Петролът кръжи около 82 долара

Доларът поевтинява срещу повечето водещи валути днес след силното си повишение
Обновена: 28 окт 2010 10:35 | 28 окт 2010 10:35, Красимир Ангелов
0
Петролът кръжи около 82 долара
Снимка: БГНЕС

Цената на петрола кръжи близо до 82 долара за барел в днешната електронна търговия, след като вчера енергийната суровина поевтиня заради притеснения, че Федералният резерв няма да обяви очакваните допълнителни мерки за подкрепа на икономиката след заседанието си през следващата седмица.

Министерството на енергетиката на САЩ обяви в седмичния си доклад вчера, че петролните резерви на САЩ, който е вторият по големина енергиен потребител в света след Китай, са се увеличили значително с най-бързото си темпо за последните четири месеца, предаде Bloomberg.

Според пазарни анализатори търговията на световните финансовите пазари ще бъде предпазлива през следващите дни в очакване на резултатите от междинните избори в САЩ на 2 ноември и решението на Федералния резерв относно паричната политика и мерките за насърчаване растежа на икономиката.

Американският лек суров петрол с доставка през декември се търгува с повишение от 1 цент до 81,95 долара за барел по време на днешната електронна търговия, след като вчера цената му се понижи с 61 цента до 81,94 долара за барел.

Петролът е поскъпнал с 3,2% през тази година, като през последните пет месеца цената му се движи в интервала от 75 до 85 долара за барел, главно под влияние на курса на долара и данните за търсенето на енергийни суровини в САЩ.

Щатският долар поевтинява срещу повечето водещи валути днес след силното си повишение вчера. Към 9: 30 ч. българско време едно евро се разменя срещу 1,3838 долара. Щатският долар поевтинява с 0,5% от началото на днешната валутна сесия, след като поскъпваше през предишните три дни.

Запасите от суров петрол в САЩ са се увеличили с 5,01 млн. барела до 366,2 млн. барела през седмицата до 22 октомври, стана ясно от вчерашните данни на Министерството на енергетиката. Увеличението е най-голямото от юли насам и се оказа значително по-голямо от пазарните очаквания.

Брентът с доставка през декември поевтинява с 8 цента до 83,15 долара за барел в днешната електронна търговия на Лондонската петролна борса. Цената му се понижи с 43 цента, или 0,5% вчера, до 83,23 долара за барел.

Още новини за суровини
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: петрол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари