Македония убеждава Газпром да я включи в "Южен поток"

Според Зоран Ставрески това има голямо значение за бъдещата стабилност на газовите доставки
28 сеп 2010 18:15, Красимир Ангелов
1
Македония убеждава Газпром да я включи в "Южен поток"
Снимка: БГНЕС

Правителството на Македония ще проведе разговори на 1 октомври в Скопие с представители на ръководството на Газпром за възможностите за присъединяване на страната към газопровода „Южен поток“, се казва в съобщение на македонското Министерство на финансите, съобщава РИА Новости.

Цитират се думите на македонския вицепремиер и финансов министър Зоран Ставрески, че „ние (Македония) ще направим всичко по силите си, за да убедим Газпром, че включването на страната в този проект е изгодно както за руската компания, така и за Македония, заради изграждането на транспортен газов коридор през страната или негово разклонение“.

"Това има голямо значение за бъдещата стабилност и сигурност на газовите доставки“, заявява македонският министър.

Проектът „Южен поток“ предвижда газопроводът да минава по дъното на Черно море и през териториите на България, Сърбия, Унгария, Гърция, Словения, Хърватия, Австрия, Италия, с които са подписани междуправителствени споразумения. 

През юни председателят на Газпром Алексей Милер съобщи, че Македония проявява интерес към участие в „Южен поток“ и анализът на възможността за включването й в проекта ще продължи 2-3 месеца.

Още икономически новини от Централна и Източна Европа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: МакедонияЮжен поток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кой ще я иска с тоя барут албанците