Габрово избира кмет след агресивна надпревара

Седем кандидати се борят за стола, освободен от Томислав Дончев
19 юни 2010 07:27,
24
Габрово избира кмет след агресивна надпревара
Снимка: БГНЕС

В Габрово се провеждат избори за кмет. Вотът, който се наложи след назначаването на досегашния градоначалник Томислав Дончев за министър, беше предхождан от нервна и мръсна кампания.

Седем кандидати се състезават днес - Николина Карабелова (НДСВ), Николай Сираков (ГЕРБ),  Ива Николова (Синята коалиция плюс), Ради Стоянов (Атака), Николай Григоров (БСП), Боян Савянов (Българска социалдемокрация) и  Пенчо Пенчев (РЗС).

Една от причините за агресивната надпревара за кметския стол в иначе малкия град е това, че политиците възприемат резултата от вота като важен знак. Според депутата от ГЕРБ Красимир Велчев тези избори са барометър за политическото състояние не само в Габрово, но и в цялата страна.

Това предизвика депутатски совалки и словесни сблъсъци между вече традиционните врагове - РЗС от една страна и ГЕРБ и „Атка” от друга.

В града обаче се появи и необичаен предизборен съюз. ДПС обяви подкрепа за кандидата на ГЕРБ Николай Сираков с аргумента, че е работил дълго в публичната сфера и е бил част от екипа на бившия кмет Томислав Дончев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Selski izpalneniq da iska6 v Gabrovo...
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Слушайте Пайнер и гледайте Турски серияли- тази роля Ви е отредена скъпи съотечественици.....
17
1
 
3
 
! Отговори
петя преди 13 години
палячооо,сигурно не знаеш дори в коя посока се намира Габрово
16
0
 
6
 
! Отговори
cat преди 13 години
Продължава да ви харесва да наричате Габрово малък град.:)Смешници.Малки са тези, които наричат хората с такива имена!
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре е да не се забравя все пак, че първата генералска звезда на пресветлите рамене на Бойко беше издействана именно от Ахмед Доган. Лошото е, че българинът общо везето не е особено паметлив.
14
1
 
5
 
! Отговори
присмехулник преди 13 години
Бойко, макар че ми се закани на барбекюто аз те уважавам и за това "уважих" Станишев предизборно с онова изказване. Ще дойде ден и теб ще те "уважа" по подобен начин както съм го правил със всички с които съм имал дослук...СЪБРАХМЕ СЕ....
13
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Май истината най-после ще лъсне пред заблудените българи. Двете марионетки на ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ - Меди Доганов и Бойко Борисов ще се съюзят в името на голямото лапане.
12
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не зная защо толоква много се шуми около някакви си местни избори в някакво зътънтено провинциално градче. На кого му пука.
11
2
 
4
 
! Отговори
Приятел преди 13 години
Някой има ли представа кой най-вероятно ще спечели?Не вярвам, че ГЕРБ ще се съюзят с ДПС. Та нали тебяха символът на корупцията.
10
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ са изградили мощни структури за купуване на гласове в ромския квартал. Обзавели са го с много скари, преговарят и с Доган за наем на барбекюто му.
9
0
 
7
 
! Отговори
Black Beard преди 13 години
Ами да. Където има избори и политиците се нахвърлят на тях, като хиени на ***.
8
3
 
7
 
! Отговори
ele преди 13 години
V GABROVO NIAMA TURCI , NO IMA KOPUVANE NA GLASOVE OT RZC I GERB, I ATAKA NE SA STOKA .
7
1
 
14
 
! Отговори
Габровец преди 13 години
Браво, на автора на статията!!!! "...в иначе малкия град...", "иначе малкия град" е един от 20-те големи в България. И същия град остана с 65 хил. население(от стотина хиляди преди 10-15 години) именно заради лошото местно управление
6
3
 
8
 
! Отговори
bigpapa преди 13 години
Не се притеснявай...Няма турци, но ще докарат от някъде. Те обикновено са мобилна група. Както ги няма никъде, така се появяват навсякъде.
5
5
 
12
 
! Отговори
nofx преди 13 години
най - красивия град на света!!!!
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
DPS otnovo si obarnaha zadnika....
3
3
 
20
 
! Отговори
стг преди 13 години
TRAK , явно си привърженик на Доган , с тоя номет той успява да вкара 3 пъти повече депутати отколкото му се полагат,ама не си познал в Габрово няма турци приятелю
2
3
 
6
 
! Отговори
стг преди 13 години
няма :)
1
4
 
15
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Призовавам да гласуват за Рачо....Ковача,но не го виждам сред.....номинираните.Тогава да пуснат за някой негов....калфа;сигурно има от....седемте поне един,ако няма....жалко.