Разследват пловдивски ченгета за побой по време на разпит

Искали разследваният да признае, че е откраднал пари
Обновена: 9 ное 2010 16:38 | 9 ное 2010 16:37,
52
Разследват пловдивски ченгета за побой по време на разпит
Снимка: БГНЕС

Образувано е досъдебно производство срещу полицаи от Пловдив, съобщиха за Dnes.bg от районната прокуратура.

Жалбата е подадена от 23-годишен младеж, който твърди, че по време на разпит е бил бит от униформени служители на МВР.

Побоят е извършен срещу Стефан Бофиров, той е бил отведен на разпит, за да си признае, че е откраднал 1060 лева от клиенти на хотел, в който работи – така твърди пострадалият.

Разследването е възложено на следствието, защото се води срещу полицейски служители. Става въпрос за средна телесна повреда, нанесена от длъжностно лице, но това тепърва ще се доказва, коментираха магистратите.

Жалбоподателят твърди, че не знае имената на полицаите, но може да ги разпознае, ако ги види.

Предстои да се установи кои са евентуалните извършители. Назначени са експертизи, които ще установят кои точно полицаи са провеждали разпита на младежа.

Ако вината им се докаже, ги заплашва затвор от 1 до 8 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: побой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
2
 
! Отговори
Нормален преди 13 години
Приятели, не поощрявам полицейщината.Но какво може да се направи у нас?Да адмирираме престъпника и го изпратим със салюти?Прекрасно!Друг е въпросът, че в полицията трябва да работят добре подготвени, платени и уважавани от обществото хора, а не спортисти, псевдокултуролози и друге писари оправдаващи присъствието си с много писане и докарване пред началници.
53
1
 
2
 
! Отговори
Татул преди 13 години
Помня татово време, когато се разхождахме нощем спокойно без да има причина да се страхуваш от нещо. Но там никой не смееше да се оплаче от полицията или така наречената милиция. А сега. Гледаме как хващат изнасилвачи, убийци и крадци, които излизат веднага пуснати от съвременната ни "справедлива" европейска система. И какво остава на полицаите преследвали и хващали такива. Хули и неуважение. Не съм полицай да подчертая, но според мен трябва да се дадат повече права на полицаите.
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако питате мен,незабавно трябва да бъдем изритани като гурливи котета от Евросъюза!Не може през 2010 г. в държавата България,презумпцията да е "Виновен до доказване на противното!" Къде го има това бе господа управляващи?В африканската Ботсвана няма такова чудо.България е единствената страна в Европа,в която човешките права на хората са нещо,за което управляващите дори и не са чували,камо ли да ги спазват.Няма и от къде да ги научат.Освен "Винету" трябва и Конституцията да прочетат някои хора.
51
1
 
2
 
! Отговори
uladislau преди 13 години
Това е всичко но не и "вършене на работата" пичага.Ако ще имаме такава полиция, ми по-добре да ги именуваме направо Милиция и да си дойде пак БКП на власт. (не, че сега не е)
50
1
 
1
 
! Отговори
ххххххххххххх преди 13 години
ти пък какъв си бе тъпан
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
всички трябва да си търсим правата срещу ушевите, когато ни закачат!ако за другите присъдата е Х, за ушевия трябва да е 3 по Х!
48
0
 
11
 
! Отговори
scarlet преди 13 години
NIKOI OT POSTRADALITE OT POLICEISKO NASILIE NE TRIABVA DA MAL4I...VSEKI TRQBVA DA SI ZNAE PRAVATA I DA GI OTSTOIAVA..TEZI,KOITO DARPAT KONCITE NA B.B I CECKO TOVA ISKAT..,UMISHLENO SE VSIAVA STRAH V NARODA OT POLICIATA I SE SLAGA 4ADAR NA NEKOMPETENTNI I BUKVALNO MALOUMNI HORA..PROVERETE KOLKO OT NA4ALNICITE NA RAKOVODNI POSTOVE SA OBRAZOVANI PORIADACHNO,POVE4ETO SA PROSTO UDOBNI I LESNO KONTROLERUEMI..TO4NO TAKIVA SA I B.B I .CECKO..TARSETE SI PRAVATA I SE INTERESUVAITE OT PREDISTORIATA
47
0
 
5
 
! Отговори
eli преди 13 години
Poboi nad zadarjani ot plovdivska kriminalna policia e ne6to ejednevno slu4va6to se..Dori kriminalno proqven zadarjaniq ima 4ove6kite prava NEVINEN DO DOKAZVANE NA PROTIVNOTO..Tova na vsi4ki dovolni ot policeiskoto nasilie trqbva da im e qsno..Kakto trqbva da im e qsno 4e dnes e tova mom4e ot statiqta,A UTRE MOJE DA STE VIE S PUKNATI GLAVI I POTRO6ENI KRAINICI..POLICIQTA V BG ILI IZPALNQVA PORA4KI ILI SE GAVRI S DREBNI PRESTAPNICI,PO KORUMPIRANA NQMA KAK DA STANE..
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И това ли е вършене на работа според тебе? Спомням си един случай бяхме околу 8 клас и се събирахме в един клуб кадето имаше електронни игри с джойстик :)там постоянно киснеше един *** който полицаите го бяха пребили за да признае нещо което не е направил и си призна само и само да спрът да го бият кражбата я беш извършил друг
45
3
 
10
 
! Отговори
Жоро пиниза преди 13 години
Гледах репортажа. Момчето си изглеждаше съвсем свястно. От онези, които можеш да тъпчеш, а те си траят. И `смелите ни полицаи` точно върху такива си избиват комплексите. Спукали му тъпанчетата от шамари, били го с палка през ръцете ... Честно, да не дава господ, но първото ченге което ми посегне, моментално пада в нокаут !!! Каквото ще да става след това ! Грешката на пича е точно тази, че не е отвърнал, не се е развикал. Щеше да стане панаир и ушевата *** да не смее да го бие.
44
1
 
13
 
! Отговори
ha ha преди 13 години
стига празни приказки, има камери за това, да ги проверят, иначе как са получили лиценз за хотел
43
4
 
14
 
! Отговори
q` преди 13 години
Курски, това не е анархия а справедлив процес. Истината е, че шефа на хотела са му направили лют скандал. Той пък се е обадил на шефа на даденото РУП, шефа на РУП-а е наредил незабавно да се направи всичко възможно парите да се намерят. Хванали са този на рецепцията, той има ключ за стаята и е най-логично. И някой се е престарал. Кое му е анархисткото в процеса ?!
42
21
 
6
 
! Отговори
tulski преди 13 години
Когато в една държава позволяват, да съдят органите на реда, значи в държавата цари анархия и беззаконие !
41
9
 
5
 
! Отговори
до 17 преди 13 години
Ами защо не отидете в съда или пред началниците на ченгетата , за да ги защитите -по- точно да кажете каква е истината ! Сега като им се стъжни живота на тези пичове , чакайте друг път да си свършат , както трябва работата !
40
5
 
4
 
! Отговори
росен преди 13 години
Чората е неосъден от Български съд Него Господ ще го съди Убииците му също ще бъдат съдени от Господ защото съдът в България е посмешище А на оня свят в казана ще се съберат заедно с Чората и неговите Убиици
39
7
 
11
 
! Отговори
Зрител преди 13 години
Ревящите срещу полицията са три вида ,около 40-50% които наистина са заслужили съответното отношение към тях , 30-40 % , които са гледали много филми , вземат се прекалено на сериозно или се мислят за центъра на планетата , а останалите около 10-15 % /за съжаление / имат пълното право да го правят . Но според статистиката така е на всякъде по света !Така , че да не си кривим душите и да оценяме реално нещата !
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Баба Вуна е коп лол :)
37
2
 
1
 
! Отговори
справедлив преди 13 години
34, дай подробностите да прочете форума, или и ти си трай!
36
4
 
11
 
! Отговори
Паскал преди 13 години
Чората сигурно отдавна ври в казана на рогатите,защото там му е мястото ! Там е мястото и на всички ,като него , които в продължение на 20 г.си мислеха , че са хванали Господ за шлифера !
35
4
 
6
 
! Отговори
росен преди 13 години
Въпроса не е в Чората а в принципа няма виновен до доказване на противното Всичко друго е произвол над беззащитни граждани от блюстители на реда били те полицаи с мания за безгрешност и началници с политически чадър от ЦЦ