Шефът на столичната приватизация хвърли оставка

Мотивите били лични
20 сеп 2010 17:47,
5
Шефът на столичната приватизация хвърли оставка
Общинарите ще гласуват оставката в четвъртък Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на Столичната общинска агенция за приватизация Иван Димитров е депозирал оставката си в Столичния общински съвет. Тя ще бъде гласувана от съветниците на заседанието им в четвъртък. 

Потърсен за коментар, Иван Димитров посочи, че мотивите за оставката му са лични. "Така или иначе бях решил, че мандатът на сегашния Общински съвет ще е последен за работата ми като изпълнителен директор", каза той. Димитров каза, че оставката му не е свързана с проверката от прокуратурата по повод на приватизацията на общинската фирма "Триадица".

Още по темата

"Не се притеснявам от действията си, има решение от Столичния общински съвет, след което аз съм се подписал върху договора за продажба. Тази сделка още през 2001 година беше предмет на проверки от страна на Градската и на Касационната прокуратура, но тогава нямаше проблем с нея. Не се притеснявам от моите действия по отношение на тази сделка", заяви Димитров пред БТА.

В Столичния общински съвет е постъпило писмо от прокуратурата за проверката около приватизацията на общинската фирма "Триадица" през миналия месец, съобщиха от съвета.

Във връзка с това изпълнителният директор на Столичната общинска агенция за приватизация е в отпуск, който е бил до края на септември. В депозираното заявление Димитров иска да бъде освободен от 1 октомври. Приватизацията на общинската фирма "Триадица" е станала през 1999 година, с продажбата на 75 процента от дяловете на дружеството. То е било част от пакета по т.нар. пулова приватизация, чийто консултант е било друго общинско дружество – "Софийски имоти".

Единственото участие на столичната агенция за приватизация в тази продажба е подписът на главния изпълнителен директор след решението на СОС. По отношение на приватизираното дружество няма забележки и по време на тригодишния следприватизационен контрол – до 2002 година, посочиха от агенцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: агенцияприватизация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а ти знаеш ли, че заубермахер и титан нямат нищо общо с вълка...трейс и турците по метрото пък не са от перник! мисли преди да пишеш!
4
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
чакаме и тези на бб и на цветанов и на всички от герб.а тези от бсп и дпс в затвора както обеща бб но и това не изпълни.напр. знаете ли че отново вълка ни е концесионер на *** в софия а пернишкия крадец строи по метрото
3
0
 
2
 
! Отговори
понеделник преди 13 години
Оставките трябва да завалят лавинообразно
2
0
 
2
 
! Отговори
да бе, да ! преди 13 години
"Димитров каза, че оставката му не е свързана с проверката от прокуратурата по повод на приватизацията на общинската фирма "Триадица". "Е, че какво да каже - да си признае ли ???
1
0
 
2
 
! Отговори
мдаа преди 13 години
ми той и СОСа требе да си хвърли оставката...