Почти сигурен балотаж в Габрово

Избирателната активност в града беше изключително ниска
19 юни 2010 19:48,
31
Почти сигурен балотаж в Габрово
Снимка: Булфото

С голяма вероятност в Габрово ще има балотаж. По прогноза на Общинската избирателна комисия в края на изборния ден активността едва ли ще надхвърли 25%.

При 25 на сто активност със сигурност ще има втори тур на вота. Към 16.30 избирателната активностбеше 20,87 %.

Още по темата

Седем кандидати се състезаваха днес - Николина Карабелова (НДСВ), Николай Сираков (ГЕРБ),  Ива Николова (Синята коалиция плюс), Ради Стоянов (Атака), Николай Григоров (БСП), Боян Савянов (Българска социалдемокрация) и  Пенчо Пенчев (РЗС).

Предсрочните избори за кмет на Габрово се наложиха след назначаването на досегашния градоначалник Томислав Дончев за министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
1
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
ТФУ КОМУНИСТИТЕ ПАК ПРОПИКАХА ГАЗ .ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ БОЙКО ГИ ПРЕБИ НА ИЗБОРИ
21
0
 
2
 
! Отговори
Ahdreshko преди 13 години
Честит ви кмет габрОВЦИ.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков как не се е сетил да сложи данък "негласуване"? Би бил 1) ефектен начин да се занижи ефекта на купени ромлянски гласове; 2) намалил трафика на турски бусове по време на избори; 3) понапълнил хазната по доста ефективен начин; 4) един от много малкото му решения, които всъщност бих подкрепил с две ръце.
19
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ отново успяха да изманипулират изборите в последните минути. И то не без съдействието на приятелите им от ДПС.
18
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами то от *** заблудени провинциалисти с промити мозъци, гледащи само БНТ-1 и слушащи само Радио Хоризонт какво друго да очакваш ...
17
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия габровци излязоха по-големи загубеняци отколкото ги мислех. Да изберат кмет, проводник на милиционеро-турските интереси. Пфу!
16
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Доган Бойков Барбекюоглу отново се сдоби с власт. Да му е честито.
15
2
 
7
 
! Отговори
Akcizi преди 13 години
Боже боже какъв човек избраха габровци не е истина ахахахахаtrud.bg/Article.asp?ArticleId=346477
14
2
 
7
 
! Отговори
да преди 13 години
Всички партийни централи подцениха габровци, представяйки им неприемливи кандидати. Човек трябва най-напред да оцени сам себе и след това да търси оценката на избирателите. Габровци нямаха избор.
13
5
 
15
 
! Отговори
sens преди 13 години
Всички *** начело с герб-в помийната яма на историята!
12
1
 
10
 
! Отговори
родолюбка преди 13 години
Всички са един дол дренки. Трябват ни умни и не самозабравилисе "политици" които мислят как да се докарат по добри попстове и повече благинки. ББ излъга народа с хитрините научени от бай Тошо. Ако не го изберат следващия мандат ще иде някъде на топло и ще си живурка и ще се надсмива на простотията българска.
11
3
 
18
 
! Отговори
Хм! преди 13 години
50% от 26% гласували е един "чудесен" избирателен кворум - честита фалшификация съграждани!
10
4
 
18
 
! Отговори
внимание! преди 13 години
герб-фалшифицират изборите!!!!
9
2
 
9
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Ало!!! Самозабравилите се политици???Тези, дето си мислите, че без Вас Земята спира да се върти???Гледайте Габрово и си правете сметка за след години.Ще се учудя, ако и 5% идат тогава на избори, и това ще са пак купени ***, екскурзианти и стари хора, гласуващи от носталгия за БСП.Аз съм гласувал на всички избори след 89-та.Но след управлението на Герб смятам доброволно да се откажа от това ми демократично право.
8
5
 
11
 
! Отговори
noname преди 13 години
тия от тройната и от двойната и от всички други коалиции и партии са виновни, че НИЕ от ГЕРБ не можем да бием наред...БРАВО НА ЖИТЕЛИТЕ НА ГАБРОВО...а така трябва да бъде и навсякъде срещу тая гмеж милиционерско-вифаджийска...
7
4
 
6
 
! Отговори
BIVSH GERBER преди 13 години
Данъчните, приватизационните и реституционните дела, заведени срещу България от нейни граждани в Европейския съд по правата на човека в Страсбург (ECHR.COE.int), стават все по-чести.При тях обезщетенията са многократно по-големи и стигат до милиони левове.Доскоро най-масово се подаваха жалби срещу продължителността на задържането под стража и безкрайните съдебни процеси, обясни адвокат Михаил Екемджиев във Варна. Той участва в среща, организирана от Варненската адвокатска колегия, посветена на Конвенцията за защита правата на човека и основните свободи.По думите му европейският съд е заливан от десетки хиляди дела на източноевропейци, което изключително затруднява работата му. Макар да нямало точна статистика, все повече хора търсели правата си в Страсбург, като само той лично се занимавал с над 600 дела. още по тематаПравителството ще изплати обезщетения по 8 решения на съда в СтрасбургПравителството ще изплати обезщетения по 8 решения на съда в Страсбург9 коментара към статията 9 | Статията е разгледана 7196 пъти7196Страсбург ни осъди заради специалните разузнавателни средства и МВР0 коментара към статията 0 | Статията е разгледана 11346 пъти11346Екемджиев коментира, че огромен брой от жалбите от България произтичат от лошите закони - касаещи СРС-тата, реституцията, НПК, ДПК и др., и се повтарят. Според него те могат да се решават на национално ниво в страната чрез правото за индивидуална конституционна жалба, както вече е направено в повечето източноевропейски държави. По време на семинара експертът коментира специално законите за специалните разузнавателни средства и за електронните съобщения, които пораждат все по-тревожни тенденции.Само вътрешният министър Цветанов например разпореждал използването на СРС-та и упражнявал някакъв контрол, докато гражданите нямали никакви възможности да получават информация и да защитават правата си в случай на неправомерно следене.Към парламента има специална подкомисия, за която няма никакъв регламент, а тя трябва контролира над 10 хил. СРС-та годишно, отбеляза Екимджиев. Той спомена за негов клиент, който се опасявал, че е обект на неправомерно преследване от държавните органи и се обърнал към комисията, но му отказали всякаква информация с мотива, че още нямат деловодство.Статистиките показват, че между 2 и 10% от СРС-тата изиграват някаква процесуална роля в полза на обществения ред и националната сигурност, но ние няма начин да разберем дали някога сме били обект на подслушване, следене и прочие, посочи адв. Екимджиев. Виждаме, че Биг Брадър навлиза все повече в нашия живот, заключи адвокатът. По думите му е рано да има развитие по жалбата на семейството на бившия председател на Общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов, тъй като тя е подадена преди около месец.
6
4
 
9
 
! Отговори
jdr преди 13 години
те герб и тебе ГНЕТЕ бе глупчо
5
3
 
19
 
! Отговори
123 преди 13 години
Поздрави и от мен на Габровци!Само така!Следващият път изобщо не ходете да гласувате!Браво!Обявете им бойкот на всички,защото всички са виновни за състоянието на бедният български народ!!!
4
4
 
9
 
! Отговори
ДА преди 13 години
ВСИЧКИ ИГРАЯТ В ЕДИН ОТБОР
3
2
 
19
 
! Отговори
избирателна единица преди 13 години
Трябва при избирателна активност под 50% да има бламиране на изборите. Как може с 30% от избирателите тези да се смятат за велики. Не разбраха ли ,че с тази ниска активност ,избирателя им казва право в очите ,че всички са един дол дренки." стани да седна" и "лапай да лапаме".ПП такъв закон трябва ,а не пепел в очите на народа.