МВФ: Гърция е постигнала "значителен напредък"

Бюджетът вече се изпълнявал с добър контрол на разходите
17 юли 2010 18:29,
27
МВФ: Гърция е постигнала "значителен напредък"
Снимка: БГНЕС

Гръцките власти са постигнали "значителен напредък" във възстановяването на публичните финанси, съобщи експертна група на МВФ, която неотдавна посети страната.

Според финансистите на фонда, цитирани от АФП, все още има "ясни рискове", свързани със здравната система и социалната сигурност.

Според доклада на експертите държавният бюджет вече се изпълнява с добър контрол върху разходите.

Икономическата дейност „се свива съгласно очакванията”, пишат експертите на фонда. Те обаче са изненадани от по-високата инфлация.

По този повод оценкат им е, че "частното потребление е устояло учудващо добре".

Представители на ЕС и МВФ се очаква да представят в края на този и началото на следващия месец доклад за прилагането на плана за свиване на разходите на гръцкото правителство.

От него зависи дали Гърция ще получи втория транш от финансовата помощ за страната.

През май Атина прие план за свиване на бюджетните разходи, включващ орязвяне на пенсиите и заплатите в публичната сфера, и вдигане на данъците.

В замяна на това беше гарантиран тригодишен заем в размер на 110 милиарда евро, които се отпускат от МВФ и държавите от ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
? преди 13 години
НЯМА ЛИ НЯКОЙ ДА ИЗЛЕЗЕ И ДА КАЖЕ АДЖАБА НА ТОЯ НАШИЯ НАРОД ЧЕ СМЕ 10 ПЪТИ ПО ЗЛЕ ОТ ГЪРЦИТЕ
24
0
 
6
 
! Отговори
роба преди 13 години
Абе, може ли за 3-4 поста с по 5-6 реда всеки, да измислиш и да напишеш толкова много глупости ? Леле плашим се кви хора има в България !
23
0
 
9
 
! Отговори
Слънчо преди 13 години
Пример за български чорбаджия-работниците му ще изпукат от глад 4 месеца без заплати, човека си купил къща в Тайланд.И с целия си цинизъм им се обажда от там по телефона да ги успокоява, че ще им плати...някога.Е, за такъв човек не да работ-пръста си не мърдам!
22
1
 
5
 
! Отговори
Слънчо преди 13 години
Зрънчо, ще ти повярвам, че не трябва да се оплакваме е трябва да бачкаме, когато зе една и съща работа получа еднакви пари в Гърция и в България.дотогава -не вярвам на такива като тебе, дето се оплакват, че българите не работели и били мързеливи.Ти какво искаш-да ти превивам гръб за 10 лева/5 евро надница/ ли?Е, голем тарикат си ама-нема го майстора!
21
1
 
3
 
! Отговори
До голяма уста преди 13 години
Зрънчо ем си с голяма уста ем си и ***,,,, като те чета ,ако има чалъм и през компа шамари ще раздаваш ,като не знаеш каква е била държавата как да разбереш колко сме зле сега ,виж ако някой от ваще е реституирал нещо и сега щракаш пръсти добре ,ама да твърдиш ,че в Бг нещата са нормални и че тези дето протестират са мързели много не съм съгласен
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
като чета номер 19 и ме хваща яд, защото си губя времето с коне е капаци. кой е победил? прочел ли си два реда от мерките, които гърците прилагат, орязва се 13 и 14 заплата, залагат се тавани на заплати, вдига се пенсионната възраст, намалят се пенсиите и заплатите в публичния сектор, вдигат се данъци ... ние имаме нисък стандарт и лоши заплати, но това не е изходна точка за националистически изказвания, щото и вас съм ви видял и преценил
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хората се смилиха над тях и им дадоха заем за да ги спасят и за да ги накарат да разберат че няма как да живеят по начина по който го правят, а те пак победители били.
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ние сме No. 1. Неунищожими сме.То комунизъм ли не ни мачка. То демокрация ли не се опита да ни види сметката. Всуе.
17
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гърците винаги са били победители, а бугарите - вечните лузъри! Така е било и така ще бъде. Гърците никога няма да позволят на управляващата ги клика да ги оскотят и осиромашят, така както бугарите овчедушно и безропотно дадоха да ги стъпчат.Факти, факти, факти...
16
3
 
18
 
! Отговори
БРАВО преди 13 години
Евала на Държавата Гърция,запази си стандарта на живот на всички граждани,дори с цената на заеми,това са само хартиики.А наще нюнюрковци в момента приемат закон да спрят пенсиите на хората.Който взима в момента взима,за следващите 3години няма да има нови пенсионери.
15
9
 
6
 
! Отговори
зрънчо преди 13 години
аааааа НА МВФ няма как да не върнат ще върнат те ,ще станат частна държава на мвф,също както и САЩ играят по свирката на рокфелерови,ама това не води до нищо добро.може хладилникът да е пълен със гмо храни и 3 коли паркирани пред къщи ама това е илюзия.в крайна сметка човек не е създаден да яде и да кара бмв-та.пак казвам които му се иска така да живее да ходи в гърция.след 10 години ще има граждданство и ще може да взема мечтаните 600 евро социални и да умре като ***.които иска не го спирам
14
11
 
5
 
! Отговори
зрънчо преди 13 години
*** докато продължаваш да се наричаш роб такъв ще си останеш.за мен ти не си българин,а ***.СПРЕТЕ ДА СЕ ОПЛАКВАТЕ.защо ти е да чакаш гърците да ти берат нивата,ти изобщо имап ли нива,или си мързелив който вечно чака наготово и мечтае за миналото.и българите никога не са били роби ЗАПОМНЕТЕ желев навремето добре го каза че е било присъствие а не робство,ама разни ревльовци веднага го нахокаха.аз не съм чул българин да е билприслужник или роб по време на турското.питайте бабите си
13
4
 
8
 
! Отговори
мале мале преди 13 години
О ще имат невероятен "значителен напредък "докато не получат и втория транш на финансиране ,но когато дойде време за връщане ще видгнат такива стачки и няма да върнат и едно евро гърчолята са хитри гадини.
12
8
 
6
 
! Отговори
зрънчо преди 13 години
хайде хайде стига с това пораженчество .никой не е тръгнал *** и никой не е останал гладен всеки има кола,че и две.бедни са тези дето ги мързи.вярно че средата в която живеем не е идеална но чак пък да тръгнем с ***... а и нали влязохме в ЕС сега е времето на смелите,кадърни и предприемчиви българи да покажат че могат да успеят в западна европа.ама така е по лесно-по цял ден пред компа,колко съм зле,на на на ,нямам пари вижте как социалките в гърция вземали 500 евро и т.н. ***!!!
11
2
 
15
 
! Отговори
до 1 преди 13 години
И аз ги чакам гърците да берат царевица наесен на мойта нива, ама нейсе ...Ще има да си чакаме ! Който знае да се бори за правата си, винаги ще бъде по-уважаван и ще живее по-добре от робите.
10
5
 
2
 
! Отговори
зрънчо преди 13 години
тук не става въпрос за червени сини пембени а за оцеляването и най-вече възраждането и стабилизирането на българия.
9
6
 
5
 
! Отговори
зрънчо преди 13 години
единственото червено нещо в мен е *** на *** ми,а ти си едно нищожество,вечно се намира един разколник като тебе,мамка ти хазарска.не разбра ли че борбата между червени и сини е като спора между сталин и чърчил,дупе и ***,хайде върви си пий сливовицата че само тя ти остана.
8
3
 
6
 
! Отговори
с червените ботушки преди 13 години
Айдеее, акъл от "червени унучета" не ща!
7
5
 
12
 
! Отговори
зрънчо преди 13 години
кои ще кляка не можах да разбера,следкато от 10 години МВФ се опитват да ни пробутат кредит а ние се дърпаме.защо хулиш държавата си бе предател.клякат гърците ,ние не сме взели кредит и няма да вземем,затова там пенсията е 800 евро,не защото работят а защото теглят кредити които няма как да върнат,защото са византиици които си мислят че вечно ще им прощават,а се лъжат.евреите не са простили на никого,писна ми от келяви едвам завършили техникум простаци пишещи тъпни
6
6
 
9
 
! Отговори
зрънчо преди 13 години
да да постигна страшен напредък,вземаха 100 милиарда кредит от МВФ ,сега ще им правят *** докато го изплатят,демек никога и световните еврей сипят хвалебствия,ами след някоя и друга година като се сринат няколко държави със същия проблем като испания и аржентина ще видите колко е хубаво да те хвали МВФ-то.а наш *** няма друга работа,чопли си носа и плюе по собствената си държава колко била смотана.ми махайте се като сте толкова ербап.аз бях в чужбина,успях но се върнах,а вий,вий сте ***!!