Русия се похвали със заловените западни танкове в Украйна с изложба в Москва

Песков нарече изложбата "брилятна идея"
1 май 2024 19:37, Нели Христова
443

В руската столица днес беше открита изложба на западно военно оборудване, заловено от руските сили по време на боевете в Украйна, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

Изложбата, организирана от руското министерство на отбраната, представя над 30 единици тежка техника, произведена в Западна Европа, включително боен танк M1 "Ейбрамс" и бронирана бойна машина "Брадли", произведени в САЩ, танк "Леопард 2" и бронирана пехотна машина "Мардер" от Германия, както и бронирана машина AMX-10RC, произведена във Франция.

Изложбата, която ще остане отворена в продължение на един месец в мемориалния комплекс от Втората световна война в западната част на Москва, показва също така огнестрелни оръжия, военни документи и други документи.

Руските власти разкритикуваха доставките на западни оръжия и военно оборудване за Украйна, като ги определиха като доказателство за прякото участие на НАТО в конфликта, припомня АП.

В същото време руският президент Владимир Путин многократно е заявявал, че западните военни доставки за Киев няма да променят хода на конфликта и да попречат на Русия да постигне целите си.

Изложението се провежда в момент, когато руските сили завземат все повече земи в Източна Украйна, възползвайки се от забавянето на американската военна помощ, за да отблъснат недостатъчно въоръжените сили на Киев.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков приветства изложбата в Москва като "брилянтна идея".

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова отбеляза, че чуждестранните дипломати, базирани в Москва, трябва да се възползват от възможността да посетят изложбата, за да видят как "Западът унищожава мира на планетата".

"Тази изложба ще бъде интересна за всички онези, които все още вярват в митичните "западни ценности" или не забелязват агресията, разгърната от НАТО срещу Русия и нашия народ", каза Захарова, информира АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


443
Още от Русия
Чистката продължава: Още един приближен на Шойгу погнат от Русия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
22
 
13
 
! Отговори
клип от руски канал преди 4 седмици
Вчера гледах някакъв нещастен руски войник върви през полето край Авдеевка и снима колко Груз 200 лежи в полето, над 100 руски трупа. Гледахте ли го и вие този клип?
14
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Разглеждат ги като антики или изкопаеми. Хахаха
13
13
 
28
 
! Отговори
до 12 преди 4 седмици
Ми то.....Руските оръжия направиха Натовските за излагация.
12
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А Ако Върне Тоя Че И Други Сайтове 2 Години Назад,руззките щайги трябваше да парадират в Киев, нооо... униформите станаха горящи парцали
11
15
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Под Авдеевка е унищожен главатаря на френските нацисти и футболен хулиган Сезар Ожаро. Членувал е в групировката на нацистката френска организация "Парижките Зуави". Заминава за така наречената страна украйна и постъпва в нацисткия полк "Азов". Денацификацията си върви с пълна пара. Няма прошка за нацягите!!!
10
15
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Русия е велика сила и разруши икономиките на запада за 2 години. За 2 години Русия изпрати над 2 млн укронацяги и натовски наемници на вечна командировка при бандера.
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Слаба работа липсват самолери ф- 16 .
8
39
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
30 танка за 2 години, толкова ли можа храбрата Червена армия да унищожи? Според данни на НАТО paшистанците са загубили над 8000 танка и бронирани машини вече!
7
14
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Голям позор за НАТОТО ! Най скъпат НАТОВСКА техника изгрена пленена ! Нали уж войната е между Русия и ус-райна ? Оказва се войната е НАТО- РУСИЯ а губещите са Ус-райна ! Няма вече такава държава ус-райна
6
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не мисля че Русия се " старае" да " натрие" носа на " Запада"!-:) По скоро му показва,че " оръжието" което произвежда и притежава,в никакъв случай не е " космическо!-:) И то " гори" както и руското!
5
35
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Интересно, че руснаците още вярват, че руснаците отбраняват родината си. И сигурно казват на руснаците, че западния капитализъм, империализъм и фашизъм ги е нападнал и иска да им вземе богатствата(нарочно правя тафталогии, защото само те си вярват)
4
9
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
80 години по-късно, немските танкове най-накрая стигнаха до Червения площад ахахах
3
6
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Никога не съм вярвал , че натовка техника ще стигне до Червения площад.
2
8
 
28
 
! Отговори
Астига ба преди 4 седмици
Е как стана тая работа,тцъ тцъ тцъ
1
34
 
39
 
! Отговори
Фют преди 4 седмици
Хляб и зрелища за робите. :))))))))А изложба на погубените млади животи?