Длъжници на E.ON млатиха екип, дошъл да им спре тока

Инцидентът станал в ромската махала Максуда във Варна
2 сеп 2010 15:40,
279
Длъжници на E.ON млатиха екип, дошъл да им спре тока
Техник на Е.ОН държи тухла, с която е замерян. Снимка: Е.ОН

Живеещи в ромската махала Максуда във Варна нападнаха служители на Е.ОН, които отишли, за да спрат тока на длъжници.

В сряда техниците трябвало да прекъснат електрозахранването на 28 некоректни клиенти, живеещи на улиците „Огражден” и „Огоста”. Те дължали на компанията общо 81 000 лева.

„Длъжниците са изключвани многократно, но всеки път намирали начин да се включат или присъединят неправомерно към мрежата“, отбелязват от дружеството в съобщение до медиите.

Сега, въпреки че компанията очаквала проблеми и на мястото имало и представители на полицията, и охранители от частна фирма, не се разминало без агресия и остри реакции от живеещите в махалата.

Щом екипите на Е.ОН пристигнали на мястото и започнали работа, около тях се събрали 70-80 души.

Те започнали да заплашват техниците, че ще ги свалят с камъни от стълбовете, а малко по-късно пристъпили и към конкретни действия.

На мястото били повикани допълнителни екипи на Трето РПУ, а електромонтьорите били изведени от мястото на нападението, без да успеят да довършат работата си, но един от тях е пострадал.

„Хвърляха парчета тухли по техниката и по нас, докато бяхме на височина 9-10 метра. Парчетата удряха коша на вишката, а едно от тях ме удари от лявата страна, в областта на ребрата”, разказва пострадалият електромонтьор.

Тъй като участък от електроразпределителната мрежа ниско напрежение е останал необезопасен, се е наложило да бъде изключено отклонението от мрежата, което захранва некоректните абонати.

Така обаче освен 28-те длъжници, без ток останали и някои коректни клиенти. Компанията ще ги компенсира за времето, в което са били без ток, като ще приспадне от сметките им консумация в размер на 200 киловатчаса.

Днес служителите на Е.ОН ще продължат работата си в присъствието на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още по темата: некоректни клиенти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 13 години
Не знам кои трябва да се застрелят първи? 40 години се мъча и мисля, че нещо в тази държава може да се промени - НИЩО. БЯГАЙТЕ - КОЙТО МОЖЕ ДА СЕ СПАСЯВА ЗАД ГРАНИЦА -далеч от тези мирлизливи ***!!!
267
0
 
1
 
! Отговори
м преди 13 години
Те,тези където откачан тока не са виновни ами тези,където ги управляват.Заслужават камъни по главите ама както знаят.Скъперници долни.Само влачат пари от хората.
266
2
 
0
 
! Отговори
111 преди 13 години
do 275 posmali malko,,,izgorqla ti e glavata..
265
0
 
2
 
! Отговори
az преди 13 години
malko im e izgoriha mi komputarat plazmata kafema6inata furnata frizera boilerite lampi i luni4ki a peralnjata mi vseki mesec e na remont i pla6tam edni smetki kosmi4eski *** mrasni namerihte si maistorite
264
1
 
4
 
! Отговори
Мери преди 13 години
Ами като гледам каква *** сме, и каква пумия се носи от години и се приема за нормално и "яко" от подрастващите бих заключила, че Хитлер е бил пророк и е трябвало да прочисти де що може Съжалявам, че трябва да го кажа но е така.В последните 20 години се работи целенасочено за унищожението на моралните ценности по тези ширини, а без тях сме като стадо водено на заколение,на където е гегата- натам пасем... а дискриминацията -ТЯ е друго нещо и обслужва други интереси.. нарушавайки нашите права
263
1
 
3
 
! Отговори
ДО ДАНИЕЛА -267 преди 13 години
ако Хитлер, беше поживял още малко нямаше да си на този свят, понеже плана му е бил да избие не само Евреите и ***, но и Славяните в което число попада и Българският народ. Алоооо Расистите прочетете малко история, че като ви гледам коментарите сякаш сте проспали тези часове или сте били заети да се напушвате, дрогирвате и алкохолизирате, ааа и да пишете просташки коментари- направо смях в залата....
262
1
 
2
 
! Отговори
Gacko преди 13 години
Никой нищо няма да направи по въпроса, така че можете само да си пишете колкото си искате. Българите само на приказки са силни. Историята го е доказала.
261
0
 
4
 
! Отговори
МоРсКи преди 13 години
Много се надявам по-скоро да ги изринат от там.. лично ще присъствам да помагам с каквото мога да се махнат по-бързо от там и с повече бой!
260
0
 
13
 
! Отговори
Обамчо преди 13 години
Решението е само едно: *** !
259
1
 
6
 
! Отговори
Даниела преди 13 години
Ако сме в нормална страна викат жандармерията и ги чупят от бой , гадни, гнусни *** ! на 25ти септември ще има протест за равни права и задължения в България ,пред ндка
258
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми и ЕОН да им хвърлят камъни.
257
2
 
4
 
! Отговори
Даниела преди 13 години
да беше поживял още малко хитлер ...
256
0
 
1
 
! Отговори
ТАД за 250 ! преди 13 години
Радвам се, че и друг го е измислил, а за някои с повече от 2 деца единични случаи може да има президентски поощрения. Толкова е лесно!
255
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да ги убием тези гадни *****али. и помощи от нас и ток пак от нас.АМА НАЛИ СА ЕЛЕКТОРАТ. ИЗБОРИ ИДАТ КАКВО ДА СЕ ПРАВИ. ДЕПУТАТИТЕ СИ ГИ ПАЗЯТ.
254
0
 
9
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Ако се налага, да се направят специални МЕЦ (*** електроцентрала) където кралите ток *** по 12 часа в денонощието да въртят динамото и да произвеждат ток, докато изплатят откраднатото !!! Който се пипка и не върти достатъчно усърдно - камшик !!!*** не са хора и не трябва да се третират като хора, те са по-долу и от животни !!!
253
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 13 години
248 - не обиждай някогашните милиционери, защото ако преди 30 години се бе случило нещо подобно, те така щяха да смажат ***, че гъгнивите *** после нямаше да си помнят и имената !!!249 - точно така - всеки *** крадец на ток - в мината - да копае въглища по 12 часа на ден, докато си изплати дългът, ако откаже да работи - никаква храна - докато се разработи или докато умре от глад !!!
252
5
 
0
 
! Отговори
me4o planeta payner преди 13 години
tova e 4ista proba deskreminacia sreshtu romskata obshtnost!!!
251
1
 
7
 
! Отговори
Петър преди 13 години
А с какво са се занимавали ушевите ***, докато *** *** са обстгрелвали с павета служителите на ЕОН?И защо няма арестуван нито един ***, при положение, че кражбата на ток и нападенията над служебни лица са престъпления?Цветанов, *** к.рво - ОТГОВАРЯЙ !!!!
250
0
 
6
 
! Отговори
Георги преди 13 години
*** не плащат. Но и да не забравяме , че при избори точно това им обещават от БСП и ДПС. Бой и интеграция , интеграция и бой им трябва.
249
0
 
12
 
! Отговори
Петър преди 13 години
ЦЕКО - аре вземи се в ръце. покажи им на *** как гази БТР-а.Ей *** - че ви правиме АФГАНИСТАНЦИ *** крастава!