Адолф Хитлер всъщност се казва... Хайл!

Кратки въпроси и безумни отговори събрани в книга
Обновена: 9 ное 2010 09:08 | 9 ное 2010 07:21, Елка Василева
44
Адолф Хитлер всъщност се казва... Хайл!
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Може би защото са в центъра на вниманието, пред телевизионните камери, разполагат с ограничено време, залогът е голяма сума и вероятно са силно развълнувани, на участниците в различните телевизионни игри изобщо не им е лесно да отговарят на зададените въпроси.

Често грешат за неща, за които при други обстоятелства просто биха „изстреляли“ верния отговор.

Някои отговори обаче на банални въпроси са наистина „фантастични“.

Точно такива отговори е събрала в книгата си „Quiz Contestants Say The Funniest Things“ Уенди Роби.

Водещият пита участник в кой град се намира университетът Кембридж, на което той отговаря, че не знае, защото географията никога не му е била силна страна.

Водещият се опитва да му помогне и казва, че понякога отговорът се крие в самия въпрос, при което участникът казва: „Хмм, не знам. В Лестър?“

Друг „бисер“ пък направи папата... евреин. Запитан кое е вероизповеданието на папата, участникът с готовност отговаря: „А, това го знам. Евреин е“.

Участничка определи „желето“ като третото освен твърдото и течното агрегатно състояние.

Според други странни отговори оризът е добавка за пица, цветята се правят от брашно, а киселите краставички са нещото, което не искате полицията да открие в колата ви.

Може би най-невероятният е отговорът на въпроса за собственото име на Хитлер.

Според авторката на книгата много от участниците в подобни игри са убедени, че пред фамилното име Хитлер стои „името“ Хайл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
4
 
! Отговори
DASKALICA преди 13 години
Абе много важно знаят ли ни или не на запад,нали като идем на олимпиада,им обираме медалите - дали по математика,дали по информатика или по някой спорт ,няма значение!Нали за това наши деца им мият чиниите и берат ягодите,ама им въртят и банките!Пък им вземат акъла и по сцените,и по подиумите за красота...Нали сме БЪЛГАРИ!Аз се гордея,за вас не знам!
42
0
 
4
 
! Отговори
Бай Хой преди 13 години
А ако можеш да изброиш всички щати със столиците им, без ба питаш чичо си Гугъл, давай и жителите! Поименно и с ЕГН-то!
41
0
 
0
 
! Отговори
ти преди 13 години
а я сега и ги изброй братле
40
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Знам , колко са щатите в USA - 52
39
0
 
2
 
! Отговори
Bianconero преди 13 години
Добре е, че знаеш какво означава Хайл, оставаше да знаеш и как се пише ... Heil е правилното
38
6
 
15
 
! Отговори
Жорж Ганчен преди 13 години
Ние сме малък, но много *** народ!
37
1
 
6
 
! Отговори
Мъдреца преди 13 години
да 50 пък и това си е от обща култура знания
36
11
 
7
 
! Отговори
Л преди 13 години
теб ако те питат за столицата на Сао Томе и Принсипи ??? Също толкова ще знаеш колко и мацката за Будапеща. Много се дразня , когато българи са възмутени как американците незнаят къде е България - мн били *** , все едно те знаят къде е Буркина Фасо или Бутан .. Светът не се върти околко Европа още по-малко околко България. Вие знаете ли колко са американските щати ?
35
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да те взема при мен на запад за 3-4 месеца да ги видиш от близо ,друга песен ще запееш .Няма уважение ,има СТОМАХ и мързел.А и те самите си казват ,че от култура не разбиратПример --търсех университета в един град ,на поне 150 години е .На 100 метра от него барманка в кафене ,ми твърдеше ,че в техния град НИКОГА не е имало университет .Едвам го намерих .
34
2
 
32
 
! Отговори
sd преди 13 години
Западняците си мислят, че папата е евреин, а нашите пубертети пишат "евреЙн". Не съм сигурен, кое е по-лошо.
33
6
 
25
 
! Отговори
Бай Хой преди 13 години
Ае пич, ти наши кандидатстудентски бисери не си ли чел? Да, навсякъде има ***, но да кажеш, че една нация е ***, а друга остра показва само твоето ниво на острота! Проблема е, че при нас нещата са сбъркани изначално. Образователната ни система произвежда малограмотни плиткоумници, които разбират от много неща, но недостатъчно, за да си вадят хляба с което и да е от тях. А на запад залагат на едно нещо, но го развиват до такава степен, че с този професионализъм издържа 6-членно семейство. Пука му, че не можел да си смени крушката, или въздушния фиртър на понтиака.
32
3
 
21
 
! Отговори
Градтак преди 13 години
до 24Май пак не се разбираме! Естествено е, че и тук, и на запад, и на изток, навсякъде има хора, които търсят "на хляба мекото" и имат за цел да изживеят живота си в охолство, чрез вдигнати към небето крайници! Естествено, че и тук и там има чалга! Естествено, че и тук и там има хора, които ходят на опера за да си показват тоалетите! Разликата е, че въпреки това, културата, образованието и науката там все още съществуват, докато тук са на изчезване! Обществото там се отнася с огромно уважение към тeи неща и възприема творците, просветителите и учените си като елит, за разлика от тук! Западните общества, съответно и правителствата им са осъзнали ценноста и важността на образованието, науката и културата и всячески се стремят да ги подпомагат. Докато тук, общото мнение което се налага все по упорито е, че това е излишно бреме! И то не само то страна на държавата, но и в цялото ни общество! Погледни коментарите под която и да е статия за БАН, примерно! Масово българите смятат, че тази институция не бива да съществува, че това е яма, която само харчи парите ни, без да дава нищо насреща! На път сме, да закрием една легенда! Една организация, създадена от българи-патриоти още през 1869 година, още преди да я е имало свободната българска държава! Нашите предци, възрожденците са преценили, че науката и просвещението е важно, колкото самото Освобожвение и са създали Българско книжовно дружество, а ние сега не виждаме смисъл от съществуването му... Ей това е разликата между нас и тях... както и между сега и тогава...
31
3
 
28
 
! Отговори
някой преди 13 години
Абе това е нищо!!! Аз гледах в youtube една *** като кокошка американка, не знам дали има значение факта че беше блондинка, която трябваше да отговаря на въпрос от 3 клас - Будапеща е столица на коя европейска държава?Тя първо попита: "Ама Европа не беше ли държава?", после: "Те там не говорят ли френски в Будапеща?", накрая поиска да "препише" отговора, и като я попитаха - все пак какъв отговор би дала, тя каза: "Ама, не съм сигурна Франция дали не беше държава? Май на Франция е столица".
30
1
 
7
 
! Отговори
do God преди 13 години
Ne e vajno da imash kup pari. Po vajno e da znaesh kak da gi podredish !Taka che znanieto e po- vajno ot parite;))
29
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Hail (Хайл) означава "Да живее", "Да е жив".
28
11
 
15
 
! Отговори
God преди 13 години
Истината е, че на богат човек не му трябва да знае много. Като не знае нещо просто вика някой по-умен (като нас:)) да му го свърши или каже, плаща си му и толкоз. И пак си остава богат, а ние умните бедни все работим за някой такъв.
27
17
 
2
 
! Отговори
:))) преди 13 години
Хайл e evreisko ime ot arabski proizhod koeto niama nishto obshto s vaprosnia chishit.
26
6
 
2
 
! Отговори
ot ivrit преди 13 години
"Евреин" oznachava preminal, preminavasht ostanalo e oshte ot vremeto na Avram kogato s horata si e preminal rekite Tigar i Efrat a ,"юдаизъм" e znaesht ot dumata "юдeя"- znaia.
25
1
 
6
 
! Отговори
VAS8ILISQNISEVROPA преди 13 години
ГЛЕДАЛ СЪМ МНОГО ПРЕДАВАНИЯ...ВЪПРОСИТЕ И В ГЕРМАНИЯ И В БЪЛГАРИЯСА ПОДОБНИ...ПРОСТО ПАРИТЕ КОИТО СЕ ДАВАТ ЗА ЕДНАКВИ ОТГОВОРИ...ТАМ СА МНОГО ПОВЕЧЕ...ОТТАМ ИДВА И МИСЪЛТА....КАКЪВ ЛЕСЕН ВЪПРОСЗА ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ....
24
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какви западни дечица ,точно на запад съм.Нищо не ги възпитават.А и те си имат песни наподобяващи нашата чалга ,но с друго звучене .Ако слушаш италианско парче и не разбираш ,че пее --какъв качамак ядох ,ах какъв качамак .Ще ти стане ясно каква им е културата.А и чичко Берлускони ,си ги хвърля в кревата точно защото и те искат лустросан живот ,без да се напъват ,а само от вдигнати към небето долни крайници.По опери и концерти се ходи за да ти видят новите парцали ,а не че разбират нещо .