Медведев мечтае за икономическа мощ

Рублата ще стане световна резервна валута, смята президентът
19 юни 2010 14:42,
375
Медведев мечтае за икономическа мощ
Снимка: БГНЕС

Руският президент Дмитри Медведев вижда рублата като една от световните резервни валути. Ролята на щатския долар ще отслабне, а Москва ще се превърне в глобален финансов център, заяви Медведев на икономически форум в Санкт Петербург.

„Само преди три, пет години това изглеждаше като фантазия – да се създаде нова резервна валута. Сега вече сериозно обсъждаме идеята”.

Медведев за пореден път демострира амбициите си да засили глобалното влияние на страната Русия след финансовата криза.

Брутният вътрешен продукт на страната се сви със 7,9% през миналата година, което е най-големият икономически спад от падането на комунизма.
 

Всичко за амбициите на Медведев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
331
2
 
2
 
! Отговори
Веселин преди 13 години
Каквито ще да са, казано на жаргон по-са пичове от гадните янки!
330
1
 
3
 
! Отговори
Веселин преди 13 години
За френските коли се иска не акъл, а преса за скрап :D
329
1
 
1
 
! Отговори
роко преди 13 години
Е ако ви дойде ъкъл стойте, ама нада ли.
328
1
 
3
 
! Отговори
роко преди 13 години
няма -няма- няма-ние от БГ сме за Гинес , няма такава омраза в СВЕТА, като между българите. Редно е да изчезнете. Само мърсите!!!
327
2
 
2
 
! Отговори
za 360 преди 13 години
е то за френските коли се иска акъл......не е за ***
326
1
 
0
 
! Отговори
роко преди 13 години
Хайде успокой се.
325
1
 
2
 
! Отговори
lsd преди 13 години
когато пушиш весели цигари бегай от форума.
324
3
 
1
 
! Отговори
Веселин преди 13 години
Това което аз казвам е абсолютно възможен сценарии докато това което ти е не фантастика а направо фентъзи.Най-големите консуматори на петрол в света да спрат да го купуват хахаах отделно Русия няма толкова залежи на петрол колкото на природен газ. Също така в близко бъдеще петрола ще свърши, гледай филма "Collapse" и ще ти се изяснят много неща.
323
2
 
5
 
! Отговори
! преди 13 години
Само искам да ти вметна, че САЩ спрат да купуват петрол, цената му ще падне до 10-15 $ за барел.Тъх като заедно с Китай са най- големите консуматори във света. Ако петрола падне до 15 %, сегашният спад от 10 % на БВП на Русия ще ти се струва като ускорен икономически ръст!
322
0
 
2
 
! Отговори
! преди 13 години
Веселине, минаваш в темата "фанстастика" вече :)
321
2
 
0
 
! Отговори
Веселин преди 13 години
...само си представи ,ако се покачи нивото на световния океан или стане някакъв друг катаклизъм, дебеланковците свикнали да се придвижат само с огромните си бълващи газове коли(или камиони то няма голяма разлика) как ще започнат да измират като пилци. В една такава ситуацияруснаците биха оцеляли много по-лесно ,защото са свикнали на мизерия и студ както и ние защото сме хора със земя.Няма да продължавам защото надали плоския ти мозък е способен да направи подобна симулация.
320
1
 
1
 
! Отговори
Веселин преди 13 години
Не просто ми се отдава спора :) на живо! Спорил съм с няколко човека и пак съм излизал на глава. И си спомням когато падна желязната завеса бях 1-ви клас и си мислех ,че американците са богове, но в последствие осъзнах ,че са НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО и се моля да дойде деня в който ще се намери сила която да ги постави на колене!!! Най-вероятно това ще е майката природа, те са непригодни за оцеляване защото са охранени дебелаци и повечето градове са им по крайбрежието...
319
0
 
2
 
! Отговори
присмехулник преди 13 години
357И каква е разликата за нас? Без пари ли купуваме тези неща? Нали ще трябва да си купуваме долари...Въпросът е в това по изгодно ли ще бъде на купувачите с евентуалната нова валута или не...Лично аз не мисля, че Русия е готова за това начинание/може и дане съм прав/, но по опасното е реакцията на янките. Не обичат да им се бърка в джоба и ще реагират...Ние пък каквито сме има да се слагаме...Русия в печалба или не, но ние ще загубиме и в двата случая:)))
318
1
 
4
 
! Отговори
nqkoi преди 13 години
Мога ти кажа какво четох в един сервиз: Френски коли и *** не правим! :D
317
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Написах "агресивен ***" и в следващия момент попаднах на това:"Много искам да изляза на словесен сблъсък с някой от долу пишещите американски ***. Направо ще ги сдъвча с все парцалките и после ще ги изплюя :) "Досмеша ме... :)))
316
2
 
2
 
! Отговори
инж. от МЕИ преди 13 години
Той просто е прекратен както и много други ,поради факта ,че точно тогава е настъпила ужасната перестройка! -------------------- За тебе "настъпила", а за мене е "настъпи". Говориш глупости за неща, които не си виждал, и се опитваш да убедиш хора, които са живели по това време. Типичен случай на агресивен ***. Намери си нещо женско да ти свали температурата.
315
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стиснали в ръце долари ние отиваме и искаме газ, а те ни казват прозаму, но в рубли...ако искате газ купете си с доларите които --------------------- И ние отиваме и си купуваме. Газ. Понеже Щатите са най-големият производител. Или нефт. Или слънчеви панели. Или американска АЕЦ. След това руснаците си намазват на филията въображаемите рубли, които са получили и замезват.
314
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
огромния доларов резерв на Русия я притеснява и тя да мине на Еврови позиции, което мисля че е грешка...-------------------- Абе защо не изтичаш да им кажеш, че грешат! Ми те така ще си изпуснат световното господство! Бягай бързо!
313
2
 
7
 
! Отговори
стг преди 13 години
хохохо, суровинния предатък на Китай и Европа, който вече почна и оръжие да внася от чужбина щял да демонстрира икономическа мощ, че ако петрола падне с 25 долара надолу Русия просто ще фалира , не вярвам някой да мисли сериозно такива глупости, по тая логика и Кувейтския динар може да е световна валута , нали и те това правят изнасят суровина
312
0
 
0
 
! Отговори
присмехулник преди 13 години
Защо смяташ , че Европа няма сметка от попритиснат долар...Аз мисля, че руснаците точно това използват. Еврото е натиснато, Еврозоната е под угрозаи никак няма да и се отрази лошо глътка въздух. Ирак и Иран се опитаха да минат на евро при продажбата на горивата си и...Ирак е в руини, Иран-блокиран. Може биогромния доларов резерв на Русия я притеснява и тя да мине на Еврови позиции, което мисля че е грешка...Точно при Сталин няма никаква приемственост...Той не е приготвил приемник ...