Веднага след доклада на ЕК спецекипи ще борят корупцията

Главният прокурор и бъдещото правителство вече са говорили за екипите
22 юли 2009 17:42,
19
Веднага след доклада на ЕК спецекипи ще борят корупцията
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата има готовност за създаването на съвместни екипи за борба с корупцията и организираната престъпност.

По този въпрос вече са водени разговори с представители на бъдещото правителство, съобщи главният прокурор Борис Велчев.

Екипите ще са постоянни и ще включват прокурори, дознатели и оперативни работници от ДАНС и МВР. Те ще са подчинени единствено на наблюдаващия прокурор, което ще гарантира тяхната независимост. Лоялността им ще се проверява с детектор на лъжата.

В екипите ще се влиза доброволно, обясни Велчев.

В случай че няма желаещи, ще бъдат избирани най-добрите магистрати, категоричен бе той.

Междувременно депутатите взеха решение за парламентарната комисия, която ще следи дейността на ДАНС.

В нея ще влизат по един представител от всяка парламентарна група. Председателите ще се сменят на ротационен принцип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Аре да видим дали ще има възмездие за Доганоглу или например за хъхрещите бъндити, които ежедневно нападат влаковете с градушка от камъни... защо ли не вярвам да стане?
17
0
 
1
 
! Отговори
Закъснял преди 14 години
Чета реплики към постинг на Карина, а не виждам нейното мнение. Дали е имало повод за бан?
16
0
 
1
 
! Отговори
DUBLIN преди 14 години
Ne razbirate li 4e sad i prokurature v Korumpestan igraiat nai golemiat tsirk i sveta-ot kolko godini nasam te VSE SA GOTOVI DA POVEDAT BORBA S PRESTAPNOSTTA- a rezultatite gi vijdame vsi4ki,tselta e edna-da se laje,usukva i pe4eli vreme za da moje da se krade mnogo i da posledno-tejko i na tazi darjava s tezi sad i prokuratura.
15
0
 
1
 
! Отговори
до карина преди 14 години
След като стана модерно да се говори за бивши агенти на ДС, искам да попитам дали в семейство Прокопиеви има такива ?Нека карина, която е 'експерт' по много и, да ми отговори на питането !
14
0
 
1
 
! Отговори
до карина преди 14 години
А не е ли най-добре да се види кое е вярно чрез детектора на лъжата ?Какво мислиш, карина ? Или ще кажеш, че това не се приема като доказателство в съда ? Ами тогава да се направят промени в НПК в тази насока и перачите на пари ще станат ясни !До преди няколко месеца дори нямахме приет закон срещу прането на пари и това 'явление' не беше записано като престъпление в НПК от един по-предишен министър на правосъдието, който се хвалеше с писането на нов НПК... Не е ли странно всичко това ? Или май парите вече ги изпраха и якичките са бели ?
13
0
 
1
 
! Отговори
Гамизов и Прокопиев преди 14 години
А ако Гамизов казва истината ?Аз очаквах от 'дневник' и 'капитал' да видя някаква статия за кражбата в 'диамант' - Разград преди години и последвалите съдебни дела, свързани с тази кражба, но за съжаление не видях никакви 'новини' за това събитие !Някой може ли да каже в кой брой и от коя дата мога да видя в тези вестници нещо, написано за тази кражба ? Това в случай, че съм пропуснал нещо ...Ако се окаже, че наистина няма никакви 'новини' за тази кражба в тези вестници, то ът, който възниква е : Защо нищо не се пише за това ? Не трябва ли медиите обективно и безпристрастно да отразяват 'новините', вкл. и лошите ? Или умишлено нещо се прикрива ? Ако е така, тогава за каква обективност и почтенност може да се говори ?
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Екипът на Катани свири сбор. Само да се изясни, кой ще е Катани, тоя май липсва като кадър.
11
0
 
1
 
! Отговори
ГЕШЕВ преди 14 години
първо изчистете корумпираните от ваще организацйи !
10
0
 
1
 
! Отговори
Azrel преди 14 години
A ve tia ne sa li sashtite deto veche poveche ot 2 GODINI ia boriat taia pusta korupcia :))))))) xaxaxa segichka shte ia sboriat!!!!!!!!!!!!!
9
0
 
1
 
! Отговори
леля Ема преди 14 години
Ариел Шарон не е ли вече покойник?
8
0
 
1
 
! Отговори
дон ошвили преди 14 години
Вижте ги двама ГОЛЕМИ БОРЦИ !!!!!!!!! Вярвате ли им ?????? Внуче на партиино величие и довереното задниче на серГЕЙчо!!!!! Проатурата и ДАНС , назначени от серГЕЙчо ще го ряазследват,борят и затварят :))))))))))) Майтап бе Уили,голям майтап на наш *** , което си е живо .......е..б..а..н..е..!!!!!!! Да са ни честити борците - гей категория :))))))))))))
7
0
 
1
 
! Отговори
Ариел Шарон преди 14 години
Няма да стане тая работа Лельо. ББ използва тез обещания като инструмент да влезе във властта. Нещо като Симеон Втори с 800те дни и Първанов с вдигането на заплатите, помниш ли? Това, което със сигурност е положително, според мен разбира се, е, че Доган и Станишев са в трета глуха :)))
6
0
 
1
 
! Отговори
Тошо преди 14 години
Щях да напиша нещо, но видях че 5 вече го е написал. Жалко за балъците, които вярват че мутрата Бойко оплетена и с комунистите и с наркокналите ще бори престъпността.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Гарван гарвану око не вади...не знаете ли?!?!?!
4
0
 
1
 
! Отговори
леля Ема преди 14 години
Къде е обещаното възмездие? ББ, искаме да върнеш на държавата царските имоти и парите от тях да ги дадеш на онкоболните, да вкараш в затвора Станишев, Доган, слузестия Софиянски, Костов, Симеон2, Р.Петков, Р.Овчаров, Натка, Бакърджиев, Големия Маргин и всички останали престъпници. Веднага!
3
0
 
1
 
! Отговори
Мрънчо преди 14 години
Ако сега вкараме в затвора някои политици от тройната коалиция ЕК ще погледне с друго око на България.
2
0
 
1
 
! Отговори
Кирил Софииски преди 14 години
Ало зальохавия! Докога ще ни правите на пияни калинки?!?Кои е този нашенски магистрат които да не е вътре в играта?!?! Ще ми е интересно един да се намери , пък и резултати някакви да има от работата му! Това значи ,че първо трябва да върне ресто на парите които е взел.А нали всички знаят , чене е хубаво да вземеш за нещо пари и след това да се отметнеш! А сега да видиме ,кои ще е този които пръв ще върне ресто на разбоиниците!Трябва и някаква работа да свършат сега ! Интересно ще стане !
1
0
 
1
 
! Отговори
this time преди 14 години
Дано стане нещо по-добро този път.