Британската премиерша ще участва в гей парад

Очаква се в шествието, наречено още Pride London, да вземат участие около 100 000 души
4 юли 2009 15:57,
53
Британската премиерша ще участва в гей парад
Снимка: БГНЕС

Съпругата на британския премиер Сара Браун ще вземе участие в гей-парада, който се провежда всяка година по улиците на Лондон, съобщи Ройтерс.

Гордън Браун и съпругата му ще приемат в резиденцията си организаторите на парада и  представители на организации за защита на правата на сексуалните малцинства.

Очаква се в шествието, наречено Pride London да вземат участие около 100 000 души. То ще бъде наблюдавано от 800 000 лондончани и гости на града.

Кметът на Лондон Борис Джексън, който миналата година лично водеше шествието няма да може да вземе участие, тъй като синът му има рожден ден.

Той  обаче приветства решението на съпругата на премиера да демонстрира подкрепата  си по въпроса на равенството и премахването на сексуалната дискриминация.

Междувременно премиерът Гордън Браун направи специално обръщение по случая:

„Горд съм с всичко, което правителсвото направи във връзка със защитата правата на LGBT-обществото (LGBT-лезбийки, гейове, бисексуални и транссескуални (бел.ред.): премахване на забраната военна служба, правото на осиновяване на деца и сключване на граждански брак и забрана за дискриминация на работното място.”

Обединеното кралство заема водеща позиция в света по придвижванего на ключови принципи на защитата на правата на сексуалните малцинства.

„Съботните тържества се организират не само за гей-обществото, но и за всички, които се  гордеят,  че живеят в справедливо, равноправно и съвременно общество.”

Тазгодишният парад ще бъде в чест на събитията от 1969 г., когато сблъсъците между гей-активисти с полицията в Ню Йорк стават начало на световната кампания за правата на сексуалните малцинства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
2
 
! Отговори
зъбатия преди 14 години
Британците не че са толко извратени, не че са много различни, те просто са доволно ***, както и всичко на острова им е тъпо и обратно, а от тъпотията им се възползват яко индийци, пакистанци а в последно време и поляци.Като премахнат някои ограничения за българите ще се възползваме и ние ако въобще е останало нещо и за нас.
51
0
 
2
 
! Отговори
Още един преди 14 години
Pride=гордост...тия *** се гордеят с извратеността си, вместо да се скрият там, където и куче не минава или поне да се лекуват...И това се представя за човешка свобода...КВА СВОБОДА, БЕЕЕ?!?!?!? Радикализирам се от непрекъснатите им инициативи!
50
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 14 години
Скоро лейбъристката *** ще бъде изметена!
49
0
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 14 години
хе, че кво като сина му имал рожден ден ве? направо да го заведе и него, после може да му удари една *** за подарък. така хем ще покаже уважение към ***, хем към кръвосмесителите. така де, щом собствения пол не е перверзия, значи и собствената кръв не е, да не прилагаме двойни стандарти.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако тая или тоя на снимката е премиершата,работата е ясна!
47
0
 
2
 
! Отговори
Васил Стефанов преди 14 години
"премахване на забраната военна служба, правото на осиновяване на деца и сключване на граждански брак и забрана за дискриминация на работното място. Нямам нищо против тези хора. Съгласен съм дори да се женят помежду си, да си правят семейства, но съм твърдо ПРОТИВ ОСИНОВЯВАНЕТО на деца от хомосексуални двойки. Защото децата се оформят като хора в семейството и по този начин хомосексуалните семейства ще се самовъзпроизвеждат.
46
0
 
2
 
! Отговори
Отвратена преди 14 години
Гей-парадът е извращение на сексуално побърканите.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
za fugata shte trjabva plastichen hirurg
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
доц. Бостанджиев gi lekuva uspeshno i predi i sega, priema sekvi fedali ...
43
0
 
2
 
! Отговори
scum преди 14 години
при някои хора фугата е доста голяма и то най-вече в главата
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
lekuvat se v psihiatrijata,dopredi 10 godini tijata se lekuvashe mnogo uspeshno.A dali virusa e mutiral i sega ne moje........
41
0
 
2
 
! Отговори
ot UK преди 14 години
Съботните тържества се организират не само за гей-обществото, но и за всички, които се гордеят, че живеят в справедливо, равноправно и съвременно общество.I az sym gord 4e jiveq v tova ob6testvo. Ne sym gord, 4e jivqh v ob6testvo kydeto horata glasuvaha za upravlqva6tata mafiq i otnovo 6te glasuvat za neq!kydeto 85% sa Netolerantni kym gays no 85% sa Tolerantni kym korupciqta !Tova za men ne e progresivno ob6estvo. I rezultaite na BG go dokazvat.
40
0
 
2
 
! Отговори
a преди 14 години
*** ***, какво толкова парадирате, че сте много уми и интелигентни, че сте много ама много напред с мисленето, модата.........толкова ли сте глупави и не разбирате че НОРМАЛНИТЕ хора просто неискат да водят раговори с вас защото сте кауза пердута, garbage, dullness и так далее............Бъдете си модерни и супер-мега-гига-тера интелигентни, завираите си отверки и каквото поискате в аналното черво, но просто не ни се мотайте в краката за да не се чудите що во ритат !
39
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 14 години
То във Великобритания май вече малцинство са хетеросексуалните. Не съм против различните! Нека всеки прави каквото иска и му харесва, стига да не пречи на другите. А те, афиширайки сексуалността си, думкайки с барабани по улиците, едва ли ще променят нагласата на околните към тях.
38
0
 
2
 
! Отговори
Eva Maria преди 14 години
When the Nazis came for the communists,I remained silent;I was not a communist.Then they locked up the social democrats,I remained silent;I was not a social democrat.Then they came for the trade unionists,I did not protest;I was not a trade unionist.Then they came for the Jews,I did not speak out;I was not a Jew.When they came for me,there was no one left to speak out for me.
37
0
 
2
 
! Отговори
Мислител преди 14 години
Приемането на хомосексуализма за нещо нормално е абсолютна лудост! Стига високомерие и наглост от страна на тези, които постоянно агресивно и натрапчиво ни рекламират това извратено поведение. Браво на българите, които не го приемат, дано никога не станем като Англия!
36
0
 
2
 
! Отговори
KAncho преди 14 години
Boris Johnson bre hora. Ne Boris Jackson. Kato chetete BBC pone chetete vnimatelno
35
0
 
2
 
! Отговори
Mihaela преди 14 години
По принцип съм против насилието, но като чета коментарите и ми се иска в Треблинка да бяха "лекували" Р.Хес и подобните му субекти.
34
0
 
2
 
! Отговори
Р.Хес преди 14 години
Има много излекуване човешки *** в лечебниците на Райха-Аушвиц,Треблинка....
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk_politics/8134323.stm