АТВ-тата ще се регистрират

Скоро парламентът ще приеме подобна поправка в Закона за пътищата
19 юни 2010 14:00,
63
АТВ-тата ще се регистрират
Снимка: Булфото

АТВ-тата също ще преминат на регистрационен режим. Предстои подобна поправка в Закона за пътищата да бъде приета окончателно от депутатите.

„Станалите модерни АТВ-та са голям тормоз, не само с шума, но и с изравянето на планините, което оставят. Това е проблем, с които трудно се справяме. Сега те нямат регистрационни номера и дори не могат да бъдат идентифицирани кои са", каза  мнистърът на околната среда и водите Нона Караджова пред Дарик радио.

„Те минават ужасяващо, наистина са тормоз. А не може едно малко двуколесно моторче да е с номера, а те - не", смята  Караджова.

Подготвят се и законови промени за промяна на границата на глобите за изхвърляне на боклук, които се събират само с фиш.

Неотдавна Караджова лансира идеята, че трябва да се намери начин да има по-високи и реално събираеми глоби за хората, които изхвърлят отпадъци извън кошчетата.

Идеята била таванът на сумите, които могат да се събират от нарушителите директно, да се вдигне от сегашните 50 лева на 100 или 200 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
4
 
! Отговори
a преди 11 години
da bude zapisano kato MOTOKULTIVATOR
51
1
 
4
 
! Отговори
БИНГО преди 13 години
В Германия във всеки квартал има по 1 бр КАТ едва с по 2 служители !!! Много удобно !!! За нула време ти правят всичко !!! А тук 1 КАТ за цялата държава -взимаш талонче чакаш като в бинго зала плащаш и си като ПЪЛЕН БАЛЪК
50
1
 
3
 
! Отговори
аз преди 13 години
милиционер със заплата 700лв нали? колкото аз сипвам в АТВто всека седмица ха-ха-ха Ако немаш некои лизинг де.... Gurdia Civil ако си ходил в Испания което не вервам сигурно си видел че там на никой не пречат нито мотори нито АТВта. испанско ти името да не си бил там на дупинг малко а милиционерче....???
49
1
 
4
 
! Отговори
az преди 13 години
Показа си рогата въшко непопарена... ти завиждаш значи ха-ха-ха
48
2
 
8
 
! Отговори
Жо преди 13 години
АТВ- това е джет на сушата. Плюсовете и минусите за тези моторни бръмчалки са едни и същи.
47
3
 
4
 
! Отговори
Кака преди 13 години
Ще ги регистрират и още как! Пък после ще се питаме докато стигна до гората или полето, за да ореш там, пеша ли ходи, в землянка ли го паркира и колко шум вдигна.
46
3
 
10
 
! Отговори
La Guardia Civil преди 13 години
До 41 : Боже, прости му простотията! Комплексар и ***! Кой ти завижда , че си си купил АТВ , като пак си си останал ***. Ако ще и " Бентли" да караш, само ти ще си се възхищаваш.А тези бръмчилки наистина трябва да бъдат забранени да се карат по горските пътеки или по шосетата, както е в нормалния свят - само на определени места!Само че, няма пред кого да се изфукаш и само в психитрия ще ти лекуват комплексите, недоносен!
45
4
 
7
 
! Отговори
емигрант преди 13 години
Г/жо министър,ще ви се явно някоѝ друг лев да приберете от собствениците на атв.Похвално ама не е етично.Собствениците на каруци и тях трябва да ги регистрирате,талони,номера на талигата,на коня.Гражданска задължително и винетка.Струва ми се сте за лекар.
44
3
 
6
 
! Отговори
Възмутен преди 13 години
А досега регистрираните да не са нещо с фалшиви номера !!!Утре в ще напишат не само Атв ще бъдат регистрирани а и мотоциклети :)))Колко прости хора има ,о боже
43
8
 
7
 
! Отговори
Drago преди 13 години
Повечето които пишете тук сте виждали АТВ на снимка само. Този закон ще е много интересен. Как ще ме накарат да го регистрирам? След като не стъпвам на пътя с него кой ще ме спре да ме глоби? КАТ неможе, горски неможе... Ако го карам по пътя, ДА - винетка,гражданска и т.н. А за шума... нима моторите са по-малко шумни?
42
2
 
8
 
! Отговори
Запознат преди 13 години
ATV-та и сега се регистрират в КАТ, но само тези, които са до 16 kW. Съгласно закона за движение по пътищата те са от категория L5 и L6. Трябва да имат сертификат за типово одобрение. Тези, които са с мощност над 16, могат да се регистрират като трактори, но само ако имат напр. силоотводен вал или навесна система. Това са европейски закони и е така в Европа и въобще не може да се говори за регистрация като МПС с мощност над 16 kW. Министърката нещо не е в час и говори глупости.
41
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не да се регистрират, а да се ЗАБРАНЯТ трябва!
40
1
 
7
 
! Отговори
Жо преди 13 години
До 49: Аз нищо не пиша, а изразявам несъгласие с написаното от 30 SPL. Да, може да се нарече вътрешното разстояние между гумите коловоз. Но SPL го нарича междуосие.
39
1
 
9
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Съгласно сега действащото законодателство АТВ-тата не са нито мотомеди, нито мотоциклети, нито триколки.Те са четириколесни превозни средства, които могат да се карат без каска и с категория В.Все едно карате трабанче.Трябва да има и гражданска.Което автоматично отрязва от правото да ги управляват хора под 18 години.
38
1
 
3
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Разстоянието ,за което пишете се нарича коловоз, или колея на руски.
37
1
 
8
 
! Отговори
киро преди 13 години
аве министерството на околната среда и водите,КОГА ЩЕ ГЛОБЯВАТЕ ПОЧИСТВАЩИТЕ ФИРМИ ЗА ТОНОВЕТЕ *** ОСТАВЕН ПОКРАЙ КАЗАНИТЕ ЗА ОТПАДЪЦИ или пак гражданите са ви виновни АМА ОУУУУУ
36
1
 
17
 
! Отговори
патил от каруца преди 13 години
много си прав друже....аз съм се блъскал вечер в каруца и познай-ядох му главата, каруците нямат нито гражданска,нито *** платиха нещо, да благодаря на господ,че се размина без жертви...
35
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По леко с ругатните а *** ли откраднаха милиарди държавни пари за 20 години или българи на високи постове в държавата Лесно се псуват ***
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като се регистрират няма ли да вдигат вече шум
33
4
 
22
 
! Отговори
MURDOC преди 13 години
"а кой ще регистрира *** с техните каруци?" - Никой ,пич щото *** са НАД ЗАКОНА . Разкарват се необезпокоявани из градските шосета с въшлясалият кон и чавета и като за капак оставят на асвалта *** от коня . Дсте виждали полицай да арестува *** за това че коня му е направил белата-НЕ ,няма и да видите ...... а сега стана ли ви ясно що по изложби изобразвят България с *** каруца .