Затварят всички бензиностанции без фискални апарати

Това ще стане до месец и половина
13 май 2010 15:10,
83
Затварят всички бензиностанции без фискални апарати
Премиерът на откриването на инсталациите в Лукойл. Снимка: Dnes.bg

До месец и половина всички бензиностанции на територията на страната, които не разполагат с фискални апарати, ще бъдат затворени, заяви днес премиерът Бойко Борисов в Бургас.

Това е една от мерките, които правителството е предприело за ограничаване на нерегламентираната продажба на горива. 

По отношение на критиките за повишаване на дефицита министър-председателят заяви, че правителството допуска малък дефицит отгоре, за да могат да станат и пътищата, и в същото време да оцелеят хората. 

Борисов припомни, че се деблокират 220 млн.лв. за здравната каса и 148 млн. лв. за социалнослабите. Той отново обвини предишното правителство, че не е оставило буфери в системата и те трябва да я балансират. 

„В същото време аз съм убеден, че с няколко мерки, които предприемаме, ще попълним и фискалния резерв", каза още Борисов. 

По думите му резервът в момента е 6,3 милиарда и ще се използва, за да не "измират хората от глад", визирайки тютюнопроизводителите. 

"Мога да напомня също, че с близо 900 милиона повече, в условията на криза, в първия ден, в който дойдох, вдигнахме пенсиите на хората. Ето къде са похарчени парите от фискалния резерв. Тя е проста сметката”, каза още Борисов.

Премиерът бе в Бургас за откриване на нови инсталации на „Лукойл“. Инвестицията за тях е 660 млн. лева. Общият обем на инвестициите в модернизирането на нефтопреработвателния завод до момента надхвърля 1 млрд. щатски долара, като половината от тях – около 500 млн., са направени през последните две години. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
36212 преди 14 години
Престъпление е да се продава гориво без фискален апарат....... баси корупцията. ГЕРБ започва да прави държава от нулата. Успех от мен!
72
0
 
0
 
! Отговори
zicosilistra преди 14 години
neka da napravyt kato v jujbina pirvo nomerat na kolata a posle se otvary pompata i kasata ne znam za tova li stava duma no neka dae taka kakato trybva ot godini nasam kradat mnogo yako to i tuk sekrade no ne kato v BULGARIA
71
0
 
2
 
! Отговори
питащ преди 14 години
Това е добре, но кога ще спре безобразния харч на бензин за служебни коли на различните министерства и агенции? Би трябвало да има служебни коли само за министрите и шефовете на агенции, по една обща за заместниците, а не всеки заместник със служебна кола с шофьор и да се развозват съпруги, деца и роднини. Нека си ходят с личните коли на работа или с транспорта!
70
3
 
6
 
! Отговори
patriot преди 14 години
К'ва стана тя бе,Бойко.... Толкова народ гласува за теб с надежда и упование, ти им отвръщаш с приказки за бъдещите си намерения...Ех,ех,племе геройско сме ние българите!!! И византийци ни брулиха, и турци, и комунисти, и демократи куци и сакати, и комарджии-свиркаджии, и популисти с чисти помисли, и какви ли още не...Борим се и оцеляваме, въпреки държавата! Живеем, въпреки държавата! Плодим се, въпреки държавата! И пак я обичаме, Бойко, чуваш ли?! Всичко може да ни отнемете, но родината-не!!!
69
1
 
4
 
! Отговори
потребител преди 14 години
Тази мярка пак ще удари по хората не по собствениците на бензиностанции.Досега ни продаваха 900мл за 1 литър,сега вече ще продават 600мл за 1 литър и с цялата си наглост ще обясняват че всичко е точно при тях,проблема е при теб защото колата ти "гори" много.Няма кой да ги контролира,защото "контрольорите" зареждат при тях без да плащат.
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тоя (ББ) не мирясва само говори,говори и пълен батак,то всичко стана на вили и мотовили то пак плещи-тва ще направа онова ще направя и вървим към тотален фалит,а сприса вече де и сварши някаква работа мрънкало такова
67
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Че то и такива бензиностанции ли е имало?
66
7
 
0
 
! Отговори
фен преди 14 години
Браво на Бойко
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Някои в Прага ще ни нарисува в ( познаите каква униформа ) ..в Росияя съм,, в Росияяя съм,,,,,в Росияя съм...
64
0
 
9
 
! Отговори
фен преди 14 години
Бойко, ти щеше да затваряш и ЕРП-тата.... К'во стана???? Продължават да надписват сметки и хич не им пука за заканите ти..
63
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
72Умния комунис,Стойността на бензина е около 1,20. Другото е акциз, ДДС и надценка. Та тикво, ако искаш този акциз аз да го плащам и някой да си го прибира? Е нема да стане!
62
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
интересно, все се намира някой гърбав *** който да цъка минуси на постове, в които се споменават само факти.....що така бе, ваши плазмодия?
61
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ми щот не е незаконно или нелегално, е това е проблема :)има си наредба номер 4 - ако не я спазват - глоба....какви са тия милиционерски простотии?и още нещо, МОЖЕ да има бензинджийница БЕЗ фискален апарат, ако е вързана директно към данъчните....ей, аман от прости и неграмотни гербове наоколо...
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
караджова е човек на борисов затова потулиха тая далавера
59
4
 
4
 
! Отговори
T преди 14 години
Добре бе аз пак не разбирам???????? Защо като някой се опита да пресече нещо нелегално, в случая нелегалната търговия с горива, вие пак сте способни да линчувате някого. Нали искате да се пълни бюджета? Нали искате да не идва МВФ? Или искате? Или май не знаете какво искате...
58
5
 
5
 
! Отговори
? преди 14 години
Мога да напомня също, че с близо 900 милиона повече, в условията на криза, в първия ден, в който дойдох, вдигнахме пенсиите на хората. Ето къде са похарчени парите от фискалния резерв. Тя е проста сметката, каза още Борисов.BOIKO,DOBRE LI SI MAMA?
57
5
 
7
 
! Отговори
москвич преди 14 години
А цената на бензина КОГА ЩЕ СТАНЕ 1лв.=1л.бензин,дреме ми че немали фискални апарати със тях и без тях пак плащам 2.22лв.=1л.бензин,Бойко вземи се скрий че дразниш шофъорите със тия *** изявления по медийте....
56
0
 
1
 
! Отговори
GG преди 14 години
Ima li gladni ? :>
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
някой може ли да обясни защо цената на горивото е толкова висока?
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В България дизелово гориво няма(освен може би ОМВ,но негарантирам)!Всичко е бълвоч от разни масла и примеси.Не завиждам на хората каращи дизелови коли