗОТГОВОРНО И МОЖЕ БИ ПРЕСТЪПНО ДЕЙСТВИЕ НА ВАШАТА АНТИБЪЛГАРСКА И ПРОУКРАИНСКА ВЛАСТ. СЕГА ЗА КОЗЛОДУЙ МОЖЕ ДА СЕ КУПИ АМЕРИКАНСКО ГОРИВА А ЗДВАТА БЛОКА ОТ БЕЛЕНЕ НЕ
149
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Случаят в митниците с вашите кадри е такъв че на негов фон случаят Нотариуса, при който по-тежкото престъпление е убийството на същия, та случая е хиляда пъти по-скандален от нотариуса. Обаче Вие така и не се извинявате на българския народ за вашите висши и скандални назначения. НАРОДНА ПОГОВОРКА - НЕ ВИЖДА ГРЕДАТА В СВОЕТО ОКО А ВИЖДА ПРАШИНВКАТА В ОЧИТЕ НА ДРУГИТЕ. АЙДЕ ПОД 4 ПРОЦЕНТА ДА НИ ОТЪРВЕТЕ ОТ ДВОЙНИТЕ ВИ СТАНДАРТИ ПАТЕРОЦИ ПЕПЕЙЦИ ГЕРБЕСТИ.
148
0
 
5
 
! Отговори
Ангелина преди 2 седмици
Такива ,като "нотариуса" са навсякъде,затова е отстранен физически ,защото ,като него има ,както се казва "под път и над път". Истинските олицетворения на ЗЛОТО ,което крепи тази "адска машина" за ликвидиране на хора ,са "мозъчния тръст" създал общия престъпен генезис ,с различни изпълнители ,покровителите на тези варварски и психопатски методи и ЛУЦИФЕР в лицето на Пепи Еврото ,неговата бивша съпруга Любена,жената на "нотариуса"Последните две неглижирани,въпреки ,че са"двигатели" на "мъжете си"
147
2
 
11
 
! Отговори
Дякона преди 2 седмици
Най-безличният нещо си, който взимаше и заплата! Незнам за какво точно присъствие в политиката това недоразумение!?
146
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен Борисов е гръмнал Петров. Какво да става?
145
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ПП,ДБ обаче оглушително изпращат глупостив ефира, като например, лигавенето на Киро харакиро Петков, който се изказа по казуса фалшифициране на подписи, и документи от Лена Бориславова, в негова полза. Няма такава наглост и никаква връзка с реалността, която демонстрират от ПП,ДБ.
144
9
 
18
 
! Отговори
Вулвулин преди 2 седмици
Този нагъл пудел искал " да пътува" като пудел , с пачки в джоба. Ееееех, наглост комунистическа, няма край и простотията на този хамав народ да избира все подобни недоразумения за управляващи.
143
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мълчи се не само по случая с Нотариуса, какво става с разследването за Алексей Петров, какво става с фалшификациите на Лена и Минчев. На чело на държавата стоят престъпници.
142
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоя Денков какво иска? Може би иска структурите да си признаят, че Нотариуса е бил техен човек, пък и даже да си признаят, че те са го ликвидирали. Няма такъв филм! Това са си вътрешносилови работи, в които Денков няма право да се бърка. МВР е мощният юмрук на партията-майка БКП, а във всяка полицейска униформа се е намъкнал милиционер, верен на червената идея.