Среднощна гонка приключи с арест на автокрадец

Екшънът се разигра в нощта на 21 април в София
22 апр 2010 11:57,
21
Среднощна гонка приключи с арест на автокрадец
Злощастният автоджамбазин се забил в стълб. Снимка: МВР

Автокрадец бе задържан след среднощна гонка с полицаи в София, съобщиха от МВР.

Към 3 часа в нощта срещу 21 април патрулиращи в жк Дружба полицаи опитали да спрат за проверка джип БМВ Х3. Шофьорът обаче не се подчинил, рязко увеличил скоростта и дори се опитал да блъсне полицейската кола, като направил рязък обратен завой и се насочил срещу нея.

До сблъсък обаче не се стигнало и преследването продължило. Полицаите повикали подкрепление, а районът бил блокиран.

При гонката шофьорът на БМВ-то не успял да овладее колата и се блъснал в уличен стълб, след което излязъл навън и се опитал да избяга, като не се спрял дори и след предупредителен изстрел във въздуха.

В крайна сметка униформените го настигнали. След кратка схватка с беглеца той бил арестуван. 29-годишният А. Ц. – Главата, е известен на полицията. Той е регистриран за множество автокражби, осъждан е.

При огледа на джипа полицаите установили, че под регистрационните табели са монтирани други – със словенска регистрация, а българските съответствали на лек автомобил “Рено Туинго”, обявен за издирване.

Собственикът на реното бил разпитан и потвърдил, че табелите изчезнали от колата му, която предната вечер паркирал пред дома си. Приблизително по същото време от кв. ”Лозенец” бил задигнат и джипът със словенска регистрация.

Криминалистите открили и използвано от А. Ц. ауди. От него и от жилището на автокрадеца са иззети 13 мобилни телефона, 15 СИМ карти, 16 заготовки тип “меча лапа”, комплект ключарски инструменти и голям брой ключове за различни марки автомобили.

Материалите по случая са докладвани в Софийската районна прокуратура. А. Ц. е задържан за 72 часа, повдигнато му е обвинение за кражбата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
kvartalen преди 14 години
pusnete debelia..ima deca da hrani...a vie go dokarahte do tuk gospoda ministri
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Този вече го пуснаха, бил приятел на ББ.
15
1
 
1
 
! Отговори
9966 преди 14 години
И СЕГА КАКВО-НИЩО.
14
0
 
0
 
! Отговори
брей преди 14 години
бре на тоя зашо му крият именцето бре и на мене ми викат ГЛАВАТА ама не съм А.Ц и не съм криминално проявен така че господа пишете му името и приятели не съм аз крадец а този 29 годишния го отрепете няма нужда да тъпче земята
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Точно в града с джип - няма да избяга, освен ако полицаите просто не искат да го хванат.... В града ще им избяга с мотор...ако ме го гонят "Сигма".. Със мощен джип ще им избяга по магистралата но пък там ще го пресрещнат на следващия пътен възел.. През деня в града може да им избяга с кола... но ако не я остави навреме - пак ще го хванат. Това е валидно ако Ушев иска да хване тоя дето бяга..
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Полицаите не гонят те пресрещат , карат зад теб и те изнервят и ти почти винаги се дъниш сам отделно на следващата те кола е по-лесно ти някакси и чистиш и показваш пътя попадне ли в преследване и да е в града особено през ноща 90% бандюгата е изгорял защото много коли тръгват да го търсят и тои няма как да не попадне в засада
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тоя пишман крадец сигуно го е яд най-много, че аверите му се присмиват, че с джип не е успял да избяга от опелчетата на полицаите.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ей такива чистачи на *** най ги обичам да се подиграват със собствената си родина.
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе натиснали са го от някоя банка и човека какво да прави ще краде
8
6
 
7
 
! Отговори
Див Петел преди 14 години
А па аз ква голяма шопска салатка съм си спретнаааааал..... и ракийката ми е умрела от студ в камерун. Мъка, мъка, мъка....
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
от вашето излиза, че крадците са и играли да монтират словенските табели под фалшивите номера.
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"че под регистрационните табели са монтирани други със словенска регистрация, а българските съответствали на лек автомобил Рено Туинго, обявен за издирване." - с това изречение веропятно сте се опитали да кажете, че "полицаите установили, че РЕГИСТРАЦИОННИТЕ ТАБЕЛИ, С КОИТО СЕ ДВИЖЕЛ ДЖИПА, СА МОНТИРАНИ ВЪРХУ ОРИГИНАЛНИТЕ. ДЖИПЪТ Е СЪС СЛОВЕНСКА РЕГИСТРАЦИЯ, А ФАЛШИВИТЕ БЪЛГАРСКИ РЕГ. ТАБЕЛИ СА ОТ "РЕНО ТУИНГО", ОБЯВЕНО ЗА ИЗДИРВАНЕ..."
5
3
 
18
 
! Отговори
palqk преди 14 години
тия с джиповете са ми много смешни палячовците,мислят си че като карат джип са хванали господ за ...... ама са си селянчета прости до един
4
4
 
18
 
! Отговори
vetrilo преди 14 години
aide ve4e da postreliat po tiah malko de !!!!!!! tozi kele6 si pla6ta na prokurori i sadii za da krade postoianno koga 6te gi utrepat tia be do pensia li 6te kradat????
3
0
 
23
 
! Отговори
ЗОРО преди 14 години
ЩОМ НЯМА ВЛАСТ ИМА МЪСТ И ТЯ Е ЗВЕРСКА НО СПРАВЕДЛИВА
2
0
 
48
 
! Отговори
! преди 14 години
Цитирам:"29-годишният А. Ц. Главата, е известен на полицията. Той е регистриран за множество автокражби, осъждан е."А защо не е в затвора?Кой го е пуснал?Сега да плати щетите, и да лежи на мястото на крадеца!
1
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мръсни ***, такива не мрът при катострофи а невинни гинат!