Мамят дядо с 10 бона

Пак схемата "катастрофа с жертва"
15 сеп 2010 12:53,
25
Мамят дядо с 10 бона
Снимка: БГНЕС

85-годишен мъж от великопреславското село Троица е измамен с около 10 000 лева, съобщиха от полицията в Шумен.

Пред полицейските служители възрастният човек обяснил, че около 12,00 часа във вторнк на стационарния им телефон се обадил непознат, който се представил за служител на МВР.

Той обяснил, че техен близък е виновен за катастрофа, в която е починало дете, и за да бъде освободен, трябва да бъде платена сумата от 10 000 лева. След това му заявил, че ще изпрати човек, който да получи парите.

Не след дълго пред дома им дошъл млад мъж с нормално телосложение, облечен с тъмен панталон.

Пред входа на къщата го чакала 78-годишната съпруга на възрастния мъж. Младият мъж попитал къде се намират парите, а жената му обяснила, че съпругът й ги брои в дома им.

Мъжът влязъл в къщата да вземе сумата от 10 000 лева. Взел несесера, в който се намирави парите, след което напуснал дома на възрастните хора.

Два часа по-късно те установили, че са измамени, и подали сигнал в полицията. По случая работи Районно управление – Велики Преслав. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: Шумен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 13 години
ЩЕ ВЗЕМЕТЕ И ПОСЛЕДНИЯ ИМ ЗАЛЪК ОТ УСТАТА ИМ. РАБОТИЛИ СА ТОЛКОВА ГОДИНИ И СА СИ ПЛАЩАЛИ И ДАНЪЦИ И ВСИЧКО И ТЕЗИ ПАРИ ИМ СЕ ПОЛАГАТ. И ЗА ВАШЕ СВЕДЕНИЕ ЩЕ ВИ КАЖА САМО, ЧЕ ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ Я ИМАМ ПРЯКО ОТ ТЯХ. СПРЕТЕ ДА КОМЕНТИРАТЕ И СИ ГЛЕДАИТЕ ВАШИЯ ЖИВОТ И ВАШИТЕ ПАРИ, А НЕ ЧУЖДИТЕ. ТИПИЧНО БЪЛГАРСКАТА ЧЕРТА ДА РАЗПРЕДЛЯТЕ ЧУЖДИТЕ ПАРИ!!! НА СЕЛО Е ЛЕСНО ДА СЕ ЖИВЕЕ, ЗАЩОТО СИ ГЛЕДАТ ВСИЧКО И ЗАДЕЛЯТ, АКО НЯКОИ СЕ ОПЛАКВАТ НЕ ПОСТАВЯИТЕ ВСИЧКИ ПОД ЕДИН ЗНАМЕНАТЕЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
24
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 13 години
ДАНЪЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА ДОСТАТЪЧНО ВИСОКИ, НО СИСТЕМАТА НИ ЗА РАЗПРЕДЕЛЯТ. АКО ВИЕ СТЕ ПРЕЖИВЕЛИ ТОВА КОЕТО ТЕ ВАМАТА, НИКОГА НЯМА ДА КАЖЕТЕ ТЕЗИ НЕЩА. ЕДИН ПЪТ НЕ СА НИ КАЗАЛИ, ЧЕ НЯМАТ ПАРИ. НО СА СПЕСТЯВАЛИ, ЗА ДА НЕ НЕ ЗАТРУДНЯТ СЕМЕЙСТВОТО СИ СЛЕД КАТО ПОЧИНАТ, КАКТО СЕ ИЗРАЗИХА ТЕ. СПРЕТЕ ДА ГОВОРИТЕ БЕЗУМИЦИ, ЧЕ СА ДАВАЛИ ПОДКУП И КАКВОТО И ДА Е, ЗАЩОТО ТЕЗИ ХОРА НЕ ЗНАЯТ КАКВО Е ТОВА И СА ИЗЛЪГАНИ, ЧЕ ВНУКЪТ ИМ Е В БОЛНИЦА И ПАРИТЕ ТРЯБВАТ ЗА ЛЕЧЕНИЕТО МУ.
23
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 13 години
МНОГО СТЕ КОМПЕТЕНТНИ ВСИЧКИ ТУК. ТЕЗИ ПАРИ СА СИ ГИ СПЕСТЯВАЛИ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ГОДИНИИИИ, ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА СЕБЕ СИ САМИ И ТОВА ГО ПРАВИ ДЪЩЕРЯ ИМ!!! ТЕЗИ ПАРИ НИКОГА НЯМА ДА БЪДАТ НАМЕРЕНИ, ЗАЩОТО В ПРОСТАШКАТА НИ ДЪРЖАВА НЯМА ЗАКОНИ И НЯМА ПОЛИЦИЯ. А ЗАЩО СТЕ РЕШИЛИ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДАДАТ НА МАЙКИТЕ С ДЕЦАТА И Т.Н. КОИТО СИ Е РАЖДАЛ ДЕЦА ДА МУ МИСЛИ. НА НЯХ НЯКОИ ДАВАЛ ЛИ ИМ Е ДОКАТО СА СИ ОТГЛЕЖДАЛИ ДЕЦАТА.
22
1
 
2
 
! Отговори
Провадийския преди 13 години
За това трябва тези пари ако бъдат намерени, да се раздадат в сирашки домове, а не да се връщат на тия старци, които са се опитали да извършат едно потенциално престъпление.
21
1
 
2
 
! Отговори
Провадийския преди 13 години
Прав си! За това сега страдаме от демогравска криза, защото на младите семейства не искат да дават пари, а на тия пенсионери куп отстъпки и не знам си какво, и се оплакват, че пенсиите са им били малки, на накрая вадят 10 бона. Как става това? И това не е единичен случай.
20
1
 
2
 
! Отговори
jorkata преди 13 години
А ако настина ги е дал е егати будалата 100% е казвал на сина си и на внуците, че все нямат пари еее ето го извода..
19
1
 
4
 
! Отговори
jorkata преди 13 години
Започвам да си мсля, че тези новини с телефонните измами са измислица...
18
0
 
1
 
! Отговори
дядо-хайдутин преди 13 години
да дойдат при мен-ще им дам....цял чувал с гумени....хуйчета,да пъркат надълбоко,и най голямото да хващат,и да си ги ползяат със здраве
17
1
 
7
 
! Отговори
ЗЪЛ преди 13 години
ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ УВЕРЯВАМ ,ЧЕ БГ. ПЕНСИОНЕР Е НАЙ- ТЪПИЯ В СВЕТА.
16
2
 
1
 
! Отговори
протестирам преди 13 години
до 13 Хей хора,не вялвайте на подобни новини -никой не е давал толково много пари,никакви такива грабители няма Старите хора нямат толкова пари,освен това са мъдри хора и имат усет за нравите Описваните безброй случаи са измислени с цел да се издига нивото на МВР -уж много работи,уж успешно работи Ако е вярно-защо не дават имената и снимките на *потърпевшите*
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Днес няма ли новина за Боко Тиквата?Докога ще ви чакам????
14
0
 
2
 
! Отговори
Корупция преди 13 години
А да не говорим, че и това, което "жертвите" правят се нарича опит за корупция и е също толкова подсъдимо, колкото и деянието, което "техният син/дъщеря е извършил/а". Но да не забравяме, ние живеем в България.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 2 е много са мъдри щом дават 10000 за 2мин на непознати и после реват че им били малки пенсийте.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** *** старци
11
0
 
2
 
! Отговори
хакер преди 13 години
...някой е влязал в сайта на "буркан-банк"....
10
0
 
3
 
! Отговори
какво следва,днес.бг преди 13 години
Вчера беше баба..днес дядо..а утре ??
9
0
 
8
 
! Отговори
112 преди 13 години
Добър ден,ние сме от мвр-то синът ви е загазил многоо пригответе 10 000лева да оправим нещата...Тръш! И оня брои ли та брои.. ХАХАХАХ лелелеле тцтцтц.
8
2
 
7
 
! Отговори
Черен циганин преди 13 години
Имал дал . На мен защо не вземат . Или ще ми вземат голия х. у . й.Само така за простите и глупавите бугаристани
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ахахахахахахахахахахахх!
6
4
 
10
 
! Отговори
велики преслав преди 13 години
те по нашия край са така,само реват ,че пенсиите им са малки скранзят са за внуците си ,нека им дърти скъперници