Китаец иска да стане мажоритарен акционер в Prada

Модната къща обаче се опасява да му продава повече акции
12 юли 2010 20:25, Елка Василева
6
Китаец иска да стане мажоритарен акционер в Prada
Снимка: БГНЕС

Китайският бизнесмен Люй Цян вече е изкупил 13% от акциите на италианската модна къща Prada и планира да увеличи дела си в компанията на 20%, превръщайки се в нейния най-голям акционер, съобщи АФП.

Люй Цян е купувал акции на Prada през последните две години чрез неназована консултантска фирма в Италия, без да афишира транзакциите си.

Не се съобщава колко пари е вложил инвеститорът от Китай в закупуването на акции на Prada, но е известно, че е бил готов да отдели 450 милиона евро за увеличаване на дела си в компанията.

Prada обаче е повишила цената на акциите на 600-700 милиона евро.

Както е посочил самият Люй Цян, модната къща се опасява да продава акциите си на китайци, „видимо, за да не навреди на качеството на продукцията“.

Ако Люй Цян не успее да стане най-големият акционер в Prada, той възнамерява да продаде закупения вече пакет акции, пише Lenta.ru.

В края на юни беше съобщено, че Prada планира листване в Хонконг и/или в Милано.

При подготовката за IPO (първично публично предлагане) модната къща оцени себе си на около 4 милиарда евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
999 преди 14 години
Времената се променех вече!Толкова прочути марки стават собственост на други!А и не виждам нищо лошо в това.В момента да пробиеш в пазара със собствена марка е много трудно..,естествено по лесния вариант е да влезеш вече с наложена марка.И не бих се съмнявал в качеството им!Това,че ние сме евтин пазар тука и при нас се пробутват предимно *** - незначи,че и това което продават китайците в Американските и Западноевропейски пазари са без качество!!!Напротив - иначе биха ли отцеляли???
5
3
 
3
 
! Отговори
Калин преди 14 години
на китаец бизнесмен се дава само а ко има за изплащане борчове!
4
2
 
9
 
! Отговори
nqkoi si преди 14 години
Е нормално да да не искат той да стане мажоритарен собственик, защото Prada винаги се е свързвала с Италия, шик и класическа качествена европейска мода. Определено, ако китаец стане собственик, медиите могат така да изопачат и раздухат нещата, че да им навредят много на имиджа. Да не се лъжем, за европейците азиатците са евтината работа ръка и робите. Никой от онея сноби не би искал някъв китаец да му диктува модата ;)
3
3
 
14
 
! Отговори
Пичай преди 14 години
Въпрос на време е Китай и Русия да изкупят западна(ла)та икономика. Голям автогол си вкараха с тези изнесени производства.
2
0
 
20
 
! Отговори
el преди 14 години
И така модна къща Prada ще се наложи като основна марка на пазара на Илиенци.
1
0
 
13
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
Ако му правят....въртели на китаеца в....Прада,да дойде в Кривунделово;ще мунамеря една печеливша кривунделска ....фирма,на която аз съм....собственик.Продавам му всички...акции,като му оставям и ....бонус тъщата;тя е главен....счетоводител и без нея нищо не може да...направи.