Гръцките социалисти спечелиха столицата Атина

Това става за първи път в последните 24 години
Обновена: 16 ное 2010 14:24 | 15 ное 2010 07:21, Красимир Ангелов
32
Гръцките социалисти спечелиха столицата Атина
Георгиос Каминис. Снимка: БГНЕС

Управляващите социалисти в Гърция спечелиха кметския пост в столицата Атина за пръв път от 24 години.

Досегашният градоначалник Никитас Какламани призна поражението на втория тур на местните избори си пред своя опонент Георгиос Каминис, бивш градски омбудсман, който обеща да се заеме със спешните предизвикателства бедност и имиграция в града с над 4 милиона жители.

"Поздравявам г-н Каминис и му пожелавам успех и сили, за да се справи с трудната задача пред него", заяви Какламанис.

Управляващата партия ПАСОК удържа лека преднина в местните избори в 8 от 13-те региона въпреки растящия гняв по повод драконовската програма за икономии, въведена за спасяване на страната от банкрут по-рано тази година.

От своя страна гръцкият премиер Георгиос Папандреу заяви, че неговото правителство ще продължи с реформите след като оценки показаха, че партията му печели в повечето региони в местните избори въпреки непопулярните мерки за икономии на кабинета.

"Имаме пред себе си пълен 3-годишен период да спасим и да променим Гърция веднъж завинаги", изтъкна Папандреу в предавана по телевизията реч.

"Ще поставим тежестта върху главните промени, които ще позволят на Гърция да диша, да се изправи на крака", обеща той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: Атина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
обективен преди 13 години
***, ми тогава що вие *** иобвинявате Бойко и Дянков, че са докарали кризата бе *** червен :)
29
2
 
0
 
! Отговори
Ulyana преди 13 години
Гърците са социалисти, защото са преживяли гражданска война и диктатура. Преди 8 години социалистите загубиха изборите след двайстина години управление, но за жалост само за мандат и половина Нова демокрация беше изпратена заслужено в почивка. И в момента социалистите се мъчат с драконовски непопулярни десни мерки да спасят каквото е останало от страната им
28
1
 
0
 
! Отговори
Визант преди 13 години
25ти: Много кофти е, че вече и в кофите за ***, не остава нищо за плюскане.Много *** и кучета ***.Немотия,глад,студ и простотия.
27
6
 
0
 
! Отговори
българин преди 13 години
Така ще е, все по-нагли ще стават гърците, докато ги хрантутят от ЕС, вкл. и с нашите пари. Но, ще ги хрантутят, защото е ЕС е загрижан главно за парите на големите банки и фирми, освен това, западните страни са доста богати днес, а крадливите гърци са малко на брой като нация. НО, не са само те, подобни са и португалци, испанци, част от италианците и ирландците, част от французите, част от германците даже. Много светло бъдеще има ЕС, особено бедняците в него като нас.
26
2
 
2
 
! Отговори
norm преди 13 години
27,По-голям е меракът на комуниста да хвърля недоказани обвинения към опонента,най-вече да се опитва да обвинява в същите,извършвани от собствената му партия,престъпления.
25
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
26то щот *** и герберастите не окрадоха софия за 21 години, нали?ей, ама голем мерак баш от най големите крадци и разбойници непрекъснато да се реве срещу другите колко крадяли...видяхме ги крадците софийски.завода за *** бойко го обещаваще преди 3 години да е готов, когато открадна първите пари за негоя са да видим още колко години ще се строи, и парите все въс котараците ще отиват....
24
4
 
2
 
! Отговори
.!. преди 13 години
23ти сигурно имаш предвид , че половината *** (лош човешки матерял) и голяма част отчаяни жени от селата биват експлоатирани от гръцки мекерета съм съгласен с теб, те не "плюскат" в Гърция , а ги съсипват от работа за никакви пари (за стандартите на Гърция) , плюскането както е казал КАЛТ е от страна на гърците , но му се вижда края , ще се наиучат и те на работа като емигиралите си събратя , които по твоите разбирания са на "ПЛЮСКАНЕ" в САЩ , Канада , Австралия , ЕС , Южна Африка и т.н.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
9Дори и със стегнати колани само ще мечтаеш за техния живот:) Нещо повече - мама, тате, ти и жената може да сте в Гърция, нали:))
22
2
 
4
 
! Отговори
Визант преди 13 години
До 8: Ей Калтак,недей така бе!Я, по споко! Половината България е на плюскане в Гърция!
21
3
 
3
 
! Отговори
,,, преди 13 години
Няма и да минат , защото малко или много на гръцките политици им пука за държавата Гърция.
20
4
 
4
 
! Отговори
,,, преди 13 години
Мнозинството от гръцките студенти и младежи изобщо са комунисти, те не са ахкали по никой Боко , може би биха се опарили ако бяха избрали един Станишев или пък някой като Живков , не сравнявайте нашите престъпници с гръцките ... ония имат поне малко очи. Защо гърците си падат по комунизма ? Защото досега са яли европейски и американски пари наготово , сега хората си ги искат и те реват , че са им унищожили държавата, храни куче да те лае , не са минали през комунизма те , не знаят докъде води :)
19
4
 
7
 
! Отговори
Леле преди 13 години
Каква ирония на съдбата:) Социалистите спасяват дивотиите на демократите:) И при нас скоро така ще е:) Гърците се радваха на предните демократи като наш Боко, но сега..................:)))
18
9
 
5
 
! Отговори
Ю преди 13 години
Гърция съвсем ще падне в канала, комуниста откъде мине трева не никне.
17
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айдее,чака ги и тях Виденовата зима,щом започнаха да избират червени *** и те ..
16
3
 
6
 
! Отговори
"democracy" преди 13 години
В Гърция няма демокрация.Има няколко клана които управляват.Едните са комунисти ("социалисти").Другите са "десни".Въобще демокрацията ми е смешна (в същото време тя е страховита).
15
5
 
14
 
! Отговори
657 преди 13 години
Как си позволяваш да даваш мнение, след като си толкова невежа ?! От октомври миналата година управляват социалисти. И за да те предпазя от повече глупави коментари, не са предизвикали те кризата. Наследиха я от 8 годишно управление на десния Караманлис.
14
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти сега ли вдяна, ье гърците са комунисти... Те защо са на дъното измежду всички несоциалистически страни:))))))))
13
8
 
13
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Как няма да спечелят , като първо договориха 110 милиарда после взеха част от тях , прецакаха бедните в ЕС като нас да ги връщат под формата на глоби по различни програми и фондове, а сега вече пищят и че не могат да ги върнат и дайте да отложим връщането във времето. Е това ако не са мръсни византийски номера.
12
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом гърците са толкова зле.а ние сме цъфнали и вързали защо не виждам гръцки гастарбайтери у нас?
11
6
 
6
 
! Отговори
Dinkov преди 13 години
4estito g-n G.Kaminis ,4estito g-n Andreas i PASOK!Derzayte i uspeh!