Разгневен мъж от Банкя стреля по екип на ЧЕЗ

Екипът бил изпратен заради кражба от подстанция
14 юни 2010 16:45,
83
Разгневен мъж от Банкя стреля по екип на ЧЕЗ
Снимка: БГНЕС

Гражданин е отправил заплахи за саморазправа и е стрелял по време на оглед на аварирал трафопост на ЧЕЗ в гр. Банкя, съобщиха от дружеството.

Аварията е възникнала вследствие на опит за кражба на съоръжения от подстанцията.

Въпреки че служителите на компанията са се представили, показали са служебния автомобил и са обяснили причината за присъствието си, гражданинът ги е заплашил, след което е възпроизвел няколко изстрела.

Няма ранени или пострадали. За инцидента са уведомени органите на реда.

В периода 11–13 юни 2010 г. на територията, обслужвана от ЧЕЗ - България, са извършени осем кражби на електроенергийни съоръжения. Засегнати са общините София, Брезник, Трън, Перник, Червен бряг и Луковит.

В резултат на посегателствата е прекъснато електрозахранването на над 157 абоната в цяла Западна България, а нанесените щети са на обща стойност 15 250 лв.

Най-много абонати (150) са били оставени без електрозахранване в село Кошарево, община Брезник, поради кражба на 150 метра проводник, станала на 11 юни 2010 г.

Кражбата, нанесла най-голяма финансова щета на ЧЕЗ през изминалия уикенд, е на стойност 10 000 лв.

Разбит е силов трансформатор в село Брестe, община Червен бряг, вследствие на което без електрозахранване е останала помпена станция на ВиК.

"Въпреки непрестанните опити на ЧЕЗ да намали броя на посегателствата към електроенергийни съоръжения кражбите продължават да бъдат ежедневие.

За съжаление потърпевши сме не само ние, но и самите потребители, които понасят ред неудобства не по наша или тяхна вина.

Още по-лошото е, че в много случаи опитите за кражба застрашават живота както на самите извършители, така и на нашите аварийни екипи, отзовали се на сигналите за аварии", коментира Росен Йорданов, директор „Експлоатация и поддържане“ в "ЧЕЗ България" АД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Хора не се дразнете един друг а се обидинете като *** и не плащайте всички тока - това е спасението - на мен евн ми надписа 600лв- след ходене по -мъките се окозало грешка -егати грешката !!! Защо никога не грешат надолу ?? ЕРД и Банките са хайдуците в таз държава!!!
73
1
 
3
 
! Отговори
м преди 13 години
Евала човеко! СТреляй ги,с каквото можеш.Това заслужават.Щом няма оправия..така да е.Вдигнали цените,като за световно,че искат да са изрядни гражданите.*** такива.
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Банкя може всичко може
71
0
 
4
 
! Отговори
ARTstr8 преди 13 години
Браво , трябва да излезем всички да стреляме, щом държавата допуска само КАРТЕЛНИ фирми да ни шантажират във всичко !!!
70
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом не е споменато името на извършителя и че не е арестуван, глобен или санкциониран по някакъв начин в новината, значи 99% е ***. А и те са основните крадци на ток, и най-вече те имат навика да действат толкова първосигнално и нагло. Пък и само те и депутатите ни се радват на безкрайни привилегии и липса на отговорност в смотаната ни родина.
69
2
 
3
 
! Отговори
stg преди 13 години
абе не мисля че причината за високите цени на тока са в ЕРП, да те искат да печелят разбира се, иначе за какво ще са тук но е твърде лесно да бъде контролирана тяхната печалба
68
0
 
19
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Спреха задължителната казарма и ето резултат - населението не знае как да борави с оръжие и пропуска цели.
67
2
 
5
 
! Отговори
до 71 преди 13 години
Ами кой плаща кражбите бе, тарикат?
66
6
 
4
 
! Отговори
71 преди 13 години
Когато вземеш да произвеждаш, пренасяш и продаваш ел-енергия тогава ще казваш колко ще струва! Като ти е скъпо - ще пестиш или се пробвай да си светиш с бяла газ и се топли на дърва и въглища - да видим тогава скъп ли е тока!
65
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако знам как и аз ще крада ел,енергия, защото въпроса с цената и е престъпление спрямо народа.
64
2
 
8
 
! Отговори
до68 преди 13 години
Ами докато работим за 400 кинта - няма кои да ни дава повече! Заплатите нарастват когато им недостиг на работна ръка...
63
5
 
5
 
! Отговори
Капиталиста преди 13 години
Не разбрахте ли ,че няма по лош стопанин от държавата анонимният да върви при Уго Чавес всичкото увеличение отива за държавните играчи по веригата НЕК , ПРЕНОС Държавните Тецове и тн , ЕРП тата са последната дупка на кавала ,на тях им праскат някакъв % печалба и не могат да мърдат от него .Вънка държавата от енергетиката . Ама не им изнася,
62
3
 
7
 
! Отговори
емигрант преди 13 години
Само така.Аз ако се прибера някоѝден и аз ще ги подкарам.България е с наѝ скъпия ток в света,ако съпоставим киловат час и минималната заплата.Вие сте мазохисти в Бг.
61
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко Борисов ще го призная тогава и само тогава, когато национализира енергоразпределителните дружества.
60
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
браво ..така трябва дас се посрещат тия печелбари ..
59
1
 
16
 
! Отговори
Men преди 13 години
"служителите на компанията са се представили, показали са служебния автомобил" ХАхахахахахха, със служебен автомобил ли се легитимират вече? И аз искам така да се легитимирам, а не с някаква *** служебна карта
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е смешно, 58, и аз си помислих за него. Още повече не се споменава име...
57
1
 
9
 
Отговори
SOHG преди 13 години
Абе кой ви каза, че крадец е стрелял по екипа на ЧЕЗ. "Разгневен гражданин" не ми звучи като крадец, особено след като случката се разиграва по нощите. Така както е написана статията ми звучи като да си е бил вкъщи и тия мишоци да са щъкали около трафопост, намиращ се до нечий дом...
56
0
 
2
 
! Отговори
пух преди 13 години
Дейността на едно предприятие не е само за първоначална инвестиция, а и за поддръжка, за заплати, осигуровки, нови технологии. Ако шефа на ЧЕЗ е бъркал в кацата за себе си, това може да се разкрие. което не означава, всеки да тръгне да приватизира преносната мрежа? Ако ти си оставиш колата на пътя, трябва ли някой да дойде и да ти я открадне, ако няма бомба в нея или не стоиш с автомат?
55
1
 
2
 
! Отговори
пух преди 13 години
Ако оправдаваш крадеца, тогава ще ме оправдаеш и мен, ако поставя ел.ток, като в концлагер по оградата на имуществото си и се надене някой приватизатор? Тогава излиза, че щом всеки крадец е оправдан, то всеки окраден е виновен? Ами направо да си правя собственна централа и ако някой припари в къщата и двора ми (без инкасаторите), направо да го пращам в рая, от кеф? Ако всеки ще е за себе си, а не като държава, тогава ще е голям зверилник. А мога да намажа оградата с очистителни и ще се осе...е?