Аварията на електропровода не е саботаж

За отстраняването й ще има наградени, за възникването няма наказани
26 юли 2010 11:44,
14
Аварията на електропровода не е саботаж
Снимка: Булфото

За отстраняването на аварията, довела до режим на тока на места по Черномонието, ще има наградени. За възникването й засега няма наказани. Това каза енергийният министър Трайчо Трайков пред Нова телевизия.

Авария на електропровод 110 киловолта "Галатея" в четвъртък остави без захранване подстанции на ЕVN и на E.ON, подаващи електричество към населените места на север от Бургас и на юг от Варна.

В резултат на излизането от строя на електропровода на НЕК над 55 хиляди абонати бяха на режим на тока.

Ако не бяха поройният дъжд и бурята, която се изви по време на отстраняване на аварията, токът щеше да бъде пуснат още предишната вечер, обясни министърът. 

Трайков смята, че аварията не може да е резултат от саботаж. „Със случая се занимават  полицията и ДАНС, но не би могло според мен да се организира толкова изрядно саботаж“, коментира министърът.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Разбира се, три кабела в подстанцията са били отсечени под права линия, ама не е саботаж.Тия ГЕРБ-ери ще измислят нови природни закони, но няма да признаят, че *** мародерстват, а те не смеят да ги пипнат.
13
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
абе този ми е много симпатичен,откакто истърси тая велика глупост че сме били 5 пъти по добре от гърците,и родните гастарбаитери го заобичаха хорицата ,те затова и сега си работят в Гърция и го благославят,пак и смятат да се вращтат стига са мили *** в Гърция,ами да си доидат че да вземат по хубави заплати тук,ха,ха,ха,ха
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ами те освен в българия никъде няма да им позволят, защото там с рушветчета и жълти стотинки за заплати не става..
11
0
 
3
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Ми нормално,4-ти километър го затвориха и ги пуснаха всички без пижами
10
1
 
8
 
! Отговори
-op_op- преди 13 години
За какво ще ги награждават?Това е всяка година в този регион.Съмнява ме да има паднал стълб,по скоро мрежата не е издържала на натоварването.Неможе да никнат хотел след хотел и да се очаква старата електропреносната мрежа да издържи.Остава въпроса кой ще покрие щетите на търговците и хотелиерите,а компенсации за това,че не са могли да работят 2 дни ?Май тях трябва да наградят ,че са решили да развиват бизнес в тая държава:D
9
0
 
4
 
! Отговори
недоволен преди 13 години
Мерси за съвета радио ЕреванЩе го потърся този поп!
8
3
 
1
 
! Отговори
Радио Ереван преди 13 години
Оплачи се на арменския поп и ще се почувстваш значим.
7
3
 
8
 
! Отговори
недоволен преди 13 години
Саботаж или не незнам. Само, че ми изгоря хладилника от режима на тока 1 час има един няма. За момента съм 800 лв назад. Къде да се оплача?
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Естествено ,че не е сЪботаж , нали се е случила в четвъртак.
5
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
добавен от: гол *** преди 20 часа пИЧОВЕ ПРОПУСКАТЕ , ЧЕ ВТОРАТА АВАРИЯ Е 100% УМИШЛЕНА И Е В РАЙОН СЪС ГОЛЯМО "ТУРСКО " НАСЕЛЕНИЕ! ОТ САБОТАЖА СТРАДА БЪЛГАРСКИЯТ ТУРИЗЪМ А ПЕЧЕЛИ КОЙ? ТУРСКИЯТ! САМО ТЕ ИМАТ ТАКИВА КУРОРТИ КАТО НАШИТЕ И САМО ТЕ ГУБЯТ ОТ НАШИЯТ ТУРИСТИЧЕСКИ ВЪЗХОД!
4
1
 
15
 
! Отговори
вчера преди 13 години
Вчера тук в този сайт имаше един луд с ник``гол ***`` на който ме се привиждаха ``турци терористи`` които са саботирали елктропровода. Още веднъж се убеждавам,че в България има болни мозъци които биха скочили от 14-ти етаж с крясъците ``ТУРЦИТЕ ИДАТ`` само и само да им повярват. Още по-болно е,че за тези 20 години манталитета от времето на пъдаря от Правец никак не се е променил.Нямам думи, още по-вече,че в тази държава някои инстанции не си вършат работата при такива случаи. Дано не бъде късно.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ще има наградени,защото си вършат работата,за която получават заплати??? и то-добри.
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трябва да се търси отговорност от бездарните ЕРП-та по морето, които не инвестират и една стотинка в инфраструктура, ама иначе само съдират хорицата и ги и съдят и какво ли не, а качеството на тока е под всякаква критика.....Всички чуждестранни обирджийници свързани с електрото - ВЪН от България!!!
1
6
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
ами тогава защто има разледване май взе това правителство да го е страх от народната обич,ими аз сам сигорен и че атентати щте има,не само саботажи