Антропология на сексуалността или защо гостът преспива с домакинята (18+)

При много народи актът е свързан с определени ритуали и обичаи
28 сеп 2010 21:50,
11
Антропология на сексуалността или защо гостът преспива с домакинята (18+)
Стенопис, изобразяващ любовна сцена, в публичен дом в Помпей. Снимка: Dnes.bg

При много народи сексът е бил свързан с определени ритуали и обичаи, някои от които съществуват и до днес.

В миналото, за да засвидетелстват страстта си, жителите на тробианските острови изяждали миглите на партньора си.

Корейките пък считали, че най-добрият начин да възбудят партньора си е като го убодат с игла. Да, да, точно където си помислихте! В Микронезия пък ги възбуждали с жилещи мравки.

Склонност към самоизтезаване за повече успехи в секса имат както жените, така и мъжете, пише руското списание "Суперстил".

Невероятна е идеята на индианците от племето топинаба, които се подлагат на ухапване от змия, за да уголемят мъжкото си достойнство!

Индийците пък си падали по интимния пиърсинг от злато, сребро, желязо или дърво.

Любовни игри

В Източна Боливия съществувала традицията преди акта двойките да се изчистят един друг от въшките и кърлeжите, след което да ги... изядат. Много било възбуждащо.

Страшно е това, на което мъжете от племе в Южна Африка се подлагат, за да намалят вероятността от раждането на близнаци. За целта те отрязвали единия си тестис.

Ритуална дефлорация

Все още в Египет, Саудитска Арабия и други мюсюлмански страни се е запазил обичаят за тържествена дефлорация, при който хименът се разкъсва с показалеца, обвит в бял плат.

Но това е нищо в сравнение с онова, което очаква девойките при ритуалното отнемане на девствеността в някои племена в екваториална Африка. Момичетата се изпращат в джунглата, където ролята на първия мъж се изпълнява от...  мъжка горила.

Ако момичето се върне девствено, това съсипва репутацията й на потенциална съпруга, след като даже маймуната не я е пожелала!

В Тибет гледат на този въпрос доста по-различно. Ако до сватбата жената е била девствена, то я заплашва изгнание. До брака момичето трябвало да има поне 20 мъже, което в слабонаселения Тибет си е доста трудно за изпълнение.

Подобни традиции съществуват все още и на остров Мангая. Тамошните майки одобряват големия брой сексуални партньори на дъщерите си. Според тях това бил начинът те да намерят най-подходящия съпруг!

Семейни интриги

Вождът на едно от племената, обитаващи Централна Африка, е длъжен да се ожени за няколко десетки красавици. Това обаче не допринася за щастието му, напротив. Ако жените започнат да се оплакват, че съпругът им не ги задоволява, вождът може да се прости с живота си.

В Камчатка най-голямата чест, която се оказвала на госта, е интимността с жената на домакина. При това жената правела всичко възможно, за да бъде по-съблазнителна.

Ако в резултат на гостоприемството се роди дете, то събитието се отбелязвало от цялото село!

Подобен обичай имало и при австралийските аборигени, само че си разменяли жените. Така че съвременният суинг не е нищо ново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: мъжбракдевственост
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
ДЕМНО преди 4 години
После се чудете що пикате бръснарски ножчета..ми мемнкайте се ама не се оплаквайте после, кат му падне главата!
11
6
 
13
 
! Отговори
.... преди 13 години
Сега вече се успокоих ............ винаги предпочитам вместо с една, да съм с две или двама приятели да правим секс с една.То било нормално като гледам какво правят другите.
10
3
 
14
 
! Отговори
ь преди 13 години
някои религии всъщност се основават на съвокупления и оргии...
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така си Всичко е от хората и си ходи по хората от векове- Само религиите са наложили ограниченията в естственното сексуално общуване...
8
3
 
6
 
! Отговори
Бичкия до 5 преди 13 години
Благодаря, може и така да е. :)
7
5
 
6
 
! Отговори
Manaf преди 13 години
Mi ela v nas dove4era.....
6
11
 
22
 
! Отговори
не ни впечатли нищо преди 13 години
Нищо ново под слънцето...у нас всичко това е събрано на едно - и да спиш с домакинята, и да имат повече от 20 мъже преди брака - дори ! мно-о-ого повече, и с ..ивотните, и с бащата и братята на младоженеца....Българите са мно-о-ого напред с матриала...
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Филмът е The Savage Innocents и не е с Кърк Дъглас, а с Антъни Куин. Това за обща култура.
4
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това с гостите се прави за да се влее свежа кръв в поколението. Някои племена са живеели толкова изолирано, че след няколко поколения кръстосване помежду си, са почвали да се израждат. Затова са правели всичко възможно да измъкнат генетичен материал от някой странник.
3
4
 
26
 
! Отговори
Бичкия преди 13 години
Ти правиш ли разлика, между журналистическа тъпотия и обичаи на народите?Спомням си, че преди много години имаше един филм с Кърк Дъглас (това е бащата на Майкъл Дъглас), в който един ескимос, предложи на героя на Кърк Дъглас да се "посмее" с жена му.Та не знам, кой е тъпаноида в случая... И хайде престанете във всяка новина да се заяждате на тема политика...
2
18
 
6
 
! Отговори
Седерастоеб преди 13 години
Само синия тъпоид се е хванал на джурналистическите повърни.....
1
8
 
24
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Малиииии много обичам да ходя на гости...