Само 2 бона глоба за полицаите, гаврили се с 15-годишна

Те бяха оправдани по обвинението за изнасилване
Обновена: 7 окт 2010 16:36 | 7 окт 2010 16:35,
271
Само 2 бона глоба за полицаите, гаврили се с 15-годишна
Снимка: БГНЕС

Само глоба от 2 хиляди лева ще трябва да платят бившите разградски полицаи Добромир Димитров и Анани Велев, които бяха уличени в гавра с 15-годишно момиче миналата година. Това реши днес Районният съд във Варна.

Съдът признава двамата за виновни по обвинението в злоупотреба със служебно положение по време на командировката им в курортен комплекс Камчия в периода 9-12 юни 2009 г., но ги оправда по обвинението им в изнасилване.

Според мотивите на съда полицаите са нанесли вреди на непълнолетно, психичноболно момиче. Съдът обаче ги освободи от наказателна отговорност и им наложи само административна санкция.

Димитров и Велев бяха оправдани по повдигнатото им обвинение за осъществени полови контакти с лице, навършило 14 годишна възраст и неразбиращо свойството и значението на извършеното.

Според заключението на експертите потърпевшата е разбирала значението на сексуалните контакти.

Присъдата на Районния съд може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

Още по темата

Историята с полицаите се разигра миналата година във Варна, когато 15-годишното момиче ги е потърсило за помощ, като се е оплакало, че неин познат се е опитал да я изнасили на плажа.
Вместо да й помогнат обаче, служителите на реда я завели в бунгало, в което те били настанени. Там правили секс с нея, като заснели извършеното с мобилни телефони.

От МВР тогава съобщиха, че момичето е отишло доброволно с полицаите, но някои от кадрите във видеото показвали, че те са се гаврили с нея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а бе кви глупости пишете бе ,*** ,коментирайте присъдата ,не глупости ! вместо затвор те получили глоба ,а бе кво е това правосъдие ?! че и на телефони го записали пезевенгите ! може дори и *** да е била ,но това ли адекватна реакция на защитници на реда !късай им пагоните и да загубят всички права ,които имат ченгетата!
239
0
 
1
 
! Отговори
нло преди 13 години
Само парична глоба а за сценария и видеозаписа кой ще плаща.
238
4
 
2
 
! Отговори
Момче на 22 преди 13 години
Сега момичетата започват сексуален живот от 13-4 годишни, така че не ми говори кой какво искал. Половината правите кавали надрусани по дискотеките и пияни по кръчмите, така че е спорно кой кого е изнасилил..
237
2
 
1
 
! Отговори
lena преди 13 години
nishto ochudvashto.. BG sud ne stava za nishto , ama i kato gledam po ulicite 15-godishnite emi izvinete , no te sami si go tursqt...
236
0
 
6
 
! Отговори
Рени преди 13 години
Е, "браво" на този български съд! А тези, заедно с правосъдната ни система са "гордостта"на България пред целия свят!
235
1
 
7
 
! Отговори
Момиче на 17 преди 13 години
Както винаги не съм учудена,че няма справедливост в тая скапана държава!А сега до куките:доволна съм,когато *** ви бият и ви трошат стъклата на патрулките с камъни,доволна съм,когато стачкувате за по-голями заплати,но не ги получавате!И накрая:доволна съм,че тия двама нерези ще олекнат съответно с една хилядарка на човек,въпреки че заслужаваха далеч по-строго наказание!Само не разбрах:момичето ли ще ги получи тези пари или мръсната държава?
234
0
 
12
 
! Отговори
George преди 13 години
Дотам ли стигнаха разградските полицаи - да осъществяват полов контакт с психически болно момиче.И защо варненският районен съд ги съди - когато са извършили престъплени ето,те са били полицаи. Халал да е на тези съдии от ВРС - да не осъдиш дори условно на 1 година полицаи,които са призвани да поддържат и защитават обществения ред.Ега ти "при съдата" - какво искат да покажат съдиите - че за такава гавра, за унижаване на пагона, кой то са носили, и за блудство с непълнолетно и болно дете,не се полага наказателна отго -ворност! Значи за хора с пагони присъда не се полага,за магистрати - също ,за убийци, еди ният от които е варненец - също,за депутати,политици,министри - няма наказателна отго ворност! За кого има тогава - та нали Маргените ги оневиниха,Килърите ги пуснаха! Бихте ли отговорили за какво сте 5000 съдии? Та вие не съдите, а оневинявате!
233
0
 
10
 
! Отговори
П преди 13 години
Нашата полицияАко някой някъде насилванашите дечица малолетни,ако гаври се със ученички -моята полиция е тази.Ако някое продажно братствошиба дупе малотетноистината днес е само тази -родната полиция е тази.Ако някой дечица изнасилваи престъпниците сам прикрива,ако някой пред лъжата лази -нашата полиция е тази.Припев: Хора, подарете ни кондоми,хора, запомнете ни добре!Гордост е да шибаш в редоветена България и МВР!
232
0
 
2
 
! Отговори
az преди 13 години
Tia trea da gi zavedat prive4er u Fakulteto i da gi sablekat i she si platat za prestaplenieto
231
0
 
3
 
! Отговори
neli преди 13 години
absoluten cinizam.Ve4e za koi poreden pat se sramuvam da kaja 4e sam balgarka.tezi policai trqbva da izgniqt v zatvora. ako e tqxnata dahterq
230
0
 
11
 
! Отговори
dedo преди 13 години
Ето това не може да е истина! Насилници се гаврят с момиче, като това, че са в униформи е утежняващо обстоятелство!Подобни присъди ще накарат народа да излезе и да изгори някой и друг участък и неадекватен съд. А насилниците - както по времето на Дракула - побити на кол пред МВР.Искаме становище от техния началник, ако трябва и от министъра на вътрешните работи!
229
0
 
5
 
! Отговори
ш преди 13 години
Сега остава и да ги върнат на работа.Ако не са ги върнали вече.
228
0
 
10
 
! Отговори
Владо преди 13 години
Най-тъжното е, че подобни новини вече не ме изненадват, а и все по-трудно ме трогват...Всеки посегнал на дете заслужава публичен разстрел! Които смята, че не е така - и той!
227
0
 
6
 
! Отговори
Къде преди 13 години
Нещо ги няма "ВСЕЗНАЕЩИТЕ" медии , ББ и ЦЦ да ревнат срещу несправедливата, незаконосъобразна и маломерна присъда /ПООЩТРЕНИЕ/ за престъпниците ПОЛИЦАИ. Така е , кой ще им пази утре г.. а от НАРОДНАТА ОБИЧ. Каквито управниците такива и защитниците им . Кои ще бие СТУДЕНТИТЕ по площадите , както преди година заповяда и организира Бойко Т.
226
0
 
9
 
! Отговори
до Цуци преди 13 години
Поредният случай на оневиняване на милиционери ,които изнасилват , убиват , рекетират и мародерстват собствения си народ ! Цуцко Цецулов да се изкаже ,ако бе негова дъщеря такъв ли ще да би резултатът !
225
2
 
3
 
! Отговори
ROZATA преди 13 години
ДРИШЛЬОВЦИ.......
224
2
 
5
 
! Отговори
Веско Потния преди 13 години
Нашата полиция ни пази.
223
3
 
30
 
! Отговори
Ченгета на мезета преди 13 години
Мадамата се оплакала че искат да я изнасилят и полицаите са правили секс с нея... добре че не се е оплакала че някои иска да я застреля.....
222
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
zakona v Bg padna na 14 godini sled iskane na LGBT i Jemini,pederaskite organizacii v BG ,,....zashto li ..???
221
3
 
28
 
! Отговори
до 228 преди 13 години
Секс с лице под 18 години се нарича педофилия. Ченгетата уж подгониха педофили из страната, разбиват мрежи за разпространение на такова порно, а в същото време къщата им гори!Толкова иронично.