Цената на петрола надолу след четирите дни на ръст

Среброто отстъпи с близо 1% от рекордните си за последните 30 г. нива
28 сеп 2010 09:55, Красимир Ангелов
7
Цената на петрола надолу след четирите дни на ръст
Снимка: БГНЕС

Цената на петрола тръгна надолу след четирите поредни дена ръст, след като анализатори прогнозираха увеличение на запасите от бензин в САЩ заради слабото търсене на енергийни суровини в страната.

Според техните прогнози докладът на Министерството на енергетиката на САЩ, който излиза утре, може да покаже, че запасите от бензин в САЩ са стигнали най-високото си ниво за последните шест месеца.

Петролът поевтинява днес и заради подновените притеснения за стабилността на банковата система в Ирландия и Португалия. Те засилиха търсенето на по-безрискови активи, в резултат на което цената на златото с незабавна доставка достигна рекордните 1 300 долара за тройунция в началото на седмицата.

Американският лек суров петрол с доставка през ноември поевтинява с 0,6% до 76,08 долара за барел в днешната електронна търговия. Цената му се повиши с 3 цента, за да завърши вчерашната сесия на ниво от 76,52 долара за барел, по данни на Bloomberg.

Петролът е поевтинял с 4% от началото на тази година.

Междувременно брентът с доставка през ноември поевтинява с 43 цента, или 0,6%, до 78,14 долара за барел по време на днешната електронна търговия. Цената му се понижи с 30 цента вчера, или 0,4%, до 78,57 долара за барел.

Златото с незабавна доставка се търгува с леко понижение до 1 293,60 долара за тройунция, след като поскъпна до рекордните 1 300,15 долара за тройунция в понеделник. Среброто на свой ред поевтинява с 0,8% до 21,25 долара за тройунция спрямо вчерашните си 21,617 долара, което бе най-високата му цена за последните 30 години.

Още новини за суровини

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: петрол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
ЛЕВСКИ-ВАЖНО преди 13 години
важно-ИМА *** ПО БОГАТИ ОТ БЪЛГАРИТЕ - ТРЯБВА ДА ИЗГОНИМ *** ДО КРАК ИЛИ ДА ГИ УБИЕМ ДОКАТО НЕ Е КЪСНО !!!!!!!!!!!!!!ЛЕВСКИ АКО Е ЖИВ ДА ВИДИ КАК ЖИВЕЕМ ЗАДРУЖНО С *** И ТУРЦИТЕ САМ ЩЕ СЕ ОБЕС И!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
0
 
2
 
! Отговори
Бате Ачо преди 13 години
Не имаш грешка от утре пропан бутана скача :( Просто такава тъпотия няма, в момента петрола е на левова равностойност 110-112 лв/ барел и пропан-бутана е на цена както когато петрола беше на цена 170 лв/барел, без да има вдигане на акцизи и др. бензина пак е с леко по ниско ниво от заветните цени от есента 2008 и все пак му се качи акциза с няколко стотинки май общо с 10 ст.
1
0
 
5
 
! Отговори
прост преди 13 години
Д*б* долната ви майка, като цената е нагоре бензиностанциите веднага дигнат цените, а като е надолу промяна никаква...