Хванаха мъж, ограбил три деца в Шумен

Той им взел мобилните телефони и 3 лева
2 сеп 2010 12:10,
27
Хванаха мъж, ограбил три деца в Шумен
Снимка: БГНЕС

39-годишен мъж е задържан за грабеж на мобилни телефони и пари от деца в Шумен, съобщиха от МВР.

Той е криминално проявен, осъждан за кражби и грабежи.

Грабежът е станал на 30 август  в парк “Кьошковете” в град Шумен. Потърпевши са били три момчета, две от тях на 14 години, а третото – на 13 години. Мъжът им отнел мобилните им телефони –  “Моторола”, “Нокиа” и LG, и сумата от около 3 лева.

Пред полицейските служители децата обяснили, че отишли на разходка в парка.

Около 15,30 часа при тях дошъл непознат мъж на около 35-годишна възраст, със сива риза, с набола брада и татуировка на ръката и им поискал цигари.

Те му обяснили, че не пушат, и тогава той поискал да му дадат парите, които носят.

След като прибрал паричната сума, той поискал да му дадат и мобилните си телефони.

Непознатият мъж се оттеглил по пътека към гората, като преди това заплашил децата да не подават сигнал в полицията.

В хода на разследването криминалистите изяснили алибито на лица от криминалния контингент, отговарящи на посоченото описание, склонни към извършването на подобни прояви, след което задържали извършителя на грабежа. 

В края на месец юли и началото на август той е бил задържан в Районно управление “Полиция” – Шумен, като извършител на противозаконни отнемания на леки автомобили ВАЗ, които изоставял, а от автомобилите отнемал акумулатори и CD уредби, припомнят от МВР.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
10
 
39
 
! Отговори
РАЗБИРАТЕЛ преди 13 години
ТАМ НАБЛИЗО СЕ НАМИРА ЗООЛОГИЧЕСКАТА ГРАДИНАПУСНЕТЕ ГО ТОЯ ЗА ЕДНА НОЩ ПРИ МЕЧКИТЕ ДА СИ ПОИГРАЕ
25
9
 
39
 
! Отговори
пак преди 13 години
Мъжът пак ли е с инициали Г.З. И ПАК ЛИ ИЗВЕСТЕН НА ПОЛИЦИЯТА????Защо тези "известни" хора спокойно се доближават до децата ни?Защо във всяко отделение на МВР няма ТАБЛО НА ИЗВЕСТНИТЕ?Ако има,аз лично всяка седмица ще преглеждам ИЗВЕСТНИТЕ-ще ги снимам и ще предупреждавам децата си!Защо полицията не си направи труда да разпространи физиономиите на тези ИЗВЕСТНИ в училищата от 15 септември,като превантивна мярка!?Не искам децата ми да треперят от анонимни Г.З.-ТА,защото вече ми писна!!!!!!!!!!
24
9
 
35
 
! Отговори
mell преди 13 години
mdaaa...i sega kakvo ???? kolko godini zatvor ???? 5-10 g ????a onezi pomiyari, koito gi havanaha v hotelskata staya da bludstvat s maloletnite momcheta po na 14 -15 g. ??? pusnaha gi za 500 leva !!!!!!!!!!tapi smotanyaci................
23
10
 
33
 
! Отговори
SCARFACE преди 13 години
Toq trqbva da go raztrelqt publichno
22
9
 
33
 
! Отговори
ivo преди 13 години
asum za glasuvaite jora da go nakazem
21
9
 
32
 
! Отговори
ivo преди 13 години
triabva da go nakazem toia *** da vzemem zakona v naci ruce i do go naebeme jubavo
20
8
 
35
 
! Отговори
:) преди 13 години
тъмно зелен! :)имаше 1 виц за в ЮАР - за да няма вече расизъм (бели и черни) всички ще са зелени! и така 1 автобус закъсал докато се изкачвал по 1 склон и шофьорът на буса заповядал: "Я, тези - *** пътници да слизат веднага и да бутат автобуса докато стигнем!!!"
19
9
 
38
 
! Отговори
sa60 преди 13 години
*** мизерника
18
9
 
37
 
! Отговори
Angry преди 13 години
3 лева, ха-ха-ха-ха-ха, само срещу тия може да се бори "родната полиция" ...
17
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ръцете на крадците се режат само в Исляма. Мюсюлманин ли ставаш или мислиш че най справедливите закони са в исляма.
16
9
 
47
 
! Отговори
.... преди 13 години
Срещу деца е много лесно. Ама пък и престъпниците ги боли фара.....нали няма да идат в затвора. В тая държава всичко е наобратно. Възрастни мъже изнасилват и ограбват деца и никво наказание....защо ли после бащата да не ги трепе такива..?!?
15
9
 
49
 
! Отговори
ямамото преди 13 години
От много време ми се иска да се случа наблизо,когато някой нападне дете,но като нямам късмет.....
14
10
 
48
 
! Отговори
11 преди 13 години
Цецо, кога ще започнем да прилагаме Наказателния Кодекс?! Кога Цецо... Кога?! Там всичко си пише..."чл.198..." Хайде стига вече медузи, дупета и дупендери... изринете мършата отдолу!!!! Боли ме фара мен че Пръчо Пръчистия е изпрал 1млн за построяване на кошара за диви лебеди, когато ей такива глумпери ще тероризират децата ни!!!
13
12
 
32
 
! Отговори
harakiri преди 13 години
v tozi smotan grad, v tozi smotan park e svartalishte na hora s netradicionna sexualna orientacia i blagata prosto sa preminali ot edni race v drugi, niama da se uchudia, ako se okaje, che obarnite sa leko murgavi ili ot drugi tradicionni malcinstva. po povod tozi grad vinagi vazniklvat samnenia otnosno istinite.
12
9
 
42
 
! Отговори
Николай преди 13 години
Супер голямо "страшилище" е бил тоя! Срещу дечица и най-долната наркоманска *** се мисли за велик. С нетъпрение чакам момента, когато някой *** като тоя ще дойда да ми иска пари и мобилен телефон, та поне да знае за какво съм го бил
11
9
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чл. 198. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) Който отнеме чужда движима вещ от владението на другиго с намерение противозаконно да я присвои, като употреби за това сила или заплашване, се наказва за грабеж с лишаване от свобода от три до десет години.
10
9
 
38
 
! Отговори
hoti преди 13 години
Голямите риби сами ще си стегнат примката. Трябва тази държава да тръгне на някъде. До кога ще тънем назад? Трябва да се тръгне от някъде. Големите крадци който ограбват държавате не ходят да крадат на хората от домовете а дребните крадци се занимават с това. За това е по- добре да ги хванат първо тях.
9
9
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хубаво е че са го хванали, но най-вероятно ще го пуснат - имат си стандартна реплика: "деянието е с малка обществена опасност и незначителни щети". Но има и друго - хващат тези с по трите лева кражби, а онези които крадат милиони минават за велики политици, пазители на етническия мир, защитници на социално слабите и т.н.
8
11
 
44
 
! Отговори
police_pk преди 13 години
Добре след като е задържан, защо не му е повдигнато обвинение? Просто на някой хора не им се занивама и само си играят с тях. Хванат е в ареста за 24,36 или 72 часа и след това ще бъде освободен. Кога ще почнат и българските полицаи да си вършат работата като колегите от Германия, Франция, САЩ. Там законите са си закони и всички ги спазват а не само определени лица като тук.
7
11
 
43
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Кога управляващите ще разберат, че мястото на бандитите е по затворите?Животът и собствеността на хората са неприкосновени по Конституция, защо държавата не защитава правата ни?