Уолстрийт джърнъл: Българската икономика се стабилизира

И усвояването на еврофондовете се подобрява, отчита изданието
21 юли 2010 07:12,
41
Уолстрийт джърнъл: Българската икономика се стабилизира
Снимка: Булфото

Българската икономика изглежда се стабилизира след като се справи с неотдавнашната финансова криза по-добре от повечето си съседи, пише "Уолстрийт джърнъл".

Страната е по трънливия път на въвеждането на еврото и се очаква да се превърне във важен енергиен център докато политическата й система съзрява.

Икономиката се сви с 3.6 % на годишна база през първото тримесечие на 2010 от 5.9 % предишното тримесечие. Но правителството се надява на 1 % ръст на икономиката през тази година като възстановяващият се износ подкрепя увеличението.

Това би било по-бързо възстановяване от наблюдаваните страни в останалата част на Европейския съюз, пише изданието.

България регистрира първото си активно салдо с ЕС, така че държавата получава повече средства отколкото предоставя за общия бюджет на съюза.

Това индикира, че усвояването на еврофондовете се подобрява и страната се надява да подобри инфраструктурата и жизнения стандарт с евросредствата.

Има растяша средна класа от млади професионалисти с европейски аспирации за стандарт на живот, които не се боят да харчат за луксозни стоки, качествени вносни автомобили и модерни жилища, допълва WSJ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
a
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българската икономика се стабилизира- ето бабата на снимката притежава десетки левове....
36
0
 
1
 
! Отговори
Млад професионалист преди 13 години
Верно бре, карам много запазена 18 годишна малолитражка - направо лукс! Една баба я карала - още и стои бастуна в багажника.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Има растяща средна класа от млади професионалисти с европейски аспирации за стандарт на живот, които не се боят да харчат за луксозни стоки, качествени вносни автомобили и модерни жилища, допълва WSJ." - това някаква шега ли е или става въпрос за тотално невежество????????
34
0
 
2
 
! Отговори
м преди 13 години
Българската икономика потъва ощееее! Ама сте слепи явно,че не виждате.Има ли увеличение на заплати и пенсии? Има ли производство в държавата? Къде се стабилиза тогава,че не разбирам.
33
0
 
0
 
! Отговори
емилия преди 13 години
каква ти средна класа бе таково животно у нас няма как ви ти пенсионери я вижте тяхните пенсионери само се разхождат по смета а на нашите не им стехат парите за елементарни неща
32
0
 
0
 
! Отговори
емилия преди 13 години
според мене криза няма който си работи и си получава хубяви пари пак е добре кято гледам па магазините купувачи колкото щеш какво значи че икономиката се възстановява тази изкуствена криза си я направиха тези които си я изкаха тези там отвъд океана там се въстановили бързо ами ще се въстановят я ката парите са в тях а ние чакаме някой да ни помогне
31
0
 
1
 
! Отговори
един студент преди 13 години
ДО : 31 . Без кола ... и деца ... 1000 лв не ти стигат .... ти значи си алкохолик !!!! Радвам се за статията това е стъпка към подобряване на чуждестранните инвестиции ....
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 20.Одавна не бях чел толкова точен и аргументиран коментар, аплодисменти! Тук основно се псува като във махленска кръчма.
29
0
 
0
 
! Отговори
Шкумба преди 13 години
Поздравления Борисов !!!
28
0
 
4
 
! Отговори
С преди 13 години
Господина от снимката е от средната класа ,какво значи средна класа по дяволите ,с 1000 лева доход и без кола и деца в момента пак не мога да се оправя колко ли трябва да вземаш ако имаш семейство ...... *** средната класа ,то май само пласиорите и сводниците са средна класа....
27
0
 
1
 
! Отговори
SDR преди 13 години
Ехх как ми липсва някой да каже "Костов е виновен!" :) :)
26
1
 
0
 
! Отговори
theRealness преди 13 години
Е ти какво каза човек! Не казвам, че някой е поръчал тази статия, но в света няма вестник, в който информацията да не е манипулирана!!
25
0
 
3
 
! Отговори
IND преди 13 години
Абе комунистите дето пишеха тука къде изчезнаха? Сигурно са хукнали към вилите си да събират каквото могат преди да са го конфискували :)))
24
8
 
3
 
! Отговори
kk преди 13 години
Аман от поръчкови материали в Инвестор!Къде,и кой я видя стабилизиращата се икономика?!Държавата фалира,някой още лиже ***!Интересно след ГЕРБ ще се закриете ли като "медии"?
23
9
 
4
 
! Отговори
ха ха аха преди 13 години
бълг.икономика върви силно надолу какво възстановяване народа е много зле пари няма работа няма/.......разликата мевду цифрите на хартия и действителното положение е много голяма
22
1
 
11
 
! Отговори
Dan до 19 преди 13 години
Ако правителството ти е пълнило хладилника до сега, и сега от както са дошли ГЕРБ вече няма кой да ти го пълни...да такава си, но естествено че това е първично като коментар! Нито едно правителство не може да ти напълни хладилника, моят е еднакво пълен и при Костов и при Царя и при Станишев и сега при ГЕРБ, и това е защото съм професионалист в моята област и не ми пука кой ще е на власт защото всеки ден ми се налага да се доказвам, слава Богу успявам, не разчитам на партийно назначение!
21
3
 
3
 
! Отговори
евразиадец преди 13 години
че някой е взел евросредства, те са си блокирани, май само на приказки усвояваме, а на практика фондовете на нула
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ама има странни хора тук, как се поръчва статия на WSJ??? това не е бг вестник на ирена, нормални ли сте? този вестник има много дълга история и на негови анализи и новини се базират инвестиционни решение за частни проекти в цял свят. Само ненормалник, може да си мисли, че частна медия от такъв мащаб с "good will", може да бъде манипулирана!
19
0
 
12
 
! Отговори
IND преди 13 години
Ако си проследила какво ставаше в България през последните 20г. ще разбереш защо ти е празен хладилника. Не може да вървиш 20г. назад и само за една година да цъфнеш...