Не е обсъждано слагането у нас на части от щита на НАТО

Детайли не са коментирани, каза президентът Георги Първанов
Обновена: 20 ное 2010 21:05 | 20 ное 2010 20:40,
29
Не е обсъждано слагането у нас на части от щита на НАТО
Снимка: БГНЕС

Не е обсъждано разполагането в България на елементи от противоракетния щит на НАТО в Европа, а евентуално участие на страната ни във финансирането ще е скромно. Това заяви президентът Георги Първанов, който води българската делегация на срещата на върха на алианса в Лисабон.

Лидерите на НАТО одобриха в петък вечерта проекта за създаване на противоракетен щит, който "да защити територията на всички страни членки на алианса в Европа, а също и на САЩ".

Всяка от страните членки има свое място в изграждането на щита, каза при обявяването на решението американският президент Барак Обама.

На форума изобщо не е обсъждан въпросът за разполагането на отделните елементи на противоракетната отбрана, уточни българският държавен глава.

Още по темата

"Не може да се стигне до такива детайли. България не е от страните, които са в челните редици при обсъждането на този въпрос. Засега беше важно да се стартира, да има принципна договореност за изграждане на различните етажи, образно казано”, допълни президентът, цитиран от БНР.

В Лисабон Първанов е разговарял с генералния секретар на НАТО Андрес Фог Расмусен и с американския президент Барак Обама, с когото са обсъдили въпроса за разширяването на алианса.

"Аз бях доволен да чуя оценката на президента Обама, че на България се гледа като на един ключов фактор в процеса на евроатлантическата интеграция на региона, като на един от стабилизиращите фактори за развитието не само на Балканите, но и на съседните региони", каза след срещите Първанов.

България е заявила готовност за увеличаване на числеността на българското участие в Афганистан, съобщи президентът, но уточни, че не става въпрос за преформатиране на българското участие.

Българската роля ще бъде в подпомагането на властите в страната да поемат контрола след изтеглянето на многонационалните сили, водени от САЩ и НАТО. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
гацо преди 13 години
видяхте ли,България не е в челните редици при обсъждането на този въпрос.Защо тогава предлагаме да изпратим нов контингент в Афганистан.тогава може да сме първи.НАТО ни използват както си искат.вън на янките от Родината ми.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"БългарияНе е обсъждано слагането у нас на части от щита на НАТО"Няма и да бъде обсъждано, ще ни се обадят по телефона от едно посолство и "нашите" управници ще изтичат да го направят. Защото не е в наш интерес да си слагаме таралеж в гащите и да платим пари, които нямаме, за да си играят дурги на наш гръб на война, няма изобщо да питат народа. А ударените ракети ще падат на нашите глави, не на "нашите" управници, които сега ги потупват по рамото за да служат на чужди интереси още по-усърдно
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Руснаците дават мило и драго да се покажат в някой дубъл на световната сцена. Сега ще ударят едно рамо и на ПРО.
23
0
 
0
 
! Отговори
експерт преди 13 години
Ами не зная, сигурно си прав? От едно действие произтичат различни последици и не само в една област. Но не можем да си кажем мнението по всичко, защото ще напишем роман? А мястото и предназначението тука не са такива? Много последици стават от всяко едно такова действие и много същества печелят и много губят.
22
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 13 години
do expert-kogato amerikanskite nacisti-kolonialisti okupiraha Iraq prez 2001-va godina,bivshi i aktivni aparat4ici ot CIA i Pentagona se podigravaha s novija ruski prezident Vladimir Putin po CNN,Fox,i drugi nacistki,durjavno-kontrolirani maimuni,4e te ve4e durjali v ruce klu4ut za Iraq,i ako Putin poiska klu4a,te shte mu kajat:Ooooooo,nie ne znaeme kude e klu4ut.Oba4e kakvo stana sled tova?-Rusia spe4eli stotici miliardi,a amerikanskite merzavci se nabutaha.Putin im izdurpa klu4a izpod nosa.
21
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 13 години
do expert 21--po princip si prav,no ne sum suvsem suglasen s tebe.Amerikancite si "postopljat"otnoshenijata s Rusia ne zashtoto im e doshul akul v glavata,a zashtoto Putin e nai-velikija politik v suvremennata istorija na sveta i oburka planovete na nacistkite merzavci v USA.Amerikanskite sataninski maimuni okupiraha Iraq s cel usilvane vlijanieto na USA i otslabvane vlijanieto na Rusia.No na praktika ne stana taka.Po vremeto na Putin Rusia si vuzvurna statuta na svetovna supersila.
20
0
 
1
 
! Отговори
експерт преди 13 години
Колкото и да го подигравате, той е само пионка в тия неща? Както и много други наши политици. Да се радваме, поне че ако няма пряка заплаха от нападение над нас, то и радара няма да ни пържи телата и растенията в близост! Високочестотните ел. полета довеждат и до изсушаване на растителността, в перспектива, а оттам и до какво ли не? И на кожата на телата ни. Да се радваме, ако Русия и САЩ не се карат, от това печелим и ние!
19
0
 
5
 
! Отговори
експерт преди 13 години
Това, че има тайни операции на ЦРУ в Сърбия е факт, както и обучението на враговете на Югославия, Русия и други? Но САЩ явно са разбрали, че с това поведение сами си го нахлузват, защото създават собственните си унищожители. Пример: Осамма бен Ладен, АРА, кюрдски сепаратисти, ирански терористи, алджирски, кенийски, марокански ид руги. та явно им е порсветнало, че Русия не им е главният враг (то не,ч е някога им е бил?), ами те си го създават сами? И явно затова взеха да постоплят отношението си?
18
2
 
1
 
! Отговори
bg преди 13 години
Medvedev trebvashe da kaje 4e amerikanskite nacisti v turskata baza Indjirlik trenirat isljamski teroristi-fanatici.
17
3
 
2
 
! Отговори
bg преди 13 години
Medvedev trebvashe da kaje 4e natovskite merzavci sa izvurshili voenni prestuplenija s/u Surbia,i 4e pove4e takiva neshta ne trebva da se povtarat.
16
2
 
1
 
! Отговори
bg преди 13 години
Ei,zashto NATO pregovarja s Rusia,a ne s Gorna Volta?
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Goze, stiga si lagal..teb nikoi ne te pita tam za neshto..tam ne te vzemat na seriozno !!Ako si otishal v Lisabon da tarsish redki givotni..to tam sa ti pokazali che ti si edindtvenoto givotno !!Oshte njakolko meseza !!!
14
0
 
2
 
! Отговори
do 13 преди 13 години
Tova koeto pishesh ne e prosto komentar..tova e napravo tragedija..zashtoto e istina !!!!
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
евентуално участие на страната ни във финансирането ще е скромно.Пак ни го набутаха...
12
2
 
7
 
! Отговори
Даола преди 13 години
От цялата военна щуротия най-гадното е,че млади хубави българи стават наемници, закщото просто нямат друг избор - нямат работа в родината си и не могат да гледат семействата си.Скоро срещах един такъв млад човек, който от 2 години не може да си намери подходяща работа и е принуден да кандидатства за мисия в чужбина.Той се нарече миротворец, но не беше много убеден в това.Прогнозата му беше, че след 20 години няма да има България - разбирате ли, вие така наречени държавници.!?
11
3
 
4
 
! Отговори
Йорго преди 13 години
Най - много се ядосвам на нашите политици, когато изкажат задоволство от нечие външно одобрение ---- Такива политици не бих могла да нарека ДЪРЖАВНИЦИ ---- Неразбираемо чуждопоклонничество при наличие на народно недоволство - що за система
10
3
 
2
 
! Отговори
gogo преди 13 години
Това решение беше взето от Медведев Обама отдавна в Вашингон,но за да не унижат европейските *** я направиха тази среща,т.е. ние се събрахме и Русия и САЩ решихме!Без съгласието на Путин PRO нямаше да има,но путин разбра че Обама е в криза а има има материал за продан и се съгласи срещу процент сарко и маркел слушат защото ако Барак ги ритне путин ще ги доваби.Но съм доволен защото само Русия и САЩ могат да унижат сарко и маркел така както те ни унижават
9
3
 
6
 
! Отговори
б2 преди 13 години
Хората ще измрат от глад тези *** за щитове плескат,железен *** не им ли трябва?!А чий *** ще вардят като всички изпукат се чудя?Те *** такава бургия ще им забият на парламентарните ***,че сами ще си свалят червените прашки!Оня далавераджията за пистата дали го опънаха още не се е чуло,То не бяха писти за совалки,атомни централи,туристически дестинации!беше си глад и геноцид!!!
8
2
 
8
 
! Отговори
Stambini Сапа преди 13 години
Предлагам всички от парламента да си сложат щитове отзад че като дойда с мойта ракета ще пера всичко наред ,първи е Яне и последен е Шуробаджанака:)))
7
3
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
Президентът е на върха на срещата в Лисабон,а Премиерът в село Средногорци се обяснява,как всичко "започнато довършва до край"!Но кое "започнато е довършено",ще чакаме да ни обясни по-късно:следващата година вероятно,или по-следващата!