Петролът продължава пътя си надолу

Цената на суровината се върна под 75 долара за барел
12
Петролът продължава пътя си надолу
Снимка: БГНЕС

Цената на петрола продължи отстъплението си, което започна в началото на седмицата и регистрира спад за четвърти пореден ден.

По този начин петролният пазар продължи да се движи в унисон със случващото се на фондовата борса в САЩ, където вчера бе отчетен пореден спад.

Това е най-дългата негативна серия на суровината за последните седем седмици, а причината за нея са спекулациите за забавяне на възстановяването на САЩ и спад в темпа на растеж на Китай.

На борсата в Ню Йорк вчера цената на петролните контракти с доставка през август се понижи с 0,4 на сто до 75,63 долара за барел. През нощта обаче котировките паднаха с още процент, за да се върнат на ниво 74,90 долара за барел.

От началото на годината петролът се движи със спад в цената от 6 на сто, а през второто тримесечие на годината бе отчетен спад от 9,7 на сто, пише Bloomberg.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цените на вече закупените горива не могат да следват веднага флуктуациите на световната борса на суровия лек петрол. Това е така, защото бензина в резервоарите на бензиностанциите е закупен на високи цени и след като цената на петрола падне, не може да падне и цената на вече закупения бензин. Това би довело до загуби, нали се сещаш.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Едно време се оправдавахме с цените на петрола - ето петрола расте, цените в магазините също. Днес вече петролът не е добро оправдание. За щастие има газ, която да я вдигнем леекичко с 1/4 и така всичко си идва на мястото. Солидно оправдание, всички са доволни.... народът с пръст в уста......
9
0
 
5
 
! Отговори
Петър преди 13 години
Това не е държава! Но ние сме си виновни. Няма ли някога да се вдигнем и да отвеем всички лапачи кръвопийци??? САМО ДАЙТЕ ЗНАК!!!
8
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
а защо нафтата ни е 2.40 за литър като петрола пада-та златев и другите да си пълнят гушката дано се задавят
7
0
 
7
 
! Отговори
и някой кара ... преди 13 години
качвайте се на колелата :)само едно се чудя ,колко буркана с туршия и лютеница могат да се съберат на едно колело?
6
0
 
11
 
! Отговори
QQQQ преди 13 години
horata svalqt na6ite gi vdigat da i moga da vi kaja 4e lukoil benzinostanciite sa s nai viskotite ceni petrola pada,boiko go vdiga
5
2
 
11
 
! Отговори
an преди 13 години
DRUGARITE OT LUKOIL NQMA DA SVALQT CENITE, DOKATO NE SPRETE DA ZAREJDATE. AS NE ZAREJDAM OT NA4ALOTO NA GODINATA. AKO VSI4KI SPRETE DA ZAREJDATE, GORIVATA 6TE PADNAT POD 1 LEV. NO PONEJE NQMA DA SPRETE DA ZAREJDAT, EBANETO 6TE PRODALJI DO BESKRAI.
4
0
 
21
 
! Отговори
хайде!!! преди 13 години
КАКВО ЧАКАТ НАШИТЕ "ЛАПАЧИ" ? КОГАТО Е ЗА ПОКАЧВАНЕ НА ЦЕНИТЕ СА ПЪРВИ !!!
3
0
 
20
 
! Отговори
идиот преди 13 години
цените на горивата не мърдат....от ЛУК ойл....пак се ослушват...
2
0
 
9
 
! Отговори
Jek преди 13 години
Значи е време ЛУК да покачи цената на горивата.
1
0
 
13
 
! Отговори
В.Златев преди 13 години
Тука малко ще почакате да намаля цените!