Зеленски се похвали, че е свален руски изтребител-бомбардировач Су-25

Руското зло не признава Великден, заяви президентът
5 май 2024 06:01, Петър Бойчев
210
Зеленски се похвали, че е свален руски изтребител-бомбардировач Су-25
Снимка БГНЕС

Украинската противовъздушна отбрана е свалила руски изтребител-бомбардировач Су-25 над Донецка област, Източна Украйна, съобщи в традиционното си видеообръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски:

"През изминалото денонощие руските терористи са използвали 8 ракети от различни типове и почти 70 управляеми авиационни бомби срещу пограничните ни селища и позиции на фронта. Дори навръх Великден не намалява желанието на руското зло да руши. Искам специално да поздравя 110-а механизирана бригада за това, че свали още един руски Су-25 над Донецка област".

Ройтерс уточнява, че в изнесената информация липсват повече подробности, а информацията не е потвърдена от друг източник.

Агенцията припомня, че Донецка област е една от четирите части на Украйна, които Русия обяви, че е анексирала, като отбелязва, че по-рано руският министър на отбраната Сергей Шойгу е казал, че руската армия тази година е установила контрол върху 547 квадратни километра от анексираните територии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още по темата: Великденсу-25Зеленски
Още от Русия
Руска ракета падна... върху руски град
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
2
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 седмица
Зеленски,държавата умираСпаси каквото е останало,иначе лошо!Послушай народа си,прибери го!Не слушай Америка!Тя няма да клекне пред РусияТи ще береш накрая парсата
168
1
 
12
 
! Отговори
2 преди 1 седмица
Командването на 35-та бригада морска зомбипехота продължава героично, но чисто виртуално да държи островите под свой контрол, но всъщност на Нестрига и Козулишки няма никой освен руски морски пехотинци от 61-ва.
167
3
 
13
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
Миналата седмица, след като зомбираната по натовски стандарт *** се провали в Очеретино и прилежащите села, решиха да изстрият срама и практически да завземат островите Нестрига и Козулишски в Днепър. В името на виртуална победа (също като РДК край Белгород) там беше изпратена малка група морски зомбипехотинци от 35-та бригада. Те навлязоха на островите с моторни лодки и носеха оръжия за показ. Но тогава нещо се обърка и след среща с войници от 61-ва бригада морска пехота на ВС на РФ натовската *** "внезапно загина".
166
0
 
13
 
! Отговори
2 преди 1 седмица
Вероятно натовската *** скоро ще започне да се оттегля от позициите си и ще напусне Красногоровка. Към момента обаче няма информация за изтеглянето им.
165
1
 
12
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
Кураховское направление. В Красногоровка, след като ВС на РФ освободиха огнеупорния завод от омразният на цял свят фашизоиден бандеровски ботуш и пълното осигуряване на неговата територия, руските бойци започнаха движение на север, където са разположени останалите позиции на натовската *** в населения район. В северната част на града има частен сектор, който ще бъде много трудно за зомбитата на киевската хунта да задържат. Настъплението идва и от изток, но там няма сериозен напредък.
164
0
 
14
 
! Отговори
2 преди 1 седмица
и дори руското МО съобщиха за освобождаването на селото. В момента обаче северозападните покрайнини са под контрола на натовската ***, а останалите руини на н.м. са в сивата зона. Украински източници не съобщават за загубата на н.м., така че има два варианта. Или зомбитата на киевският наркокартел успяха да си върнат част от н.м., или ВС на РФ нямат пълен контрол над него. Сега в района на Невелское се водят насрещни боеве.
163
0
 
1
 
! Отговори
хахага преди 1 седмица
До Ха ха000СЪСБУРКАН ВОДКА
162
1
 
5
 
! Отговори
ganio преди 1 седмица
SU-25 е бомбардировач, а не изтребител.Снимката е неточна.
161
2
 
14
 
! Отговори
Спонсор преди 1 седмица
Столтенберг казва, че ПУТИН нямал право да показва НАТОВС КИТЕ БРАКМИ в МОСКВА! И ко прайм ся? Жа ривем по ЕВРОАТЛ АНТИЧЕСКИ ли?
160
2
 
13
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
Селидовско н-ние. В северната част се водят боеве по цялата линия Уманское-Нетайлово. През последните 24 часа боеве, частите на ВС на РФ не успяха да се придвижат напред. В Нетайлово се водят нарсрещни боеве. Части на ВС на РФ настъпват в централната част на н.м.. Съобщава се, че те са успели да започнат боеве в близост до местно основно училище. Разпространените по-рано съобщения за предстоящото падане на Нетайлово се оказаха преждевременни. Има още много работа. Но съобщенията за превземането на Невелское се оказаха много по-преждевременни. Много големи телеграм канали и дори руското МО съоб
159
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сега руските ВКС нанасят удари по тях. На юг ВС на РФ атакуват Сокол. Водят се насрещни боеве в тази област. Зомбитата на киевският наркокартел се опитват да попречат на руските бойци да стигнат до покрайнините на селото.
158
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Покровское н-ние. От Очеретино ВС на РФ продължават да напредват на северозапад към Новоалександровка. Руските бойци се намират в покрайнините на н.м., където вече седмица работи авиацията на руските ВКС. Щурмът към селото ще започне скоро. От Архангелское, което наскоро беше освободено и е под контрола на ВС на РФ, руските бойци започнаха постепенно настъпление на север. Въпреки това, преди да се щурмува Калиново, е необходимо да се превземат или унищожат поддържащите сили на натовската *** точно на запад от пътя от Архангелское към Калиново
157
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Константиновское направление. Въпреки факта, че се води настъпление към Часов Яр, през последните 24 часа няма новини от този участък на фронта. На североизток, изток и югоизток от Часов Яр продължават насрещните боеве, но без промяна на ЛБС.
156
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Купянское н-ние. Продължават насрещните боеве в североизточните покрайнини на Синковка. Няма напредък за нито една от страните. На изток ВС на РФ напълно освободиха Котляровка от присъствието на омразният на цял свят бандеровски ботуш, а също така вече освободиха по-голямата част от Кисловка. Всъщност вече може да се каже, че и Кисловка е освободена от натовската ***. Боеве се водят недалеч от Сватово - на подстъпите към Берестовое и Стелмаховка. Трудно е всичко това да се нарече мащабна офанзива в посока Купянск, но интензификация определено е настъпила.
155
2
 
13
 
! Отговори
2 преди 1 седмица
Командването на 35-та бригада морска зомбипехота продължава героично, но чисто виртуално да държи островите под свой контрол, но всъщност на Нестрига и Козулишки няма никой освен руски морски пехотинци от 61-ва.
154
5
 
4
 
! Отговори
НА РУСИЯ С ЛЮБОВ преди 1 седмица
не е вярно той само си е паднал.
153
4
 
5
 
! Отговори
Уважавам признанието преди 1 седмица
Щом Зеленски казва "пограничните ни селища и позиции на фронта", това трябва да се уважава. Защото се отнася за селища и райони, намиращи се в централните части на бивша Украйна. Вече са "гранични".
152
5
 
10
 
! Отговори
slayer преди 1 седмица
наглия до дупка неверник споменава "Великден", след като натири & тормози Православната вяра & мачка всичко наред от църкви до стари Попове
151
6
 
11
 
! Отговори
Зеления преди 1 седмица
Да си напудри и другата ноздра може да му се престори,че цяла ескадрила е свалил!!!
150
3
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 седмица
До Анонимен 149..Майданът в България беше зимата на 1997 година,когато обкръжението на Жан Виденов го предаде,и заедно със посолството направиха репетиция за киевския майдан.После започна ударното разграбване на черния драгалевец,наречено приватизация.